- Bluearena - https://bluearena.gr -

“Πρόβα” ομάδας και λαού εν’ όψει play off

Πρόβα τζενεράλε εν’ όψει των play off για την ομάδα του Κώστα Μέξα, αλλά και για τον λαό του ΗΡΑΚΛΗ.

Ο Ημίθεος επικράτησε εύκολα του Αμύντα στο Ιβανώφειο με 75-44, εμφανίζοντας σημάδια βελτίωσης στο παιχνίδι του, δίνοντας ουσιαστικά το πρότελευταίο αλλά και πιο «δυνατό» τεστ εν’ όψει των play off ανόδου, καθώς την τελευταία αγωνιστική οι «κυανόλευκοι» αντιμετωπίζουν τον ήδη υποβιβασμένο Εθνικό.

Το ματς

Ο ΗΡΑΚΛΗΣ δε μπήκε δυνατά στον αγώνα, ο Αμύντας περιόρισε τους «κυανόλευκους» επιθετικά και κατάφερε να κάνει το παιχνίδι του στην πρώτη περίοδο έχοντας ένα μικρό προβάδισμα (12-16).

Από εκεί και έπειτα οι παίκτες του ΗΡΑΚΛΗ βελτιώθηκαν σε εξαιρετικό βαθμό αμυντικά, αλλά και επιθετικά, δημιουργώντας μια σημαντική διαφορά με το τέλος του ημιχρόνου (36-25).

Η εικόνα των «κυανόλευκων» ήταν εξαιρετική και σε ολόκληρο το δεύτερο ημίχρονο. Η αμυντική λειτουργία συνέχιζε να είναι εξαιρετική, με το επιθετικό κομμάτι της ομάδας να κάνει αυτό που ξέρει καλύτερα. Έτσι η διαφορά ξεπέρασε αρκετές φορές τους 30 πόντους με το 60-33 να είναι το σκορ μετά το φινάλε τριών δεκαλέπτων.

Η τελευταία περίοδος όπως αναμενόταν ήταν διαδικαστική, με τον Κώστα Μέξα να δοκιμάζει νέα πράγματα εν’ όψει των play off, με το 75-44 να είναι το τελικό αποτέλεσμα.

Εξαιρετική και υποδειγματική η ατμόσφαιρα που δημιούργησαν οι οπαδοί του ΗΡΑΚΛΗ, δίνοντας ώθηση στην ομάδα να εξασφαλίσει τη νίκη, ενώ ταυτόχρονα έστειλαν το μήνυμά τους για την στήριξη που θα δώσουν στους «κυανόλευκους» στους κρίσιμους αγώνες των play off, ώστε να επιτευχθεί ο στόχος της ανόδου στην Α1.

Τελευταία αγωνιστική για την κανονική διάρκεια της Α2 το ερχόμενο Σάββατο (11/5 – 17:00) με τον ΗΡΑΚΛΗ να αντιμετωπίζει εκτός έδρας τον τελευταίο της κατηγορίας Εθνικό.

Τα στοιχεία του αγώνα

ΗΡΑΚΛΗΣ – ΑΜΥΝΤΑΣ 75-44

Διαιτητές: Ταρενίδης Στ.-Καλογερόπουλος Λ.-Ελευθεριάδης (Δέλλας)

Δεκάλεπτα: 12-16, 36-25, 60-33, 75-44

Ηρακλής (Μέξας): Αγγελακόπουλος 6, Αθανασούλας 12 (2), Σοκ 10 (2), Ρουτκάουσκας 9, Πολυτάρχου 19 (2), Φίλλιος, Κακαρούδης 7, Αποστολίδης 3 (1), Μπένας, Καλαϊτζίδης 1, Γιαννακίδης 3 (1), Τζουγκαράκης 5.

Αμύντας (Ζαβός): Καμπούρης 5 (1), Τοπάλι 7 (1), Διαμαντόπουλος 3 (1), Καλδής 2, Βαρδιάνος, Κερασοβίτης 8, Κουκουνιάς 6, Σιούντρης 2, Μπάρμπας 5 (1), Λιούνης, Κωνσταντακόπουλος 6, Μέλιος