Κ. Ηλιάδης: “Υπάρχει πολύ ταλέντο στον Ηρακλή”

Συνέντευξη του “αρχιτέκτονα της επιτυχίας” της κατάκτησης του πρωταθλήματος από την “κυανόλευκη” ομάδα Νέων.

Ακαδημία, Ποδόσφαιρο

Ο τεχνικός υπεύθυνος της Ακαδημίας του Ημίθεου, Κώστας Ηλιάδης, παραχώρησε συνέντευξη στον Γιάννη Σαλεπάκη και στην ιστοσελίδα sdna.gr, την οποία αναδημοσιεύουμε αυτούσια:

 

Σε μία καταστροφική χρονιά για τον Ηρακλή, η Κ19 του συλλόγου κατέκτησε τον τίτλο του πρωταθλήματος της Football League και ο επικεφαλής των τμημάτων υποδομής του Κυανόλευκου συλλόγου, Κώστας Ηλιάδης, μίλησε στο SDNA για «χτίσιμο» των ακαδημιών του συλλόγου από το μηδέν και τους επόμενους στόχους.

Η δοκιμασμένη συνταγή έπιασε με την Κ19 του Ηρακλή να φτάνει στην κατάκτηση του πρωταθλήματος της Football League.

Ο 57χρονος τεχνικός διευθυντής, μιλώντας στο SDNA τονίζει πως έχει εκπονηθεί  το πλάνο λειτουργίας των Κυανόλευκων ακαδημιών και πλέον άπαντες περιμένουν τις εξελίξεις στο στρατόπεδο του Γηραιού.

– Η Κ19 του Ηρακλή μέσα σε διάστημα λίγων μόνο μηνών μετά την επανεκίνησή της στέφθηκε πρωταθλήτρια της Football League. Ποιο το μυστικό της επιτυχίας;

«Είχαμε την εμπειρία από παλιά, πριν από το 2011 που μας έριξαν κατηγορία, ο Ηρακλής πρωταγωνιστούσε σε όλα τα πρωταθλήματα των μικρών ηλικιών. Γνώριζα πως μπορεί να χτιστεί μια υποδομή και είχα μεγάλη εμπιστοσύνη στους συνεργάτες μου.

Δεν το σκέφτηκα καθόλου και μόλις μου τηλεφώνησε η διοίκηση στις αρχές Σεπτεμβρίου, τους εξήγησα πως πρέπει να στηθεί και να λειτουργήσει η ακαδημία, αλλά τους ξεκαθάρισα ότι όλο αυτό το πλάνο θα χρειαζόταν στήριξη.

Ήθελα την εμπιστοσύνη της διοίκησης ώστε να μπορέσω να εφαρμόσω το πλάνο μου. Μου έδειξαν εμπιστοσύνη και στήριξε την όλη προσπάθεια».

– Υπήρξαν και ποδοσφαιριστές που πρωταγωνίστησαν φέτος στη Κ19 που πέρυσι είχαν αποκομμίσει και κάποιες μικρές εμπειρίες με την ομάδα του Ηρακλή στη Γ’ Εθνική…

«Συγκεκριμένα ήταν τρεις ποδοσφαιριστές. Αναφέρομαι στους Αβραμίδη, Αποστόλου και Κριτσιάνη. Η τελική επιλογή μας δεν ήταν εύκολη, αφού υπήρχαν στη Μίκρα το καλοκαίρι περίπου 60-70 ποδοσφαιριστές.

Μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα έπρεπε να διαλέξουμε γύρω στους είκοσι. Μαζί με τους προπονητές επιλέξαμε όσους πιστέψαμε ότι μπορούν να ανταποκριθούν και ανάμεσα τους, ήταν και οι τρεις που προανέφερα.

Τους εξηγήσαμε πως πρέπει να δουλέψουν και τους τονίσαμε ότι θα βγουν κερδισμένοι από την φετινή χρονιά. Εμείς στηρίξαμε αυτά τα παιδιά γιατί είχαν πεσμένοι ψυχολογία και στην συνέχεια έγιναν ηγέτες αυτής της προσπάθειας που κάναμε».

