Λύτρωση με Ζιαμπάρη, στην εκπνοή

Με «χρυσή» κεφαλιά του πανύψηλου αρχηγού του ο Ηρακλής, επικράτησε στο φινάλε με 1-0 των Τρικάλων και παραμένει ζωντανός στη μάχη της επιβίωσης…

Ηρακλής, Ποδόσφαιρο

Τρομερό άγχος στον αγώνα του Καυταζογλείου, με τον Ηρακλή να βρίσκεται μια ανάσα από μία ακόμη τραγική ισοπαλία, όμως όλα άλλαξαν στην ολοκλήρωση των καθυστερήσεων με το πολύτιμο γκολ του Νίκου Ζιαμπάρη.

Μέχρι να φτάσουμε στις καθυστερήσεις του αγώνα, ο Ημίθεος επί μιάμιση ώρα έδειχνε να μην μπορεί να βρει τον δρόμο προς την αντίπαλη εστία, καθώς μπορεί να πίεζε, όμως ήταν ανοργάνωτος και χωρίς αγωνιστική μεθοδικότητα, ενώ (για πολλοστή) φορά έχασε όσες ευκαιρίες δημιούργησε.

Οι «κυανόλευκοι» προβληματίστηκαν έντονα από το αμυντικογενές παιχνίδι του αντιπάλου και έδειξαν να μην έχουν λύσεις απέναντι στη μαζική θωράκιση των Τρικαλινών.

Ηρωικός ο Καχριμάν

Μάλιστα, για τον «Γηραιό» για πολύ λίγο έλειψε να συμβεί το κακό, καθώς χρειάστηκε δύο φορές στο παιχνίδι να δείξει την κλάση του ο Νταμίρ Καχριμάν και να σώσει την εστία του από βέβαιη παραβίαση. Ο Σέρβος διεθνής γκολκίπερ κράτησε την ομάδα του ζωντανή σε τετ α τετ απέναντι στον Καπό (29΄) και στον Συμελίδη (87΄), κρατώντας το «0» παθητικό.

Λύτρωση στον αέρα από Ζιαμπάρη

Το ματς κρίθηκε στο 90΄+6΄, όταν σε κερδισμένο φάουλ έξω από την περιοχή, ο Παναγιωτούδης «γέμισε» και ο Νίκος Ζιαμπάρης επικράτησε στον αέρα και με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα πρώτα στο δοκάρι και μετά στα δίχτυα. Το 1-0 ήταν αρκετό για να προσφέρει τη νίκη στον Ηρακλή και να τον κάνει να διατηρεί τις ελπίδες του για είσοδο στη δεκάδα.

Ας θυμηθούμε όλη την εξέλιξη της αναμέτρησης, όπως καταγράφηκε μέσα από το “live” της BlueArena:

ΛΗΞΗ ΑΓΩΝΑ: 1-0. Λυτρωτικό γκολ του Ζιαμπάρη στο φινάλε, όμως χρειάστηκε να αναδείξει δύο φορές την κλάση του ο Καχριμάν, σώζοντας από βέβαιη παραβίαση την εστία του σε αντεπιθέσεις των Τρικαλινών.

90΄+6΄ ΓΚΟΛ! Εκτέλεση φάουλ από τον Παναγιωτούδη, κεφαλιά του Ζιαμπάρη, η μπάλα δοκάρι και γκολ για το 1-0, στην τελευταία φάση του αγώνα.

88΄ Ο Περόνε εντός της περιοχής, αστοχεί.

87΄ Τετ α τετ του Συμελίδη με Καχριμάν, αλλά ο Σέρβος γκολκίπερ επεμβαίνει εντυπωσιακά.

80΄ Τσίπρας αντί Ρόβα.

70΄ Αναγκαστική αλλαγή: ο Κουτρομάνος τραυματίζεται και ο Νιάμπουγιου περνά στη θέση του.

69΄ Ο Ντούνης φαίνεται να ανατρέπεται εντός περιοχής από τον Γκότοβο, οι γηπεδούχοι ζητούν πέναλτι, που αρνείται ο διαιτητής.

59΄ Ανύπαρκτο οφσάιντ κόβει τον Ρόβα σε τετ α τετ, ο “κυανόλευκος” πάγκος διαμαρτύρεται, αποβάλλεται ο Φώτης Γκιζέλης.

53΄ Σέντρα ακριβείας του Μπορίκο από τα αριστερά, ο Ρόβας από κοντά αποτυγχάνει στο να βρει τη μπάλα.

50΄ Προσπάθεια και σουτ Ρόβα, άουτ.

46΄ Πρώτη αλλαγή για τον Ηρακλή: Μπορίκο αντί Καθάριου.

46΄ Έναρξη δευτέρου ημιχρόνου.

ΛΗΞΗ ΗΜΙΧΡΟΝΟΥ: 0-0. Κακή εμφάνιση από τον ανοργάνωτο στο παιχνίδι του Ηρακλή, με τα Τρίκαλα να χάνουν δύο σημαντικές ευκαιρίες. Μολαταύτα, η διπλή εκπληκτική ευκαιρία με Ρόβα και Κωστούλα, στην εκπνοή, μπορούσε να φέρει το γκολ για τους “κυανόλευκους”.

45΄ Τεράστια ευκαιρία για τον Ηρακλή: ο Περόνε κάνει εντυπωσιακή προσπάθεια από τα πλάγια, «σερβίρει» στον ελεύθερο Ρόβα, που αποτυγχάνει να σκοράρει και στην επαναφορά, μόνος ο Κωστούλας, αστοχεί.

32΄ Συνδυασμός Ντούνη με Κουτρομάνο, σουτ του τελευταίου, άουτ.

29΄ Λάθος από Κωστούλα, το εκμεταλλεύεται ο Καπός, που βγαίνει τετ α τετ με τον Καχριμάν, αλλά αποκρούει σωτήρια ο Σέρβος γκολκίπερ.

20΄ Συνεργασία Καθάριου – Ντούνη, σουτ του τελευταίου, μπλόκαρε ο Ταίρης.

19΄ Σουτ Κάπου, μετά από εκτέλεση φάουλ, άουτ.

8΄ Εκτέλεση κόρνερ και κεφαλιά από τον Κωστούλα, άουτ.

2΄ Ο Τροΐζι επέλεξε τον αριστεροπόδαρο στόπερ, Σεμπαστιάν Μουνιόθ, για τον ρόλο του αντικαταστάτη του Βιτλή, ως αριστερό μπακ.

1΄ Έναρξη αγώνα.

Οι συνθέσεις:

ΗΡΑΚΛΗΣ: Καχριμάν, Κουτρομάνος (70΄ Νιάμπουγιου), Μουνιόθ, Ζιαμπάρης, Στάμου, Κωστούλας, Παναγιωτούδης, Καθάριος (46΄ Μπορίκο), Ντούνης, Ρόβας (80΄ Τσίπρας), Περόνε

ΤΡΙΚΑΛΑ: Ταΐρης, Πάνος, Ντόσης, Γκότοβος, Συριόπουλος, Τσιάρας, Τριανταφυλλόπουλος, Τσιμίκας (79΄ Κούλπας), Μαρκόφσκι (68΄ Ράντι), Συμελίδης, Καπός (90΄+3΄ Σισέ).

Σχετικά Άρθρα

Στη Χαλάστρα, Μάνσφιλντ, Κοβάσεβιτς και Μαλέσεβιτς! (pics)

Ποδόσφαιρο

Back to Top