- Bluearena - https://bluearena.gr -

Β. Σπυρογιάννης: Ο «κόουτς της επανεκκίνησης» και της «Καλλικράτειας»…

Με την αποχώρηση του Τάσου Κατσαμπή από τη θέση του γενικού αρχηγού του ποδοσφαιρικού τμήματος, το πλήγμα και το κενό, που άφηνε πίσω του, ήταν διπλό.

Από τη μία λειτουργικό, καθώς αυτή καθαυτή η – τόσο σημαντική για την καθημερινότητα του τμήματος – θέση παρέμενε ακάλυπτη και από την άλλη, επειδή εκείνος, ο οποίος διαδραμάτιζε τον συγκεκριμένο ρόλο ήταν ένα εμβληματικό και ηγετικό αγωνιστικό στέλεχος του Συλλόγου, που ήξερε και «ένιωθε» από Ηρακλή, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Ευτυχώς, ο Ηλίας Θεοδωρίδης, αυτή τη φορά δεν είχε άποψη για την αναπλήρωση του συγκεκριμένου πόστου. Το «ευτυχώς» έχει να κάνει με το δεδομένο ότι ο υπεύθυνος του αγωνιστικού επιλέγει να φέρει στον ποδοσφαιρικό Ημίθεο στελέχη (είτε σε επίπεδο γραφείων, είτε σε ποδοσφαιρικό), τα οποία – ως επί το πλείστον – γνωρίζει από τη συνεργασία του στον Αγροτικό Αστέρα, επίσης, με ό,τι αυτό συνεπάγεται…

Του υπευθύνου του ποδοσφαιρικού τμήματος μη μετέχοντος στο θέμα, λοιπόν, ρωτήθηκε ο τεχνικός υπεύθυνος της Ακαδημίας, Κώστας Ηλιάδης , σχετικά με το πώς θα μπορούσε εκ των ενόντων να καλυφθεί η συγκεκριμένη θέση, μέχρι το τέλος της αγωνιστικής περιόδου.

Ο τελευταίος εισηγήθηκε τη λύση του Βασίλη Σπυρογιάννη, ο οποίος από την αρχή της σεζόν επέστρεψε στα Τμήματα Υποδομής, έχοντας το ρόλο του γυμναστή της Κ-19 και της Κ-17.

Η διοίκηση αποδέχθηκε την εισήγηση και ο Βασίλης ανέλαβε έργο. Και μπορούμε ευθαρσώς να πιστώσουμε το καθεστώς Τομ Παπαδόπουλου με μία εξαιρετικά θετική και χρήσιμη επιλογή (έστω και αν αυτή προέκυψε… ακούσια).

Ο Βασίλης Σπυρογιάννης, καθηγητής φυσικής αγωγής με ειδίκευση στο ποδόσφαιρο και διπλωματούχος προπονητής, αποτελεί ποδοσφαιρική προσωπικότητα συνυφασμένη με τον Ηρακλή και την παραγωγική διαδικασία του, καθώς πρόκειται για το μακροβιότερο τεχνικό στέλεχος της Ακαδημίας του Ημίθεου, ενώ σε δύσκολες στιγμές του Συλλόγου, κλήθηκε να υπηρετήσει και ως προπονητής (άλλες φορές ως βοηθός και γυμναστής) την πρώτη ομάδα.

Είναι, μάλιστα, ο «προπονητής της επανεκκίνησης» και ο προπονητής της ομάδας των πιτσιρικάδων, εκείνου του θρυλικού αγώνα του φθινοπώρου του 2011 στην Καλλικράτεια.

Ο «πατέρας» εκείνων των παιδιών και «πατέρας» πολλών παιδιών, τα οποία ξεπήδησαν από την Υποδομή του Ηρακλή και τα οποία έχουν πάντα μια καλή κουβέντα να πουν για εκείνον, τόσο για την προπονητική επάρκειά του, όσο και για την ποιότητα του χαρακτήρα του και το οργανωτικό πνεύμα του.

Τα δύο τελευταία στοιχεία, μάλιστα, θα του χρειαστούν σε μέγιστο βαθμό για το έργο, το οποίο καλείται να επιτελέσει ως γενικός αρχηγός του ποδοσφαιρικού τμήματος.

Και είμαστε βέβαιοι ότι θα τα πάει περίφημα..

Καλή επιτυχία, Βασίλη Σπυρογιάννη…