Ο Γ. Παπαδόπουλος θέτει εαυτόν εκτός ομάδας!

Αποχωρεί από τον Ηρακλή, αγανακτισμένος από τη στάση των προπονητών απέναντί του – “Είμαι Ηρακλειδέας και ήθελα να βοηθήσω”, δηλώνει.

Ηρακλής, Ποδόσφαιρο

Η αποχώρηση του Γιάννης Παπαδόπουλου από τον πάγκο της ομάδας στον αγώνα με τον Κισσαμικό, όταν αντιλήφθηκε ότι δεν πρόκειται να αγωνιστεί ούτε ως αλλαγή, έχει συνέχεια.

Ο έμπειρος μέσος δηλώνει αποφασισμένος να αποχωρήσει από την ομάδα, καθώς δεν μπορεί να ανεχθεί της συμπεριφορά της τεχνικής ηγεσίας προς το πρόσωπό του.

Αναλυτικά, οι τοποθετήσεις του στο Metropolis 95,5:

Για την κίνησή του να αποχωρήσει από το γήπεδο όταν δεν έγινε τρίτη αλλαγή στο παιχνίδι του Ηρακλή με τον ΑΟΧ/Κισσαμικό: «Η αξιοπρέπεια είναι πάνω από όλα. Δεν αντέχω άλλο την κοροϊδία. Δεν μπορώ να το υποστώ αυτό και σαν άνθρωπος και Ηρακλειδέας. Πρωτίστως ως Ηρακειδέας αντέδρασα. Δεν μπορώ να βλέπω την ομάδα σε αυτήν την κατάσταση. Δεν γίνεται να παίζω ως αρχηγός στην Καλαμαριά, ο προπονητής να βγαίνει και να λέει ότι χαίρεται για μένα και μετά να μην παίζω. Τη στιγμή που η ομάδα είναι σε αυτήν τη δύσκολη κατάσταση και χρειάζεται τον καθένα μας. Ειδικά εμένα που νιώθω από Ηρακλή δεν μπορούν να μου συμπεριφέρονται έτσι. Εγώ θα παραμείνω ως οπαδός του Ηρακλή, αυτοί είναι περαστικοί. Αυτοί που είναι μέσα στην ομάδα, από τον πρώτο ως τον τελευταίο σε τεχνικό επιτελείο και κάποιοι στη διοίκηση. Οι Ηρακλειδείς είναι λίγοι στην ομάδα, όλοι το γνωρίζουν αυτό. Αγαπώ τον Ηρακλή. Από μωρό παιδί είμαι στην ομάδα. Απλά υπάρχουν κάποιοι στο τεχνικό επιτελείο, με τους οποίους δεν μπορω να συνεργαστώ. Έμειναν τέσσερα παιχνίδια, ήθελα να βοηθήσω. Δυστυχώς το πρώτο εξάμηνο είχα έναν τραυματισμό και δεν μπόρεσα να βοηθήσω, όμως μετά τα Χριστούγεννα που ήμουν καλά μόνο κοροϊδία εισέπραξα. Δεν μιλούσα για να βοηθήσω την ομάδα, όμως ως εδώ και μη παρέκει».

Για τους λόγους του παραγκωνισμού του: «Δε γνωρίζω, δεν ξέρω τι γίνεται. Πολλές φορές και από τα πράγματα που έβλεπα από τους προπονητές έβλεπα έλεγα “θέλουν να ρίξουν την ομάδα, δεν εξηγείται αλλιώς”. Θα σας πω ένα παράδειγμα. Στο πρώτο ματς του Τροΐζι κόντρα στη Δόξα Δράμας, είμαστε στο 70’, το ματς είναι 0-0, ο Ηρακλής θέλει τους βαθμούς και αντί να βάλει μέσο ή επιθετικό για να αλλάξει το παιχνίδι έβαλε στόπερ. Δεν αντέχω να βλέπω αυτά τα πράγματα. Δεν έχουν ποδοσφαιρική λογική».

Για το ότι προσβάλλεται η αξιοπρέπειά του: «Η κοροϊδία κάποια στιγμή πρέπει να τελειώνει. Δεν γίνεται στο ένα ματς να είμαι αρχηγός και στο επόμενο να μην παίζω. Ομάδα που κερδίζει δεν αλλάζει, αυτό έμαθα εγώ στο ποδόσφαιρο τόσα χρόνια».

