Το “τελείωσε” από νωρίς και κρατά την τύχη του στα δικά του χέρια

Με δύο γκολ του Ρόβα και… συνοπτικές διαδικασίες επικράτησε του Βόλου ο Ημίθεος, μπήκε στη δεκάδα και θέλει νίκη στα Περιβόλια για να “καθαρίσει”.

Ηρακλής, Ποδόσφαιρο

Πλέον, το στόχος είναι ξεκάθαρος και αφορά στη ανάγκη του “διπλού” στα Περιβόλια στον αγώνα της 5ης Μαΐου για τον Ηρακλή. Με νίκη επί του Πλατανιά, οι “κυανόλευκοι” σώζουν την υπόθεση κατηγορία, χωρίς να ασχολούνται με τους άλλους συνδιεκδικητές της παραμονής.

Ο Ηρακλής πήρε αυτό, που ήθελε από την αναμέτρηση με τον ΝΠΣ Βόλος, επικρατώντας με 2-0 και – σε συνδυασμό με τα υπόλοιπα αποτελέσματα  – κατάφερε να βρεθεί στην πρώτη δεκάδα της βαθμολογίας και να πάρει την τύχη στα χέρια του, αναφορικά με την προσπάθεια της παραμονής στην κατηγορία.

Ο Βόλος εμφανίστηκε στο Καυτανζόγλειο με διάθεση δοκιμών σε επίπεδο προσώπων και αυτό το εκμεταλλεύτηκε άμεσα ο Ημίθεος, ο οποίος με δύο γκολ του Ρόβα από νωρίς και σε πολύ κοντινό χρονικό διάστημα (13΄ και 24΄), πήρε το μεγάλο προβάδισμα για την τελική επικράτηση (ε το δεύτερο γκολ να προέρχεται από θέση οφσάιντ).

Σε όλη τη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου οι «κυανόλευκοι» ήλεγξαν τη ροή της αναμέτρησης και ήταν σαφώς πιο επικίνδυνοι από τον αντίπαλο, χάρη στην εξαιρετική μέρα, στην οποία βρέθηκε ο ταχύτατος Χάμες Μπορίκο.

Αντιθέτως, στο δεύτερο μέρος ο «Γηραιός» ακολούθησε τακτική διαχείρισης του υπέρ του αποτελέσματος, δίνοντας χώρο στον αντίπαλο, με τον προπονητή των Θεσσαλών να περνά στο παιχνίδι βασικά στελέχη, που αρχικά είχε αφήσει στον πάγκο.

Στη φάση, που απείλησε πραγματικά η φιλοξενούμενη ομάδα, στο 59΄ στο τετ α τετ με τον Κότο, ο Καχριμάν ήταν εκεί και έσωσε την εστία του, με τους «κυανόλευκους» να κρατούν τους τρεις βαθμούς της νίκης.

Οι κορυφαίες στιγμές του παιχνιδιού

2΄ Σέντρα του Μπορίκο από τα αριστερά, ο Ρόβας στρώνει για τον Ντούνη, περίπου στο σημείο του πέναλτι, ο τελευταίος επιχειρεί δυνατό σουτ, πάνω από τα δοκάρια.

13΄ ΓΚΟΛ: Από βολέ του Καχριμάν, ο Μπορικό φεύγει με ταχύτητα από αριστερά, μπαίνει στην περιοχή και στην κατάλληλη στιγμή, έχοντας τραβήξει επάνω του τον αντίπαλο τερματοφύλακα, γυρίζει στον ελεύθερο Ρόβα, που από κοντά κάνει με άνεση το 1-0.

24΄ ΓΚΟΛ: Εκτέλεση φάουλ από τον Παναγιωτούδη από αριστερά, κεφαλιά προς τα πίσω από τον Ρόβα, με τη μπάλα να καταλήγει στο δεξιό «Γ» της αντίπαλης εστίας για το 2-0 (όπως φάνηκε από την τηλεοπτική κάμερα, ο σκόρερ ήταν σε θέση οφσάιντ).

25΄ Ο Ντούνης κάτοχος της μπάλας σε καλή θέση εντός της περιοχής, κάνει το σουτ και επεμβαίνει ο Κραβαρίτης.

39΄ Δυνατό, συρτό σουτ του Κότο εκτός περιοχής, δίπλα από το δεξιό δοκάρι του Καχριμάν.

54΄ Διείσδυση από αριστερά από τον Μπορίκο, την τελευταία στιγμή κόβει σε κόρνερ ο Ενγκουέμ.

59΄ Ο Μουνιόθ κάνει το λάθος, ο Κότο βγαίνει μόνος προ του Κάχριμαν, αλλά ο Σέρβος γκολκίπερ σώζει, αποκρούοντας το σουτ σε κόρνερ.

81΄ Κόρνερ από Παναγιωτοιύδη, κεφαλιά Ζιαμπάρη, άουτ.

84΄ Σουτ Ντεντάκη, επεμβαίνει στη γωνία του ο Καχριμάν.

90΄ Αποβολή Βιτλή με δεύτερη κίτρινη κάρτα, την οποία επιδίωξε ο παίκτης του Ηρακλή.

Οι συνθέσεις

ΗΡΑΚΛΗΣ: Καχριμάν, Στάμου, Ζιαμπάρης, Μουνιόθ, Βιτλής, Παναγιωτούδης, Καθάριος (76΄ Γιαννίτσης), Ντούνης (67΄ Τσίπρας), Μπορίκο (81΄ Πτηνόπουλος), Ρόβας, Περόνε.

ΝΠΣ ΒΟΛΟΣ: Κραβαρίτης, Ντεντάκης, Πέντα, Πίσπας (56΄ Φράγκος), Ενγκουέν, Καρρίκι, Ηλιόπουλος, Κότο, Δόρης (63΄ Λούκας), Κορέλας (75΄ Καμπαγέρο), Παπαδόπουλος.

Σχετικά Άρθρα

“Στα όπλα” οι “παλιοσειρές” του οπαδικού κινήματος για αδειοδότηση και Καυτανζόγλειο!

Ποδόσφαιρο

Back to Top