Έτοιμος για τη «μητέρα όλων των μαχών» στη Νίκαια

Αποφασισμένος να καταθέσει ψυχή, απέναντι σε έναν… υπερβατικό αντίπαλο, ο Ηρακλής, παίζοντας τις πιθανότητές του για την πρωτιά…

Ηρακλής, Μπάσκετ

Ο Κώστας Μέξας, μετά την τελευταία αναμέτρηση πριν τη μάχη κορυφής με τον Ιωνικό, είχε καταγράψει με τον πιο εύστοχο και – κυρίως – ρεαλιστικό, τρόπο, την προοπτική με την οποία η ομάδα του αντιμετωπίζει τον συγκεκριμένο αγώνα: «Θεωρώ ότι είμαστε έτοιμοι, αγωνιστικά και πνευματικά, για την αναμέτρηση με τον Ιωνικό. Ο αντίπαλος, λόγω του εξαιρετικού ρόστερ, που διαθέτει, είναι το φαβορί, από όλες τις απόψεις. Εμείς, όμως, θα βρεθούμε εκεί για να δώσουμε τα πάντα από τη δική μας πλευρά», σημείωσε ο τεχνικός του Ημίθεου, καταγράφοντας το απόλυτο της πραγματικότητας για το συγκεκριμένο παιχνίδι.

Η καλύτερη επίθεση του πρωταθλήματος συγκρούεται με την καλύτερη άμυνα και αυτό δεν είναι μόνο το ενδιαφέρον της όλης ιστορίας, αλλά και το στοιχείο, στο οποίο θα πρέπει να στηρίξει την προσπάθειά του ο «Γηραιός, προκειμένου να παίξει με σημαντικές πιθανότητες επιτυχίας τα δικά του «χαρτιά».

Οι «κυανόλευκοι» προετοιμάζονται να αντιμετωπίσουν μία ομάδα με αγωνιστικό υλικό και μπάτζετ, που την κατατάσσουν στην παραπάνω κατηγορία και μάλιστα με μεγάλη αγωνιστική άνεση. Η υπέρβαση σημειώθηκε στον αγώνα του πρώτου γύρου, όμως εκεί η ομάδα του Μέξα είχε δίπλα της το «πυρακτωμένο Ιβανώφειο και ο Ιωνικός δεν διέθετε το «υπερόπλο», που του προσφέρει – για τα δεδομένα της κατηγορίας – η παρουσία του Λουκά Μαυροκεφαλίδη.

Κατάθεση ψυχής και εξαντλητική άμυνα, είναι αυτά, που μπορεί και πρέπει να βγάλει στο παρκέ του Κλειστού του Πλάτωνα ο Ημίθεος, ώστε να φέρει σε όσο το δυνατόν πιο δύσκολη θέση μια υπερπλήρη ομάδα, διεκδικώντας να της κλέψει την πρώτη θέση της βαθμολογίας.

Υπέρμετρο άγχος δεν χρειάζεται, καθώς ο σαφής στόχος – ούτως ή άλλως – έχει να κάνει με τη νίκη σε όλα τα υπόλοιπα παιχνίδια της κανονικής περιόδου και, εφόσον απαιτηθεί, για μία ακόμη σεζόν, η συμμετοχή στην καθοριστική διαδικασία των play offs, η ομάδα θα πρέπει να αποδείξει εκεί ότι – αυτήν τη φορά – διαθέτει τις κατάλληλες απαντήσεις, κατακτώντας την πολυπόθητη άνοδο.

Το Σάββατο, λοιπόν, ο Ηρακλής θα πατήσει παρκέ, χωρίς υπέρμετρη και ψυχοφθόρα πίεση, πιστεύοντας στις δικές του δυνατότητες και επιδιώκοντας να επενδύσει στην καταστροφή αυτών του σπουδαίου αντιπάλου του.

Και εφόσον το πετύχει, θα έχει καταγράψει ένα τεράστιο άθλο…

Σχετικά Άρθρα

Back to Top