- Bluearena - https://bluearena.gr -

Κυζιρίδης: “Υπάρχουν ταλέντα στην Κ19 και μακάρι να αξιοποιηθούν”

Ο Αλέξανδρος Κυζιρίδης τοποθετήθηκε στον Arena 89,4:

Για το νικηφόρο τελικό με την Κέρκυρα: “Ήμασταν κυρίαρχοι στο δεύτερο μέρος. Στο πρώτο δεν πατήσαμε τόσο καλά. Θεωρώ οτι αξίζαμε τη νίκη”.

Για τη φετινή πορεία της “κυανόλευκης” Κ19: “Δεν περιμέναμε οτι θα φτάναμε ως εδώ, τουλάχιστον στο ξεκίνημα. Είμαστε μια ομάδα που δημιουργήθηκε σε λιγότερο από ένα χρόνο. Χτιστήκαμε κυρίως για μια καλή πορεία, δε νιώθαμε το φαβορί, δεν πηγαίναμε για πρωτάθλημα. Αφού όμως πηγαίναμε καλά, νιώθαμε σιγουριά, οτι μπορούμε να το κατακτήσουμε εντέλει, όπως και έγινε”.

Για τα ταλέντα του Ηρακλή και αν μπορούν να στελεχώσουν τους… μεγάλους τα επόμενα χρόνια: “Υπάρχουν πολλά παιδιά που θεωρώ οτι θα έπρεπε να παίζουν στη μεγάλη ομάδα. Έχει πολύ ταλέντο αυτή η ομάδα και μακάρι να υπάρξουν προωθήσεις στην πρώτη ομάδα και να δείξουμε τι αξίζουμε σε ανδρικό επίπεδο, όχι μόνο Νέων”.

Για το ατού της Κ19 του Ηρακλή, το “όπλο” και το μυστικό στην πορεία τίτλου: “Ίσως το ότι δεν είχαμε πίεση για να βγούμε πρωταθλητές. “Πάμε και όπου μας βγάλει” λέγαμε όλοι, έχοντας οδηγό το ταλέντο. Την ποιότητα και τη φιλοδοξία. Ωστόσο, κερδίζαμε με ευκολία, με εξαίρεση μια νίκη με τον Απόλλωνα Πόντου, που ήρθε στο φινάλε”.

Για τον μεγαλύτερο αδερφό του Γρηγόρη, που παίζουν παρόμοια θέση και έχει θητεία στη Σούπερ Λιγκ με ΟΦΗ και Νίκη Βόλου (φέτος σε Λαγκαδά και Ναυπακτιακό, παρουσία σε αρκετές ομάδες Β´ Εθνικής), αλλά και την… ποδοσφαιρομάνα Σκύδρα, από την οποία κατάγεται και ο Ευθύμης Κουλούρης: “Ο Γρηγόρης είναι το είδωλό μου. Κάποια στιγμή θέλω να του μοιάσω. Όχι μόνο η Σκύδρα, γενικά η Πέλλα είναι… ποδοσφαιρομάνα. Ο Κουλούρης είναι πρώτος σκόρερ, με τρομερή χρονιά. Ο Ελευθεριάδης της Παναχαϊκής είναι από την Αριδαία και διακρίθηκε στη Φούτμπολ Λιγκ”.

Για τη δική του σεζόν: “Είναι η καλύτερη χρονιά που έχω κάνει. Στόχος μου είναι να παίξω στον Ηρακλή και να δικαιωθώ εγώ και οι άνθρωποι που με πιστεύουν στην ομάδα”.

Για τις δύσκολες στιγμές που βιώνει η πρώτη ομάδα του Ηρακλή: “Είχε πολύ καλή ομάδα, έμπειρο ρόστερ και άδικα βρίσκεται σε αυτή τη θέση, να τερματίσει σε θέση υποβιβασμού. Είχε και αφαίρεση βαθμών και γενικά υπήρχαν πολλά εξωαγωνιστικά ζητήματα που επηρέασαν”.