Ούτε ο Περόνε είναι… Ίνγκραμ, ούτε το ποδόσφαιρο είναι μπάσκετ άλλων εποχών …

Ο Ηρακλής θα παραμένει χωρίς λύσεις στο κυνήγι της νίκης, όσο όλα θα τα περιμένουμε από τον Αργεντινό…

Από την ίδια την πραγματικότητα επιβεβαιώνονται αυτές, οι σοφές λαϊκές παροιμίες. «Ένας κούκος δεν φέρνει την άνοιξη». Πράγματι. Και στον αγώνα με τον Κισσαμικό ο Ηρακλής απέδειξε ότι, αν ο Εμανουέλ Περόνε δεν βρεθεί σε θέση βολής και δεν σκοράρει, τότε – στην καλύτερη των περιπτώσεων – μπορεί να διεκδικήσει την ισοπαλία.

Όπως έχουν εξελιχθεί τα πράγματα, αυτός ο – δυστυχώς, πολύ λίγος – φετινός Ηρακλής, αρχίζει να θυμίζει εκείνον τον καλαθοσφαιρικό Ηρακλή της εποχής του Ίνγκραμ, όταν η ομάδα είχε πολλές επιτυχίες στα παρκέ, αλλά για να φτάσει στον στόχο της, έπρεπε να φορτώσει με «σαραντάρες» τα αντίπαλα καλάθια ο χαρισματικός Αμερικανός σούτινγκ γκαρντ.

Το ποδόσφαιρο, όμως δεν είναι μπάσκετ και, μάλιστα, μπάσκετ εκείνων των εποχών, όταν ένας «διαστημικός» επιθετικά παίκτης αρκούσε για να πάρει μόνος του έναν αγώνα. Και ο Περόνε, σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να… μεταμορφωθεί σε Ίνγκραμ…

Κι ακόμη – ακόμη, ο Ίνγκραμ είχε – σε αρκετές περιπτώσεις – κάποιους συμπαραστάτες, όπως ο Δημήτρης Παπαδόπουλος ή ο Λευτέρης Κακιούσης, να τον βοηθούν στο σκοράρισμα. Ο Αργεντινός δεν βρίσκει τέτοια υποστήριξη.

Με το εμπνευσμένο παιχνίδι του κόντρα στους Κρητικούς, ο 35χρονος φορ έβγαλε, με δύο – τρεις ενέργειες, φάσεις για συμπαίκτη του (κυρίως τον Ρόβα), ενέργειες, τις οποίες ακόμη και «δεκάρι» ολκής θα ζήλευε, αλλά πέρασαν απολύτως αναξιοποίητες.

Βλέπετε, αυτός ο Ηρακλής έχει την απαίτηση ο Περόνε να τραβάει πάνω του όλη την αντίπαλη άμυνα μακριά από την περιοχή, να βγάζει την «μπαλιά – τρύπα», αλλά να είναι ο… ίδιος, που να την υποδέχεται, για να τελειώνει τη φάση…

Κι όσο η ομάδα θα παραμένει εγκλωβισμένη σε αυτήν την απόλυτη αγωνιστική αδυναμία, τόσο η υπόθεση συμμετοχής στη δεκάδα θα δυσκολεύει.

Εφόσον, βεβαίως, θεωρήσουμε ότι, απλώς, «δυσκολεύει». Καθώς ο ρεαλισμός υποστηρίζει ότι έχει καταστεί σχεδόν απίθανη πλέον…

Σχετικά Άρθρα

Σαν σήμερα: Ο πρώτος ποδοσφαιρικός αγώνας, με τoν Όμιλο Φιλομούσων!

Ποδόσφαιρο

Back to Top