- Bluearena - https://bluearena.gr -

Η “Λερναία Ύδρα” των οφειλών και ο σκληρός αγώνας αντοχής…

Το ενθαρρυντικό και – ως εκ τούτου, θετικό – της υπόθεσης είναι ότι ο μεγαλομέτοχος εισήλθε στη σειρά της λογικής και προχώρησε στην απόσβεση του πρώτου κινδύνου, ο οποίος αφορούσε στην περίπτωση Λουκίνα.

Βεβαίως, με δικό του τρόπο διαχείρισης και όπως εξυπηρετεί τις δικές του οικονομικές προτεραιότητες, κάτι, που δεν είναι μόνο θεμιτό και εύλογο, αλλά και επιβεβλημένο. Έχει να φροντίσει τις ανάγκες μιας ολόκληρης (τρέχουσας) αγωνιστικής περιόδου και είναι απολύτως φυσιολογικό να επιχειρεί να προσαρμόσει σε ήπιο επίπεδο τις απαιτήσεις των παλαιών πιστωτών.

Έπραξε άριστα στην περίπτωση Λουκίνα και, όπως αποδεικνύεται, κακώς απαιτήθηκε όλη αυτή η διαδικασία, που κατατρόμαξε την «κυανόλευκη» κοινωνία, προκειμένου να φτάσουμε σε θετικό αποτέλεσμα.

Με αυτό το προηγούμενο, όμως, θα πρέπει να φανεί απολύτως ετοιμοπόλεμος, τόσο ο ίδιος ο μεγαλομέτοχος, όσο και οι συνεργάτες του, προκειμένου να προκύψουν και οι αντίστοιχες ρυθμίσεις των υποθέσεων, οι οποίες έπονται.

Ως γνωστόν, από σήμερα,, Διαιτητικό Δικαστήριο παίρνουν σειρά άλλοι 11 ποδοσφαιριστές της εποχής Παπαθανασάκη, οι οποίοι σύντομα θα έχουν επιδικασμένες οφειλές από το Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ.

Όλο αυτό το σκηνικό θυμίζει τη μυθολογική μάχη με τη… Λερναία Ύδρα, κατά την οποία ο Ημίθεος διαπίστωσε ότι για κάθε κεφάλι του τέρατος, που κόβει, φυτρώνουν άλλα δύο.

Η διοίκηση του Τομ Παπαδόπουλου δεν έχει άλλη επιλογή από το να προχωρήσει σε ανάλογες συμβιβαστικές συμφωνίες και με τους υπολοίπους , μέχρι να τελειώσουν οι περιπτώσεις των παικτών, οι οποίοι έχουν λαμβάνειν από την καταστροφική εποχή του «Καναδού».

Φαντάζει αδιανόητα δύσκολο και οικονομικά ανυπόφορο, όμως, όχι μόνο είναι αναγκαίο για την επιβίωση της νέας ΠΑΕ και της ομάδας, αλλά αποτέλεσε και αντικείμενο της βασικής προειδοποίησης προς τον ομογενή επιχειρηματία, όταν επρόκειτο να λάβει την απόφαση ανάληψης των τυχών του ποδοσφαιρικού «Γηραιού». Απλώς, τώρα διαπιστώνει στην πράξη, ότι όταν του εξηγούσαν ότι θα κληθεί να διαχειριστεί ένα δυσβάσταχτο, πραγματικά, παρελθόν χρεών, απέδιδαν με ακρίβεια την εικόνα…

Σαφώς, προκειμένου να βγει νικητής οριστικά και αμετάκλητα στη μάχη του με τη… Λερναία Ύδρα των «ποδοσφαιρικών» οφειλών ο Τομ, θα πρέπει, όπως ο μυθικός ήρωας, να καυτηριάζει το σημείο κοπής του κάθε κεφαλιού, ώστε να μην φυτρώσουν άλλα…

Κι όπου… «καυτηριασμός», η συνεπής τήρηση των συμφωνιών, τις οποίες συνάπτει με τους πιστωτές αυτής της κατηγορίας…