- Bluearena - https://bluearena.gr -

Ρόκα: “Αναλαμβάνω την ευθύνη – Να είμαστε ρεαλιστές και να μείνουμε ενωμένοι”

Άλλη μια… “επική” συνέντευξη Τύπου από τον Ρόκα. Αναλυτικά, ο Ισπανός σημείωσε, μετά το τέλος του αγώνα με την ΑΕ Καραϊσκάκης:

«Είναι μια πολύ δύσκολη ημέρα για εμάς, καθώς χάσαμε ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι. Ο αντίπαλος προσαρμόστηκε πολύ καλύτερα στα ιδιαίτερα δεδομένα του μικρού αγωνιστικού χώρου και πήγε το παιχνίδι στις στατικές φάσεις. Όπως συνέβη πολλές φορές μέχρι τώρα, δεχθήκαμε γκολ από στατική φάση και βρεθήκαμε να κυνηγάμε το σκορ, χωρίς να μπορέσουμε να αλλάξουμε το αποτέλεσμα.

Τα παιδιά έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους και υπεύθυνος για την ήττα είμαι αποκλειστικά εγώ. Είναι δύσκολες οι στιγμές και πρέπει να μείνουμε ενωμένοι. Αυτό είναι το σημαντικό, ενόψει του δύσκολου διμήνου, που μας περιμένει.

Πραγματικά, έχουμε… κηδεία σήμερα. Ήμασταν ενθουσιασμένοι, μετά τις δύο νίκες και αισιοδοξούσαμε ότι θα νικήσουμε και εδώ, αλλά μια στατική φάση μας ανέτρεψε τα σχέδια…».

«Αδυνατούμε να διαχειριστούμε τον νέο στόχο»

«Η αλλαγή στόχου είναι ένα πρόβλημα για εμάς. Ομάδες, όπως ο Ηρακλής, που έχουν ως φυσικό στόχο την άνοδο, δυσκολεύονται να διαχειριστούν την προσπάθεια παραμονής στην κατηγορία. Για ομάδες όπως ο Καραϊσκάκης, τα πράγματα είναι πολύ πιο εύκολα…».

«Να είμαστε ρεαλιστές…»

«Όλοι όσοι αγαπούν τον Ηρακλή, πρέπει να αντιληφθούν ότι πρόκειται για μια μεταβατική χρονιά και να μην απογοητεύονται. Καμία ομάδα, όσο μεγάλη κι αν είναι, δεν ανεβαίνει «μπαμπ – μπαμ». Θέλει χρόνο και πρέπει να βρει τη χημεία της η ομάδα. αλλάξαμε πάνω από 30 παίκτες και πρέπει να φτιάξουμε έναν βασικό κορμό, τον οποίο τη νέα περίοδο να ενισχύσουμε με 5-6 παίκτες, που θα έχουν ουσία και ποιότητα.

Φτάσαμε στο σημείο να κερδίζουμε τον Αήττητο και να έχουμε απογοήτευση. Θα πρέπει να είμαστε ρεαλιστές και να ξέρουμε την κατάσταση, στην οποία βρισκόμαστε. Υπάρχουν παιδιά, που δύσκολα μπορούν να παίξουν στον Ηρακλή και χρειάζονται τη βοήθειά μας. Ο κόσμος δεν πρέπει να σκέφτεται διαφορετικά.

«Τομ και Θεοδωρίδης μου ζήτησαν παραμονή, όταν ήλθα»

«Όταν ήλθα στην ομάδα ο στόχος ήταν να σώσουμε την παρτίδα. Αυτό μου ζήτησαν ο Τομ Παπαδόπουλος και ο Ηλίας Θεοδωρίδης. Μου είπαν χαρακτηριστικά να πάρω έναν βαθμό στον Κισσαμικό, γιατί έχουμε βαθμολογικό πρόβλημα.

Μετά τη νίκη στο Βόλο, χωρίς να έχουμε προϋποθέσεις ο στόχος άλλαξε. Η ομάδα δεν είχε τις προσωπικότητες για να διεκδικήσει την άνοδο.

Δεν είμαι “loser” και θέλω με τα παιδιά να λέμε ότι κοιτάμε ψηλά, όμως η πραγματικότητα είναι εντελώς διαφορετική».

«Αν θέλουν άλλον προπονητή, να τον στηρίξουν…»

«Αν η ομάδα θέλει να συνεχίσει με άλλο προπονητή, θα πρέπει να αποφασίσει να τον στηρίξει, για να τον βοηθήσει να σώσει την παρτίδα…».