- Bluearena - https://bluearena.gr -

Προύσαλης: “Φέτος έχουμε πιο βαθύ ρόστερ – Ίσες πιθανότητες με Φοίνικα”

Ο πασαδόρος του Ηρακλή Κώστας Προύσαλης μίλησε στο volleyball.gr για το final-4 του Κυπέλλου Ελλάδας Ανδρών στην Ιεράπετρα (19-20/4).
Υπάρχει κλειδί νίκης για τον Ηρακλή στον ημιτελικό;
Για μένα το κλειδί της νίκης είναι η αφοσίωση που θα δείξουμε στο πλάνο των προπονητών μας και πως θα το εκτελέσουμε. Θα μετρήσει σίγουρα η θέληση. Πρέπει να δημιουργήσουμε τις συνθήκες για να νικήσουμε τον Φοίνικα.
Πόσο διαφορετικός είναι ο ημιτελικός στην Ιεράπέτρα από το τελευταίο παιχνίδι στο πρωτάθλημα μεταξύ των δύο ομάδων στη Σύρο;
Δεν θα έχει καμία σχέση. Νομίζω ότι στη Σύρο το παιχνίδι ήταν αδιάφορο και οι δύο ομάδες δοκίμασαν σχήματα που θα τους χρειαστούν στον ημιτελικό. Ξεκινάμε από το 0-0 σε ένα πολύ δύσκολο και αμφίρροπο ματς. Είναι ένα και μοναδικό παιχνίδι και αυτό τα λέει όλα. Θέλουμε να χαλάσουμε το πλάνο του αντιπάλου μας, να εξουδετερώσουμε τα ατού του Φοίνικα.
Αν διάλεγες αντίπαλο στον ημιτελικό αυτός θα ήταν ο Φοίνικας;
Ναι όπως νομίζω και ο Φοίνικας θα επέλεγε Ηρακλή. Και οι 3 ομάδες που μετέχουν στο φάιναλ φορ είναι πολύ καλές, αλλά σίγουρα οι πιθανότητες πρόκρισης στον τελικό είναι περισσότερες όταν παίζεις με τον Φοίνικα και λιγότερες αν παίζεις με ΠΑΟΚ ή Ολυμπιακό. Δεν σημαίνει βέβαια ότι ο ημιτελικός θα είναι εύκολος. Το αντίθετο…
Πέρσι στη Ρόδο ο Ηρακλής έφθασε στον τελικό. Φέτος οι φιλοδοξίες της ομάδας σας μέχρι που φθάνουν;
Φέτος θεωρώ ότι με το πιο βαθύ ρόστερ που διαθέτουμε δικαιούμαστε να κοιτάμε πιο ψηλά. Αυτή τη στιγμή το μυαλό μας είναι μόνο στον ημιτελικό. Θα τα δώσουμε όλα, θέλουμε να φθάσουμε και πάλι στον τελικό και με την βοήθεια των φίλων του Ηρακλή που θα βρίσκονται στην Ιεράπετρα νομίζω ότι μπορούμε και πάλι να τα καταφέρουμε. Ο ημιτελικός με τον Φοίνικα θα είναι ντέρμπι και θα κριθεί στις λεπτομέρειες.
Τους τελευταίους του τίτλους ο Ηρακλής τους πήρε με Προύσαλη το 2012. Θεωρείς ότι στην Ιεράπετρα μπορεί ο Ηρακλής να φθάσει μετά από 7 χρόνια σε τίτλο;
Θέληση για διάκριση υπάρχει και είμαι πολύ πιο αισιόδοξος από πέρσι. Πιστεύω στην ομάδα, στους προπονητές, έχουμε δέσιμο και βλέπω ότι μπορούμε. Αυτό όμως πρέπει να το αποδείξουμε στο γήπεδο.
Πηγή: volleyball.gr