- Bluearena - https://bluearena.gr -

Κομβική η απουσία του Μπορίκο στο “4-2-3-1”

Παιχνίδι με το παιχνίδι, ο Χάμες Μπορίκο αποδεικνύεται όλο και πιο χρήσιμος για τα πλάνα του Μανουέλ Ρόκα. Ο Ισπανοαφρικανός επιβεβαιώνει τις πληροφορίες, που τον ήθελαν ως εξτρέμ, με μεγάλο προσόν αυτό της ταχύτητας, με τον 23χρονο παίκτη να δείχνει ότι ευνοείται σημαντικά από την επιλογή του προπονητή του να αλλάξει τον «3-5-2» σχηματισμό της ομάδας σε «4-2-3-1» και να του προσφέρει την ευχέρεια να αγωνιστεί στη φυσική θέση του.

Πλέον, ο Μπορίκο δεν χρειάζεται να δοκιμάζεται, είτε σε ρόλο δεύτερου φορ, είτε φουλ μπακ και, όπως έδειξε στην αναμέτρηση με τον Αήττητο, αποτελεί μία πολύ χρήσιμη μονάδα.

Στον συγκεκριμένο αγώνα πέτυχε ένα γκολ, «σέρβιρε» την ασίστ στη φάση του πρώτου τέρματος στον Νιάμπουγιου και, αν ήταν πιο προσεκτικός στην τελική ενέργεια, θα αξιοποιούσε και έναν τετ α τετ, το οποίο έχασε.

Το πρόβλημα για τον Ρόκα είναι ότι θα στερηθεί των υπηρεσιών του διεθνούς ποδοσφαιριστή του, καθώς ο τελευταίος αναχώρησε σήμερα, προκειμένου να ενσωματωθεί με την αποστολή της Εθνικής ομάδας της Ισημερινής Γουινέας, στο πλαίσιο των υποχρεώσεών της για τα προκριματικά του Copa Africa. Αναμένεται να επανέλθει την Τετάρτη 27/3, κάτι που σημαίνει ότι θα απουσιάσει από την αναμέτρηση με την ΑΕ Καραϊσκάκης, την ερχόμενη Κυριακή, στην Άρτα.

Ο Ισπανός τεχνικός θα πρέπει να αναζητήσει λύση αντικατάστασής του στη βασική ενδεκάδα, με τους κλασικούς εξτρέμ να σπανίζουν στο «κυανόλευκο» ρόστερ, καθώς είναι τρεις στο σύνολό τους (Μπορίκο, Ντούνης και Πτηνόπουλος).