Για το αν υπήρξε κάποιο δικό του σφάλμα, το οποίο τον έθεσε εκτός 11άδας: «Μέσα σε μια εβδομάδα, δεν νομίζω ότι μπορεί να έκανα ένα τέτοιο τραγικό λάθος για να με πετάξουν έξω. Είναι γνωστό το ήθος μου, δεν έχω προκαλέσει ποτέ και δε δημιούργησα πρόβλημα πουθενά. Φέτος με ανάγκασαν να φτάσω σε αυτό το σημείο. Διότι έχω το συναίσθημα για την ομάδα. Δεν με άφησαν να βοηθήσω. Αυτό είναι το παράπονό μου από τους προπονητές. Συζήτησα και με αυτόν τον προπονητή και με τον προηγούμενο και τους είπα να με βάλουν να παίξω. Αν δεν μπορώ θα δουλέψω προκειμένου να βοηθήσω την ομάδα. Όλοι μου απαντούσαν ότι δεν έχω ρυθμό, δικαιολογίες».

Για το αν μετάνιωσε για την κίνησή του: «Ηταν μια αντιεπαγγελματική κίνηση και παράδειγμα προς αποφυγή. Όμως, δεν το έχω μετανιώσει. Δεν το έχω ξανακάνει ποτέ μου. Εκείνη τη στιγμή αντέδρασα έτσι. Γι’ αυτό και δε θα γυρίσω πίσω. Από αξιοπρέπεια. Και επειδή έχω καλές σχέσεις με τους συμπαίκτες μου, δεν θέλω να χαλάσω τα αποδυτήρια. Με πήραν κάποιοι από την ομάδα και μου είπαν “γύρνα, θα παίξεις, ο προπονητής έκανε λάθος”. Δε γίνεται να σηκώνομαι να φεύγω και την επόμενη Κυριακή να παίζω. Αν γίνει αυτό, κάθε Κυριακή θα υπάρχει μια αποχώρηση από τον πάγκο, διότι όλο και κάποιος θα είναι απογοητευμένος που δεν παίζει. Προστατεύω τον Ηρακλή, έτσι, και τους συμπαίκτες μου. Δεν γυρίζω στην ομάδα. Δεν μπορώ να συνεργαστώ με αυτόν τον προπονητή και αυτό το τεχνικό επιτελείο».

Για τους λόγους που ο Ηρακλής έφτασε σε αυτήν την κατάσταση φέτος: «Όλα ξεκίνησαν από το καλοκαίρι. Όταν φτάνεις σε αυτό το σημείο, το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι. Έγιναν πολλά λάθη από το καλοκαίρι. Μακάρι να στρώσει η κατάσταση και η ομάδα να σωθεί. Είναι κατάντια να λέμε ότι ο Ηρακλής παλεύει για τη σωτηρία στην ευκολότερη Β’ Εθνική των τελευταίων χρόνων. Είναι ντροπή να λέμε ότι πάμε για δεκάδα. Έγιναν λάθη από όλους μας, όμως, η ομάδα πρέπει να καθαρίσει το μυαλό της και να πάρει αυτά τα τέσσερα παιχνίδια για να σωθεί».

Για τον Τομ Παπαδόπουλο και τη συμβουλή που θα του έδινε: «Προσπαθεί η αλήθεια είναι, αλλά γίνονται λάθη. Και είναι λογικά τα λάθη, διότι είναι νέα η διοίκηση. Υπάρχει πολύς κόσμος γύρω γύρω που θέλει να επιβάλλει την άποψή του. Ο ίδιος είναι στην Αμερική, όμως, έχει τους ανθρώπους του εδώ, πρέπει να δούμε τα λάθη, να σωθεί η ομάδα και το καλοκαίρι να μην έχουμε τα ίδια. Ο κ. Παπαδόπουλος θα πρέπει να φέρει πίσω του όλους τους Ηρακλειδείς. Η μόνη λύση είναι η συσπείρωση ανάμεσα στους Ηρακλειδείς. Και οι επιφανείς να βοηθήσουν. Μόνο έτσι θα πάει η ομάδα μπροστά. Και να τελειώνει με τον βραχνά των χρεών Παπαθανασάκη για να κάνει μια νέα αρχή».

 

Σχετικά Άρθρα

Bελέντζας: “Με Μονεμβασιώτη και τον κόσμο του, ο Ηρακλής θα είναι υπερδύναμη!”

Ποδόσφαιρο

Back to Top