Ν. Παπαδόπουλος: “Ναι, υπό προϋποθέσεις…”

Επιφυλακτικός στο ενδεχόμενο επανόδου του στον Ηρακλή ο κόουτς.

Ηρακλής, Ποδόσφαιρο

Στο Metropolis 95,5 μίλησε ο Νίκος Παπαδόπουλος.

Αναλυτικά όσα είπε:

 

Για το πώς είναι η ζωή μακριά από τους πάγκους: «Είναι πολύ δύσκολο, διότι τα τελευταία πέντε χρόνια η καθημερινότητά μου ήταν το γήπεδο. Είμαι ένας άνθρωπος που δουλεύω πολλές ώρες και είναι δύσκολο να το συνηθίσω, όμως, το συνειδητοποίησα πλέον και κοιτάζω την επόμενη μέρα».

 

Για τις προτάσεις που είχε: «Οι προτάσεις σημαίνει ότι η δουλειά σου αναγνωρίζεται. Έχω βγάλει κάποιο πρόγραμμα για τους επόμενους μήνες και αφορά τη γνώση και τις εμπειρίες που πρέπει να αποκτήσω. Πρέπει να εκμεταλλεύεσαι το όποιο κενό. Αποφάσισα να κάνω κάποια πράγματα που αφορούν τη γνώση σε υψηλότερο επίπεδο. Θα πάω από τις 8 Μαρτίου να παρακολουθήσω ομάδες και προπονητές, ενώ παράλληλα περιμένω μια απάντηση από κάπου που πράγματι αν είναι θετική θα είναι κάτι το εξαιρετικό. Να πάω σε μια ομάδα που όλοι θαυμάζουμε, τη Μπαρτσελόνα. Είναι δύσκολο, αλλά ελπίζω να με δεχτούν. Αν όχι, θα παρακολουθήσω άλλα πράγματα».

 

Για την προσέγγιση από τον Ηρακλή: «Δεν θέλω να πω πολλά γι’ αυτό. Υπάρχει προπονητής και το σέβομαι. Δεν κάνει καλό στην ομάδα να ακούγεται και να γράφεται ότι αρνήθηκα κλπ. Δεν αρνήθηκα τίποτα. Δεν είναι σωστό να μιλώ για τον Ηρακλή αυτή τη στιγμή. Διότι δεν θα ήθελα να είμαι εγώ στη θέση του προπονητή του Ηρακλή. Να ακούγονται τόσα πράγματα κι εγώ να πρέπει να δουλεύω απρόσκοπτα ως σωστός επαγγελματίας. Δεν θέλω να μπω στη διαδικασία να μιλήσω για το οτιδήποτε».

 

Για το ότι τον θέλουν πολύ στον Ηρακλή: «Αυτό με χαροποιεί. Αναγνωρίζεται η δουλειά που έκανα για τρία χρόνια. Και η αγάπη του κόσμου δεν χωρά αμφισβήτηση και η δική μου δουλειά. Είμαστε, όμως, επαγγελματίες και πρέπει να λειτουργούμε ηθικά προς τους συναδέλφους και τις ομάδες».

 

Για το αν θα πήγαινε στον Ηρακλή: «Αν υποθετικά γίνει κάτι θα το σκεφτόμουν. Είναι μια ομάδα που πέρασα πολλά. Με τις κατάλληλες συνθήκες και προϋποθέσεις θα το συζητούσα αν μπορούσα να δουλέψω στον Ηρακλή».

 

Για το αν τον προβληματίζουν οι αλλαγές προπονητών: «Όλα μπαίνουν στο μυαλό ενός ανθρώπου. Έχει να κάνει με τις προϋποθέσεις, τις συνθήκες, τους στόχους, την οργάνωση. Όλα αυτά παίζουν σημαντικό ρόλο. Δεν ξέρω αν μπορεί να βγει 2ος, όμως, ρεαλιστικός στόχος του Ηρακλή είναι να βρίσκεται στη δεκάδα. Για να έχει ως στόχο τη νέα χρονιά την άνοδο στη Super League πρέπει να ανταγωνιστεί ομάδες με τηλεοπτικό συμβόλαιο, όπως ο Απόλλων Σμύρνης. Πρέπει να τα βάλουν κάτω αυτά. Δεν είναι τόσο απλό. Πρέπει να υπάρχουν οι προϋποθέσεις».