– Θεωρείται πως υπάρχουν ποδοσφαιριστές που θα μπορέσουν τη νέα σεζόν να πλασιώσουν και την πρώτη ομάδα του Ηρακλή;

«Ταλέντο υπάρχει, αλλά χρειάζονται εξειδικευμένη προπόνηση και ένα μεγάλο χρονικό διάστημα για να φτάσουν στο επιθυμητό επίπεδο. Έχει μεγάλη διαφορά να παίζεις στην Κ19 από το να παίζεις στην πρώτη ομάδα.

Εμείς από την πλευρά μας ξέρουμε τι χρειάζονται τα παιδιά στην κάθε ηλικία. Ανάλογα λοιπόν με το μπάτζετ και το πλάνο που θα έχουμε, είμαστε πρόθυμοι να συνεργαστούμε με την πρώτη ομάδα και να βοηθήσουμε τους ποδοσφαιριστές των ακαδημιών μας».

– Πόσο δύσκολο είναι για τον Ηρακλή να επαναφέρει τις υποδομές του στο επίπεδο που βρίσκοταν πριν το καλοκαίρι 2011;  

«Χρειάζεται τουλάχιστον μια πενταετία για να φτάσουμε στο επίπεδο που ήμασταν. Εμείς είμαστε έτοιμοι, έχω αξιολογήσει όλα τα παιδιά, όλες τις εγκαταστάσεις και ότι άλλο χρειάζεται. Έχω ήδη σχεδιάσει δύο πλάνα και αναλόγως με το τι θα επιλέξει η διοίκηση θα τα προχωρήσουμε.

Το ένα πλάνο είναι για το πως θα πρέπει να λειτουργεί και ποίες προϋποθέσεις πρέπει να καλύπτει μια ακαδημία και το δεύτερο είναι με βάση τα σημερινά δεδομένα. Πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι και για τα δύο σενάρια».

– Σε τι βαθμό επηρέασαν τα προβλήματα της πρώτης ομάδας που είχε δυσανάλογη πορεία από αυτή της Κ19;

«Εμείς δεν ασχοληθήκαμε καθόλου με την μεγάλη ομάδα γιατί είχαμε το δικό μας το πλάνο. Η πρώτη ομάδα είχε τους δικούς της υπεύθυνους που έκαναν την δουλεία τους κάτω από δύσκολες συνθήκες γιατί ο κύριος Παπαδόπουλος, ήρθε στον Ηρακλή στα μέσα Σεπτεμβρίου.

Είναι δύσκολο να κάνεις τις μεταγραφές που θέλεις εκείνη την περίοδο, οπότε η πρώτη ομάδα χτίστηκε εντελώς βιαστικά.

Ο κύριος Μυροφορίδης που ανέλαβε το «χτίσιμο» της πρώτης ομάδας, είχε την εμπειρία αλλά δεν είχε το χρόνο που θα ήθελε για να πάρει τους ποδοσφαιριστές που πρέπει».

– Ποια τα δικά σας σχέδια για τον τρόπο λειτουργίας των ακαδημιών στο μέλλον;

«Εμείς έχουμε το πλάνο μας αλλά περιμένουμε τις επόμενες κινήσεις της διοίκησης. Η ακαδημία του Ηρακλή θα συνεχίσει να δουλεύει μέχρι τις αρχές Ιουνίου. Δεν μπορώ να αφήσω αυτά τα παιδιά που έχουν δώσει τον καλύτερο τους εαυτό για την ομάδα.

Πλέον περιμένουμε την απάντηση από τους ανθρώπους της ομάδας.

Με τον κύριο Παπαδόπουλο είχαμε συχνή επικοινωνία, ενδιαφέρετε πολύ για τις ακαδημίες και οραματίζεται έναν Ηρακλή πρωταγωνιστή που θα έχει πολύ δυνατά τμήματα υποδομής».

Πηγή: sdna.gr

Σχετικά Άρθρα

K17: Δεύτερη νίκη επί του Παναθηναϊκού και πρόκριση στους “8” (vid+pic)

Ποδόσφαιρο

Back to Top