Τίθεται εκ νέου το δίλημμα αντικατάστασης του Βιτλή

Ο Τροΐζι έχει να επιλέξει μεταξύ του Μουνιόθ, που προτίμησε στον αγώνα με τα Τρίκαλα και του Κανακούδη…

Ο Μαρσέλο Τροΐζι γνωρίζει μετά βεβαιότητας ότι δεν θα έχει στη διάθεσή του τον Βασίλη Βιτλή στην αναμέτρηση της τελευταίας αγωνιστικής με τον Πλατανιά.

Αυτό σημαίνει ότι θα μείνει χωρίς τον βασικό αριστερό οπισθοφύλακά του στο πλέον καθοριστικό παιχνίδι της χρονιάς, χωρίς να υπάρχει πληθώρα επιλογών, που να μπορεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες αυτού του ρόλου.

Όταν συνέβη ακριβώς το ίδιο, με τον Βιτλή να απουσιάζει από τον εντός έδρας αγώνα με τα Τρίκαλα, η «απάντηση» του τεχνικού των «κυανολεύκων» ήταν να τοποθετήσει στον συγκεκριμένο ρόλο τον Σεμπαστιάν Μουνιόθ, με δεδομένα τα στοιχεία, που συνηγορούσαν προς αυτήν την επιλογή, όπως το γεγονός ότι πρόκειται για αριστεροπόδαρο αμυντικό υψηλής εμπειρίας και χωρίς το μεγάλο ύψος, παρά το γεγονός ότι πρόκειται για στόπερ.

Όμως, ο 34χρονος Ισπανός, μπορεί να μην συγκαταλέγεται στην κατηγορία των ιδιαίτερα υψηλόσωμων κεντρικών αμυντικών, αλλά έδειξε για ποιο λόγο έκανε καριέρα σε εκείνη τη θέση και όχι σε αυτήν του πλαγίου μπακ. Κόντρα στα Τρίκαλα, παρά τις φιλότιμες προσπάθειές του να ανταποκριθεί στις ανάγκες του ρόλου, είχε εμφανή προβλήματα και – κυρίως – δεν μπόρεσε να προσφέρει σε υψηλό επίπεδο στα επιθετικά καθήκοντά του, όσον αφορά στον – απαραίτητο για πλάγιο μπακ – τομέα των προωθήσεων.

Ο Τροΐζι είχε και τότε, έχει και τώρα, να διαχειριστεί και την επιλογή του Πέτρου Κανακούδη, με τον 34χρονο κλασικό αριστερό μπακ να έχει συμπληρώσει ακόμη περισσότερες μέρες κανονικών προπονήσεων με την ομάδα.

Στον αγώνα με τα Τρίκαλα δεν επέλεξε τον προερχόμενο από επτάμηνη αποχή από τους αγώνες Θεσσαλονικέα αμυντικό, όμως το δίλημμα επανατίθεται εκ νέου για τον κόουτς του «Γηραιού», μεταξύ Μουνιόθ και Κανακούδη και θα έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον η «απάντηση», την οποία θα δώσει…

Σχετικά Άρθρα

Στη Χαλάστρα, Μάνσφιλντ, Κοβάσεβιτς και Μαλέσεβιτς! (pics)

Ποδόσφαιρο

Back to Top