- Bluearena - https://bluearena.gr -

Πρωτοβουλία κοινωνικής ευαισθησίας (pics)

Το κοινωνικό τους πρόσωπο έδειξαν οι ομάδες Κ19 του Ηρακλή και της Κέρκυρας, οι οποίες λίγο πριν από την σέντρα του τελικού του πρωταθλήματος Νέων της Football League, που έγινε την Κυριακή (12/5) επισκέφτηκαν με πρωτοβουλία του προέδρου της διοργανώτριας Λεωνίδα Λεουτσάκου το ορφανοτροφείο του Βόλου.

Οι παίκτες και των δύο ομάδων μοίρασαν δώρα στα παιδιά, με τα οποία και συνομίλησαν, όπως αναφέρει το σχετικό Δελτίο Τύπου

«Είναι μεγάλη χαρά των παιδιών μας που σας υποδέχονται στο σπίτι τους», είπε καλωσορίζοντας τις ομάδες ο Πρόεδρος του ιδρύματος Κώστας Θεοδώρου που μίλησε για την ιστορία του ιδρύματος και την καθημερινή προσπάθεια για πού καταβάλλεται για να εξυπηρετήσει τα 22 παιδιά που φιλοξενούνται.

Στην συνέχεια ο πρόεδρος της Football league Λεωνίδας Λεουτσάκος, ο οποίος συνεχάρη τον υπεύθυνο του ιδρύματος κ. Θεοδώρου για το έργο του και ζήτησε από τους αθλητές να δώσουν στα παιδιά τα δώρα που προορίζονταν για το Ορφανοτροφείο.

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι που βρισκόμαστε ανάμεσά σας και βλέπουμε το έργο που παρέχετε στα παιδιά. Από τη στιγμή που αποφασίστηκε να γίνει ο τελικός στο Βόλο, ήταν κάτι που θέλαμε να κάνουμε. Να επισκεφτούμε το Ορφανοτροφείο  σας, να γνωρίσουμε τα παιδιά και να δούμε τις ανάγκες σας. Επιφυλασσόμαστε για το μέλλον»,   υπογράμμισε και απευθυνόμενος στους παίκτες είπε: «Οι πρωταγωνιστές σήμερα είστε εσείς γι αυτό και πρέπει να μοιράσετε τα δώρα στα παιδιά που θα σας συνοδεύσουν και στον αγωνιστικό χώρο κατά την είσοδό σας. Εύχομαι και στις δυο ομάδες καλή επιτυχία στον τελικό»…

Στην συνέχεια τον λόγο πήρε ο εκπρόσωπος του Ηρακλή Βασίλης Σπυρογιάννης, ο οποίος τόνισε ότι : «Η γνώση φέρνει δύναμη και ο χαρακτήρας σεβασμό», ενώ στην συνέχεια αρχικά συνεχάρη τον πρόεδρο του ιδρύματος Κώστα Θεοδώρου για το έργο του ιδίου και των συνεργατών του σε αυτό και στην συνέχεια τον Λεωνίδα Λεουτσάκο για την πρωτοβουλία του αυτή. Παράλληλα συγχαρητήρια έσπευσε να δώσει και ο εκπρόσωπος της Κέρκυρας Νίκος Χρυσικόπουλος, ο οποίος έπλεξε το εγκώμιο των ανθρώπων του Ορφανοτροφείου για το έργο τους «Είναι μεγάλη μας χαρά να βρεθούμε στο Ορφανοτροφείο σας και να δώσουμε και από την πλευρά μας χαρά στα παιδιά» τόνισε χαρακτηριστικά ο ίδιος.