Τα μέτωπα είναι αρκετά

Βάση μας για απόψε θα αποτελέσει η Youth League. Ημιτελικά στην ουδέτερη έδρα της Νυών. Το αποκορύφωμα της όλης προσπάθειας που έκαναν εφέτος οι 4 μονομάχοι. Θα δοκιμάσουμε την τύχη μας και στα δύο ματς.

Διάφορα, Η πρόταση της ημέρας

Γράφει ο Άλκης Τσαβδαράς

 

ΧΟΦΕΝΧΑΪΜ U19 – ΠΟΡΤΟ U19

 

Δυνατή μάχη προβλέπεται στον πρώτο ημιτελικό της Youth League. Η πρωτάρα Χόφενχαϊμ αντιμετωπίζει την Πόρτο, που βρίσκεται για δεύτερη σερί σεζόν στο Final4 του θεσμού. Πέρυσι αποκλείστηκε στα πέναλτι από την Τσέλσι, μετά το μεταξύ τους 2-2.

 

Εφέτος ήταν και πάλι πειστική. Πρώτη στον όμιλο με 4-1-1, προχώρησε με νίκες κόντρα σε Τότεναμ (2-0) και Μίντιλαντ (3-0). Πανίσχυρη ομάδα, από την Πορτογαλία γαρ. Το γεγονός ότι στη νοκ-άουτ φάση δεν δέχτηκε γκολ, είναι τουλάχιστον ανησυχητικό. Η Χόφενχαϊμ, πάντως, παίζει με άγνοια κινδύνου. Στον όμιλο έμεινε μπροστά από Σαχτάρ, Μάντσεστερ Σίτι και Λυών. Στη νοκ-άουτ φάση απέκλεισε τις Ντινάμο Κιέβου και Ρεάλ Μαδρίτης. Ειδικά η πρόκριση επί της Ρεάλ (4-2) θεωρείται επική για τη «μικρή» ομάδα από το Κράιχγκαου.

 

Σαφώς και η Πόρτο θεωρείται φαβορί. Εντούτοις οι αποδόσεις δείχνουν το… φόβο όλων για το δημιούργημα της Χόφε. Οι Γερμανοί διαθέτουν πλέον μία από τις καλύτερες Ακαδημίες της χώρας. Με τον αρχηγό της, τον Αυστριακό Βάλκβιστ, ένας παίκτης της έχει ήδη εμπειρία από τις μάχες στη Νυών. Ο Νάγκελσμαν είναι πάντα δίπλα στον κόουτς Ραπ και παρακολουθεί όλα τα παιχνίδια των «μικρών». Άνευ άγχους και άνευ άγνοιας κινδύνου.

 

Πιο ψημένη η Πόρτο, θα πρέπει να κάμψει τον ενθουσιασμό της Χόφενχαϊμ για να περάσει στον τελικό, όπου την περιμένει μία εκ των Μπαρτσελόνα ή Τσέλσι. Οι δύο περυσινοί ημιτελικοί ήταν γεμάτοι από γκολ, όπως και αυτός της Πόρτο. Με τη λογική που θα αγωνιστεί η Χόφενχαϊμ, θεωρούμαι ότι και εδώ τα γκολ θα έχουν την τιμητική τους, με ένα μικρό προβάδισμα υπέρ των Πορτογάλων.

 

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ U19 – ΤΣΕΛΣΙ U19

 

Ματσάρα στον έτερο ημιτελικό της Youth League. Ο περυσινός τελικός, σε νέα έκδοση και εφέτος. Τότε είχε κάνει περίπατο η Μπαρτσελόνα και η νίκη με 3-0 επιβεβαίωσε ότι ήταν το φαβορί. Στις δηλώσεις τους εφέτος, οι Άγγλοι τόνισαν ότι είχαν… αδειάσει στον ημιτελικό με την Πόρτο και δεν μπορούσαν στη συνέχεια να κοντράρουν την Μπάρσα. Οκτώ παίκτες των Λονδρέζων από την περυσινή ομάδα, έχουν παίξει και στην τωρινή έκδοση. Μιλούν για δόξα και τιμή, όχι για εκδίκηση.

