- Bluearena - https://bluearena.gr -

Ιάσων Ιωαννίδης: “Στους αγώνες αντοχής ξεπερνάς τα όριά σου” (pics)

Μέλος του Ηρακλή τα τελευταία, τέσσερα περίπου χρόνια. Τρέχει σε αγώνες αντοχής και έχει και το ρόλο του προπονητή στα αγωνιστικά τμήματα. Πρόσφατα πήρε το ασημένιο μετάλλιο στον ημιμαραθώνιο στο Ναύπλιο και στόχος του είναι τώρα που ουσιαστικά ξεκινάει η χρονιά, οι αγώνες στον ανοιχτό στίβο. Ο Ιάσων Ιωαννίδης, μιλά στην επίσημη σελίδα του ΓΣ Ηρακλής, για τη μέχρι τώρα πορεία του αλλά και για το τι έπεται…

“Έχω καταγωγή από τη Φλώρινα, μόλις ήρθα στη Θεσσαλονίκη, ενσωματώθηκα στον Ηρακλή. Είμαι και προπονητής, στις ομάδες αντοχής και έχουμε παιδιά με διακρίσεις, Έπαιζα στην αρχή ποδόσφαιρο, μετά έκανα στίβο.

Δεν το επέλεξα, με επέλεξε το άθλημα…ο στίβος έχει αγωνίσματα για όλους, για γρήγορους, πιο αργούς. Αν με ρωτούσε κάποιος, θα έλεγα ότι θα επέλεγα και πάλι το ίδιο. Το έχω αγαπήσει. Όλα τα αγωνίσματα έχουν μία δυσκολία, αλλά στην αντοχή, πρέπει να ξεπεράσεις τον αντίπαλο αλλά και τα όρια σου. Σε όλα τα αθλήματα το κάνεις αυτό αλλά στα αγωνίσματα, αντοχής και ημιαντοχής έχεις και το θέμα αν θα καταφέρεις να βγάλεις την απόσταση. Είναι ιδιαίτερο άθλημα και θέλει ώρες και να είσαι στην ουσία μόνος σου”.

Για την πρόσφατη διάκριση του στον ημιμαραθώνιο του Ναυπλίου αλλά και για τους στόχους του:

“Έκανα ατομικό ρεκόρ, 1:10:53, βγήκα δεύτερος, με πρώτο το Χριστόφορο Μερούση που είχε τρέξει στους Ολυμπιακούς αγώνες στο Ρίο. Έμεινα ευχαριστημένος από τη συμμετοχή μου και τώρα ετοιμάζομαι για τον ανοιχτό στίβο. Ξεκίνησα αγωνιστικά τη χρονιά με τον Μαραθώνιο της Αθήνας, μετά είχαμε κλειστό στίβο, έπειτα συμμετοχή στο πανελλήνιο πρωτάθλημα ανωμάλου δρόμου και τώρα ουσιαστικά ξεκινάει η χρονιά. Ετοιμάζομαι για τον ανοιχτό στίβο, 3χλμ, φυσικά εμπόδια και 5χλμ. Στόχος είναι το πανελλήνιο πρωτάθλημα αλλά μέχρι τότε έχουμε κι άλλους αγώνες. Διασυλλογικά πρωταθλήματα και γκραν πρι που θα πάρω μέρος. Θα ήθελα να καταφέρω να είμαι μέλος της Εθνικής ομάδας για το ευρωπαϊκό ή το Βαλκανικό κύπελλο”.

Για το ρόλο του ως προπονητής:

“Έχω και το αγωνιστικό τμήμα, είναι λίγο δύσκολο όλα μαζί, έχω πιο πολύ άγχος για τους αθλητές μου παρά για μένα όταν τρέχω.Τώρα πρόσφατα τρέχαμε την ίδια ώρα στο πανελλήνιο πρωτάθλημα ανωμάλου δρόμου και ήταν ωραία. Η Βασιλική Καλιμογιάννη, αθλήτρια μου, βγήκε τρίτη στις κορασίδες”.

#iraklis [1] #iraklisstivos [2]

Image may contain: 1 person, smiling, outdoor

Image may contain: 1 person, playing a sport, tree, child, grass, sky, outdoor and nature

Image may contain: 1 person, standing, child and outdoor

Image may contain: one or more people, people standing and shorts