- Bluearena - https://bluearena.gr -

Deal για Super League, ναι, αλλά πώς;…

Στη Φιλαδέλφεια παραδέχονται το απολύτως αυτονόητο, ότι δηλαδή το ιδεατό σενάριο αφορά στο να πετύχουν να έχουν στα χέρια τους έναν Ηρακλή απαλλαγμένο από τον φοβερό βραχνά των οφειλών και με δικαίωμα συμμετοχής στη Super League της προσεχούς αγωνιστικής περιόδου.

Τον Τομ Παπαδόπουλο και τους συνεργάτες του ελκύει ιδιαιτέρως αυτή η προοπτική, όχι μόνο για το πρεστίζ, που προσδίδει η επάνοδος στην κορυφαία κατηγορία του ελληνικού ποδοσφαίρου, αλλά και για τις οικονομικές παραμέτρους της όλης ιστορίας.

Το τηλεοπτικό συμβόλαιο και οι δυνατότητες ικανοποιητικών συμφωνιών με χορηγούς, προσφέρουν διαφορετική οικονομική βάση δραστηριοποίησης στη διοίκηση και αυτό γίνεται εύκολα αντιληπτό από τους πάντες.

Ωστόσο, προκειμένου να αποκτήσει αυτήν την δυνατότητα ο Ημίθεος, απαιτείται η επίτευξη συμφωνίας με την πλευρά του Βόλου, γεγονός, το οποίο θα απαιτήσει σημαντική επένδυση, σε επίπεδο οικονομικών ανταλλαγμάτων.

Επί του παρόντος, η «κυανόλευκη» πλευρά φέρεται διατεθειμένη να εκχωρήσει ένα μόνο μέρος των εσόδων από τα τηλεοπτικά δικαιώματα της νέας σεζόν στη μεγάλη κατηγορία, όμως είναι εξαιρετικά πιθανό να απαιτηθεί να βάλει ακόμη πιο βαθειά το χέρι στην τσέπη κι εκεί αρχίζουν τα δύσκολα…

Πρόκειται για την καθοριστική παράμετρο για την επίτευξη του deal, καθώς σε αυτόν τον τομέα θα κριθούν τα πάντα…