 

Η Τσέλσι απέκλεισε τους Γάλλους της Μονπελιέ. Εξαιρετική πρώτη νίκη για τους «μπλε». Ο Τσάρλι Μπράουν παραμένει ο πρώτος σκόρερ του τουρνουά με 11 γκολ. Πολλές πολλές δυσκολίες με την Ντινάμο Ζάγκρεμπ στον προημιτελικό. Στο φινάλε σκόραρε την ισοφάριση και ενώ έχανε με 2-0 (77’, 87’). Στα πέναλτι και οι 4 εκτελεστές των Άγγλων ευστόχησαν. Ίσως και άδικη πρόκριση εις βάρος εκπληκτικών Κροατών.

 

Εξ’ ου και ο φαβοριτισμός υπέρ των Ισπανών. Η Μπάρσα ξεπέρασε το εμπόδιο της Χέρτα με σκορ 3-0, αφού πρώτα χρειάστηκε ένα δύσκολο πρώτο ημίχρονο. Στα προημιτελικά έκανε τα εύκολα-δύσκολα με τη Λυών. Το 0-1 έγινε 2-1, χάρισε το 2-2 και με ανύπαρκτο πέναλτι έγραψε στο 97’ το 3-2. Τυχερή πρόκριση. Κανονικά έπρεπε να την παίξει στη ρώσικη ρουλέτα.

 

Άλλο ματς με πέρυσι. Πάλι, όμως, θα έχουμε ανοιχτό σκορ. Η Μπάρσα θα δεχτεί πίεση, η Τσέλσι ξέρει πως να επιτίθεται, αν και αρχικά θα προσπαθήσει να κρατήσει μακριά από την εστία της την ισπανική ομάδα. Κάτοχος του τροπαίου η Μπαρτσελόνα το 2014 και το 2018. Είναι ενισχυμένη με τους Μιράντα, Μοντσού, Μινγκέθα και Χάιμε από τη β’ ομάδα των «μπλουγκράνα». Ωραίος ματς, θα έχουμε γκολ.

 

ΜΠΑΓΕΡΝ ΙΙ – ΧΑΪΜΣΤΕΤΕΝ

 

Η 4η κατηγορία της Γερμανίας έχει μετά από καιρό και πάλι μία δεύτερη ομάδα, απ’ αυτές της Bundesliga, στην κορυφή της βαθμολογίας. Βλέπε στον όμιλο της Βαυαρίας την 2η ομάδα της Μπάγερν, που είναι στο +3 από την Άιχστετ, με ένα, όμως, ματς περισσότερο. Τα μπαράζ ανόδου δεν τα χάνει. Όλοι παραδέχονται ότι είναι η καλύτερη ομάδα της κατηγορίας.

 

Μετά από την γκέλα της με την Ρόζενχαϊμ, ο κόουτς Χόλγκερ Ζάιτς ακούστηκε σε όλο το Μόναχο και η ομάδα του αντέδρασε. Νίκησε με 3-0 τη Μέμινγκεν, την 6η της βαθμολογίας. Εφέτος έχει πετύχει αρκετές  νίκες με υψηλό σκορ. Στα δύο τελευταία ματς δεν νίκησε Άουγκσμπουργκ ΙΙ (0-1) και Ρόζενχαϊμ (1-1). Η εικόνα άλλαξε γιατί ο Ζάιτς αγρίεψε και ενόψει των μπαράζ ανόδου, δεν θέλει να χαλαρώσει η ομάδα. Συνάμα μεσοβδόμαδα παίζει τον τελικό του τουρνουά Premier League International,με τη β’ ομάδα της Ντινάμο Ζάγκρεμπ. Άρα δεν είναι να αφήνει κανένα ματς στην τύχη της. Απόντες οι τιμωρημένοι Ζίρκζεε (φορ) και ο αρχηγός της ομάδας.

 

Αντίπαλος η Χάιμστετεν, την οποία νίκησε στον πρώτο γύρο με 4-0. Μάχεται για την παραμονή της στην κατηγορία. Προέρχεται από τέσσερις ήττες στα έξι τελευταία ματς. Ήδη γνωρίζει πως, ανεξαρτήτως κατηγορίας, θα πορευτεί με τον 33χρονο κόουτς, Κρίστοφ Σμιντ του χρόνου. Θετικό στοιχείο. Απουσίες δεν έχει. Όπως και καλή άμυνα. Στα 56 γκολ το παθητικό της, δεύτερη χειρότερη άμυνα στην κατηγορία. Εκτός έδρας έχει σκοράρει από δύο γκολ στα 4 τελευταία παιχνίδια της (γενικά σκοράρει στα 6 τελευταία). Αξιόλογη επίθεση. Αλλά στην άμυνα μας τα χαλάει.

