Ρόκα: “Ξεχάστε τον Ηρακλή του Χατζηπαναγή – Είμαστε… υπό κατασκευή!”

“Επικός”, για μία ακόμη φορά, ο Μανουέλ Ρόκα, που έστειλε μήνυμα… “ολιγάρκειας” στον κόσμο του Ηρακλή.

Ηρακλής, Ποδόσφαιρο

Η εξαιρετικά ενδιαφέρουσα, όσο και… γλαφυρή τοποθέτηση του Ισπανού κόουτς, μετά το τέλος του αγώνα με τον Αήττητο:

Μήνυμα στο περιβάλλον της ομάδας να είναι… ολιγαρκές και να κρατά την προσπάθεια των παικτών και τις νίκες, έστειλε, μετά το τέλος της αναμέτρησης ο Μανουέλ Ρόκα, σημειώνοντας χαρακτηριστικά:

«Όλα αυτά, που απαιτούσαμε σήμερα από τους παίκτες μας, τα πήραμε. Από το 1΄ έως το 80΄ περίπου προσπαθούσαμε διαρκώς να τρυπήσουμε την αντίπαλη άμυνα και φτάσαμε σε πάνω από 12 τελικές.

Όντως, το παιχνίδι έγινε επικίνδυνο, λόγω το σκορ, καθώς θα έπρεπε να κερδίζουμε με 3-0 ή με 4-0. Όλοι θέλαμε μεγαλύτερο σκορ μετά το 2-0 και περιμέναμε τα πράγματα πιο εύκολα, όμως η μείωση του σκορ μας έφερε πανικό.

Σε αυτήν την κατηγορία ούτε ένα παιχνίδι δεν είναι εύκολο και για να το αντιληφθείτε, δείτε τα άλλα αποτελέσματα.

Το κακό με εμάς ήταν ότι δεν καταφέραμε να «σκοτώσουμε» τον αντίπαλο, όμως, αν «διαβάσουμε» επαγγελματικά το παιχνίδι, θα δούμε ότι στο 70% του αγώνα είχαμε την πρωτοβουλία.

Ο κόσμος θα πρέπει να ξεχάσει τον Ηρακλή του Χατζηπαναγή. Ο Ηρακλής είναι… “under construction”, είναι… υπό κατασκευή…

Καταλαβαίνω τα παράπονα του κόσμου, όμως μόνο η Μπαρτσελόνα μπορεί να παίξει μονότερμα για 90 λεπτά.

Να κρατάμε το θετικό από τα παιχνίδια μας. Πήραμε τους τρεις βαθμούς και προχωράμε.

Ο Ηρακλής είναι μια απαιτητική ομάδα και αυτό μου αρέσει. Η πίεση, που ασκείται από τον κόσμο, ακόμη και οι βρισιές, με κάνουν να βελτιώνομαι.

Πρέπει, όμως, να είμαστε ενωμένοι. Ας πάει ο κόσμος στην παραλία, να απολαύσει τον υπέροχο καιρό, να πιει καφέ και να είναι ικανοποιημένος. Και να γνωρίζει ότι εμείς δουλεύουμε σκληρά για να γίνουμε καλύτεροι.

Αγωνιστήκαμε με πολλούς επιθετικογενείς παίκτες, για να έχουμε ποιότητα στο παιχνίδι μας και να δημιουργήσουμε ευκαιρίες. Με αυτό το σχήμα και με πολλή κατοχή της μπάλας από τη δική μας πλευρά, δεν μπορούσαμε να έχουμε τρεξίματα. Με τον Κωστούλα θα είχαμε τρεξίματα, αλλά θα δυσκολευόμασταν στη δημιουργία ευκαιριών. Πρόκειται για μια ισορροπία, την οποία πρέπει να βρούμε».

 

 

 

Σχετικά Άρθρα

“Στα όπλα” οι “παλιοσειρές” του οπαδικού κινήματος για αδειοδότηση και Καυτανζόγλειο!

Ποδόσφαιρο

Back to Top