- Bluearena - https://bluearena.gr -

Ο Αλέξανδρος Χήρας MVP της 22ης αγωνιστικής

Ο κεντρικός του Ηρακλή Πετοσφαίρισης 2015 Αλέξανδρος Χήρας αναδείχτηκε MVP Βίκος Cola της 22ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Volley League 2018-19.

 

Ο Αλέξανδρος Χήρας ήταν ο παίκτης «κλειδί» στη νίκη του Ηρακλή επί του Φοίνικα στη Σύρο με 3-2 σετ στην τελευταία αγωνιστική της κανονικής περιόδου. Μπήκε αλλαγή στο 2ο σετ και σημείωσε 10 πόντους με 3/6 τελειωμένες επιθέσεις, 3 τελειωμένα μπλοκ και πολλά μπλοκ που γύρισαν σε καθοριστικές κόντρα επιθέσεις αλλά και με το σερβίς του γύρισε τον αγώνα. Σημείωσε συνολικά 4 άσσους ενώ τους δύο από αυτούς τους πέτυχε ενώ η ομάδα του έχανε με 12-10 στο τάι μπρέικ και με σερί 5-0 πήρε το καθοριστικό 5ο σετ με 15-12. Αυτή ήταν η πρώτη νίκη του Ηρακλή στη Σύρο επί του Φοίνικα μετά από 10 χρόνια, ενώ ο Χήρας είχε αγωνιστεί 2,5 χρόνια στον Φοίνικα και μόλις τον περασμένο Ιανουάριο έκλεισε τον κύκλο του και πήρε μεταγραφή για τον Ηρακλή.

 

Είναι η 2η φορά στην εφετινή σεζόν που παίκτης του Ηρακλή Πετοσφαίρισης αναδεικνύεται MVP Βίκος Cola και συνολικά η 63η φορά που τίτλος MVP Βίκος Cola πηγαίνει σε παίκτη του Ηρακλή από το 1998 που καθιερώθηκε ο θεσμός.

 

Ο Αλέξανδρος Χήρας λαμβάνει την πρώτη του ατομική διάκριση ως MVP. Είναι γεννημένος στις 28 Μαΐου 1988 στην Κατερίνη Πιερίας και έχει ύψος 1.98. Ξεκίνησε από τον Αρχέλαο Κατερίνης και έχει αγωνιστεί στον Ζαφειράκη Νάουσας, στον Κόροιβο Αμαλιάδας, στον ΣΠΑ Καρδίτσας, στον ΓΣ Λαμίας, στην Ορεστιάδα, στον Φοίνικα και από τον περασμένο Ιανουάριο στον Ηρακλή.

 

«Στη μικρή Αναστασία»

 

Ο Αλέξανδρος Χήρας είπε για την διάκριση του: «Είναι ένα καλό νέο που δικαιώνει την προσπάθεια που κάνω στο γήπεδο αλλά και την απόφαση μου να αγωνιστώ στον Ηρακλή. Πράγματι ξεκίνησα στον αγώνα ως αλλαγή αλλά όλη η ομάδα έπαιξε καλά. Δεν το περίμενα πως ήμουν εγώ MVP αν και με τα σερβίς μου πράγματι γύρισε το τάι μπρέικ. Η προσπάθεια είναι ομαδική. Είναι η πρώτη μου ατομική διάκριση και την αφιερώνω στην ομάδα, στην οικογένεια μου που με στηρίζει και κυρίως στη μικρούλα μου Αναστασία που στις 24 Μαρτίου έκλεισε τα δύο της χρόνια».

 

Η DREAM TEAM 22HΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ VOLLEY LEAGUE 2018-19
MVP ΒΙKOΣ COLA: Αλέξανδρος Χήρας (Ηρακλής Πετοσφαίριση 2015)
Πασαδόρος: Αλεξ Γιάκομπσεν (Παναθηναϊκός Α.Ο.)
Διαγώνιος: Αλεξάντερ Γκμίτροβιτς (ΜΓΣ Εθνικός Αλεξανδρούπολης)
Ακραίοι: Αλέξανδρος Ράπτης (Παναθηναϊκός Α.Ο.), Δημήτρης Ριζόπουλος (ΜΓΣ Εθνικός Αλεξανδρούπολης)
Λίμπερο: Δημήτρης Ζήσης (Παναθηναϊκός Α.Ο.)
Κεντρικοί: Γιάννης Τακουρίδης (Π.Α.Ο.Κ.), Κάσσανδρος Στίγγας (ΜΓΣ Εθνικός Αλεξανδρούπολης)