 

Για το αν ενδεχόμενη επιστροφή του στον Ηρακλή μπορεί να συνδυαστεί με επιστροφή του Παύλου Μυροφορίδη: «Ο Παύλος είναι αδερφός μου. Παρ’ ότι πέρσι σε ένα Άρης-ΟΦΗ ήρθαμε σε κόντρα είπαμε και οι δύο αργότερα ότι μπορεί ως αντίπαλοι να παίξουμε μπουνιές και την επόμενη στιγμή να φιλιόμαστε. Έχουμε περάσει πολλά μαζί. Δυστυχώς κάτι δεν πήγε καλά στην αρχή της σεζόν με τον Ηρακλή. Έκανε τεράστια προσπάθεια. Είναι άνθρωπος με τον οποίο έχω καλή σχέση. Μιλάμε καθημερινά, και πριν μισή ώρα μιλούσαμε. Από εκεί και πέρα, δεν είναι δικό μου θέμα να γυρίσει ένας τεχνικός διευθυντής σε μια ομάδα, δεν αποφασίζω εγώ. Θα ήταν χαρά μου, πάντως, να συνεργαστώ ξανά με τον Παύλο».

 

Για το αν είναι το ίδιο γι’ αυτόν να έχει ως συνεργάτη του σε μια ομάδα τον Μυροφορίδη από το να μην τον έχει: «Δεν είναι το ίδιο. Είναι ένας άνθρωπος που βρίσκεται δίπλα σου, σε στηρίζει, βοηθά και προσατεύει την ομάδα».

 

Για την κατάσταση που επικρατεί στον Ηρακλή: «Ο Ηρακλής θέλει συσπείρωση. Υπάρχουν ο Τομ Παπαδόπουλος, ο Ηλίας Θεοδωρίδης που βάζουν λεφτά, να κάτσουν να δουν το συμφέρον της ομάδας και νομίζω ότι αυτό θα κάνουν».

 

Για την αγωνιστική εικόνα του Ηρακλή: «Η ομάδα άλλαξε πολλούς παίκτες, ήρθαν πολλές μεταγραφές, έγιναν αλλαγές προπονητών. Δεν είχε καθόλου ηρεμία ο Ηρακλής. Πάντα έλεγα ότι πρέπει να υπάρχει θετική αύρα σε μια ομάδα. Αυτό ήταν που έμεινε από το διάστημα που ήμουν στην ομάδα και τη χρονιά της Football League και την πρώτη χρονιά της Super League. Η θετική αύρα όλων δίνει περισσότερη δύναμη και ηρεμία, στοιχεία που χρειάζονται σε μια ομάδα για να πάει μπροστά».

 

Για το αν δέχθηκε τηλεφωνήματα από φίλους του Ηρακλή: «Δέχθηκα πολλά τηλεφωνήματα, όμως, η απάντησή μου προς όλους ήταν αυτό που είπα και πριν. Σέβομαι τον προπονητή που είναι στην ομάδα. Δεν είναι όμορφο προς το συνάδελφο».

 

Για το αν δέχθηκε πρόταση από τον Αλέξη Κούγια για να αναλάβει την ΑΕΛ: «Ο κ. Κούγιας ανακοίνωσε ότι ο υπάρχων προπονητής παραμένει, οπότε δεν θέλω να σχολιάσω τίποτα».

 

Για το ΠΑΟΚ-Άρης και την εικόνα των δύο ομάδων: «Και οι δύο ομάδες είναι εξαιρετικές από την αρχή της σεζόν. Ο ΠΑΟΚ κάνει μια σταθερή πορεία, έχει καλή ομάδα. Ακόμη κι όταν έφυγε ο Πρίγιοβιτς λόγω του ότι είναι μια πολύ καλή ομάδα δεν φάνηκε το κενό. Ο Άρης από την αρχή πήρε εκπληκτικούς παίκτες. Έχει πολύ μεγάλη ποιότητα στο ρόστερ του. Είχε τα προβλήματά του, όμως, βρήκε τον εαυτό του. Προχθές ήταν εξαιρετικός και στην τακτική και στην στρατηγική και άξιζε τον βαθμό της ισοπαλίας, ασχέτως πώς ήρθε. Είναι ένα δίκαιο αποτέλεσμα σε ένα όχι τόσο καλό παιχνίδι από πλευράς ΠΑΟΚ».

 

Σχετικά Άρθρα

Bελέντζας: “Με Μονεμβασιώτη και τον κόσμο του, ο Ηρακλής θα είναι υπερδύναμη!”

Ποδόσφαιρο

Back to Top