 

Οι παίκτες της Μπάγερν, ακόμα και να δεχτούν γκολ, έχουν τις φωνές του προπονητή στο μυαλό τους. Ίσα-ίσα που η Χάιμστετεν μπορεί να βοηθήσει να έχουμε υψηλό σκορ, αλλά πάντα σε συνδυασμό με τη νίκη της Μπάγερν ΙΙ.

 

 ΛΙΜΠΕΚ – ΝΤΡΟΧΤΕΡΣΕΝ/ΑΣΕΛ

 

Κόντρα στο ρεύμα της στήλης και στην εικόνα που παρουσιάζει μία από τις καλές ομάδες της Ρεγκιονάλιγκα του Βορρά στη Γερμανία, θα ασχοληθούμε με ένα παιχνίδι στο οποίο τα γκολ δεν θα εχουν τη τιμητική τους. Απλά τα πράγματα εδώ. Η 2η της βαθμολογίας Λίμπεκ είναι στο -3 από την πρωτοπόρο Βόλφσμπουργκ ΙΙ. Σούπερ σύνολο, δυνατή έδρα, με κόσμο και τα συναφή. Στα 62 γκολ η επίθεσή της, 2η καλύτερη στην κατηγορία, ενώ διαθέτει εξαιρετική άμυνα, την καλύτερη, με 20 γκολ στο παθητικό της.

 

Η Ντρόχτερσεν/Άσελ είναι 4η στη βαθμολογία και με μόλις 40 γκολ στο ενεργητικό της. Κι’ όμως, αυτά την έχουν βοηθήσει ώστε να παίρνει με το… στανιό αποτελέσματα τα οποία την έχουν σε μία περίοπτη θέση. Μέσα στο 2019 μετρά 8 παιχνίδια, τα 7 εκ των οποίων έληξαν στο Under 2,5.

 

Η Λίμπεκ μετρά 9 νίκες και μία ισοπαλία στα 10 τελευταία ματς της (σύνολο, 12 παιχνίδια χωρίς αποτυχία). Οι 6 νίκες έχουν έρθει με 3 δικά της γκολ. Κι’ όμως, τώρα είναι κάπως διαφορετικά τα πράγματα, με την Ντρόχτερσεν/Άσελ να αποτελεί σκληρό καρύδι. Ρισκάρουμε και βλέπουμε…

 

ΑΟΥΓΚΣΜΠΟΥΡΓΚ – ΛΕΒΕΡΚΟΥΖΕΝ

 

Η Bundesliga δεν θα μπορούσε να λείψει από το ρεπερτόριό μας. Ενδιαφέρουσα η μάχη της Άουγκσμπουργκ με τη Λεβερκούζεν. Πέτυχε το σκοπό της η γηπεδούχος ομάδα. Πήρε τον Μάρτιν Σμιντ για τον πάγκο της, πέτυχε δύο νίκες, στις οποίες σκόραρε 9 γκολ και στην ουσία έχει σωθεί. Νίκη 3-1 στη Φρανκφούρτη και το απίθανο 6-0 με τη Στουτγκάρδη. Μπορεί μαθηματικά να ψάχνει ακόμα το κάτι παραπάνω, εντούτοις έχει και ταβάνι η προσπάθειά της.

 

Η Λεβερκούζεν κράτησε σε δύο σερί ματς το… μηδέν στην άμυνα. Με τις κακές Νυρεμβέργη και Στουτγκάρδη. Ισάριθμες νίκες και σκοπός η νέα επιτυχία, ώστε να μπει στην πρώτη 6άδα της βαθμολογίας. Δεν ενθουσιάζει πλέον με τις εμφανίσεις της, καθώς χρειάστηκε να αλλάξει σύστημα με τραυματισμό του Μπελαραμπί. Απόψε θα λείψει και ο Μπέιλι. Αλλάζει πρόσωπα ο Πέτερ Μπος, εντούτοις η ομάδα λειτουργεί. Χάρη σε Χάβερτς, Μπραντ και Φόλαντ, έχει λύσεις στην επίθεση.

 

Η Άουγκσμπουργκ θα παίξει χωρίς άγχος. Μπορεί και να σκοράρει κιόλας. Καλό θα κάνει αυτό στο παιχνίδι, ώστε να πάρουμε το 2&Over 2,5 της Μπάγερ.

 

Δείτε περισσότερα σημερινά προγνωστικά στο foxbet.gr

 

Σχετικά Άρθρα

Back to Top