Συσπείρωση, μπροστά στον κοινό στόχο

Απόλυτη η ανάγκη ενότητας στο “κυανόλευκο” στρατόπεδο ενόψει της μάχης για την επιβίωση της ομάδας…

Τα προβλήματα, τα οποία ταλάνισαν και ταλανίζουν τον ποδοσφαιρικό Ηρακλή, καθ’ όλη τη χρονιά της – κάκιστης – φετινής σεζόν, είναι πάμπολλα και είναι γνωστά.

Μην επαναλαμβανόμαστε, το πράγμα στήθηκε βιαστικά, πρόχειρα και με αστοχία από την αρχή, με συνέπεια να φτάσουμε εδώ που φτάσαμε.

Εκείνο, όμως, το οποίο έχει καίρια σημασία τη δεδομένη χρονική στιγμή, δεν είναι άλλο από την ύψιστη ανάγκη για την αγωνιστική παραμονή της ομάδας στην κατηγορία. Την επίτευξη, δηλαδή, του τελευταίου, «παρακμιακού», αλλά άκρως απαραίτητου στόχου. Αυτού, που απέμεινε, μέσα από την κάκιστη αγωνιστική διαδρομή της ομάδας.

Πέρα και πάνω από την επίρριψη ευθυνών, πέρα και πάνω από τον καταγγελτικό λόγο, πέρα και πάνω από την επισήμανση λαθών, παραλείψεων και καταστροφικών επιλογών, βρίσκεται η «ανάγκη»…

Η σπουδαίας δυναμικής ελληνική λέξη, η ο οποία αποτέλεσε προτροπή για τον Βίκτωρα Ουγκό να γράψει το αριστούργημα του «Η Παναγία των Παρισίων», το οποίο έμεινε ανεξίτηλο στο διάβα του χρόνου.

Μια λέξη χαραγμένη σε έναν τοίχο του – δυστυχώς, προσφάτως πυρπολημένου – καθεδρικού ναού, από κάποιον, ο οποίος,προφανώς γνώριζε τη σημασία της και μια λέξη, η οποία προσήλκυσε το ενδιαφέρον του μεγάλου συγγραφέα και του παρείχε την έμπνευση για τη συγγραφή του αριστουργήματός του.

Αυτή η ανάγκη, λοιπόν κυριαρχεί στην οικογένεια του Ηρακλή τη δεδομένη στιγμή. Η ανάγκη του να περισωθεί το ελάχιστο, αλλά τόσο σημαντικό και ουσιαστικό της παραμονής στην κατηγορία, με την ελπίδα μιας νέας εκκίνησης από την προσεχή αγωνιστική περίοδο.

Μπροστά σε αυτόν τον στόχο απαιτείται το απόλυτο της συνεισφοράς όλων των δυνάμεων του ποδοσφαιρικού Ημίθεου: του κόσμου, της διοίκησης, του αγωνιστικού τμήματος. Όλων, ανεξαιρέτως.

Ο τελικός στα Περιβόλια πρέπει να κερδηθεί, όσο δύσκολο κι αν φαντάζει αυτό, ως επίτευγμα, λόγω της διαφοράς δυναμικής, που έχουν επιδείξει οι δύο μονομάχοι κατά τη διάρκεια της περιόδου. Τέτοιοι αγώνες υπερβαίνουν αυτές τις αγωνιστικές λογικές.

Είναι, άλλωστε, η ώρα, κατά την οποία γράφουν ιστορία η «ανάγκη» και η συσπείρωση, που αυτή απαιτεί…

 

Σχετικά Άρθρα

Asvestochori Club: “Μάθημα κερκίδας στο Ιβανώφειο, κλειδώνουμε παραμονή στη Χαλάστρα!”

Ποδόσφαιρο

Back to Top