Στοίχημα Όσκαρ 2019: Ειδικά στοιχήματα και αποδόσεις των εταιριών

Η κορυφαία στιγμή του κινηματογράφου και των απανταχού σινεφίλ έφτασε, καθώς τα ξημερώματα Δευτέρας 25 Φεβρουαρίου (03:00 ώρα Ελλάδος) θα πραγματοποιηθεί η απονομή των Oscars 2019.

Διάφορα, Η πρόταση της ημέρας

Η φετινή διοργάνωση των Όσκαρ αποτελεί την 91η τελετή απονομής των βραβείων της Αμερικανικής Ακαδημίας (Academy of Motion Picture Arts and Sciences – AMPAS) και θα διεξαχθεί στο DolbyTheater του Hollywood, ενώ θα έχει έντονο ελληνικό ενδιαφέρον λόγω της συμμετοχής του Γιώργου Λάνθιμου. Οι στοιχηματικές εταιρίες προσφέρουν πληθώρα επιλογών για τους OscarWinners 2019, ενώ έχουν ετοιμάσει και πολλά ειδικά στοιχήματα.

Οι υποψηφιότητες των Όσκαρ 2019

Καλύτερη Ταινία

Το πρώτο φαβορί για το βραβείο της καλύτερης ταινίας είναι το «Roma» του σκηνοθέτη Αλφόνσο Κουαρόν. Η αυτοβιογραφική ταινία του Μεξικανού σκηνοθέτη είχε από την αρχή το προβάδισμα στα προγνωστικά, με την απόδοση να βρίσκεται στο χαρακτηριστικά χαμηλό 1.10 κατά μέσο όρο. Τις τελευταίες ημέρες ωστόσο, παρουσιάζει αυξητικές τάσεις και πλέον βρίσκεται στο 1.45. Το «Roma» πραγματεύεται την ανατροφή ενός Ρομά σε μία φτωχή γειτονιά της πόλης του Μεξικό, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως η ταινία έχει ήδη κερδίσει το «Χρυσό Λιοντάρι» στο 75ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας.

Δεύτερο φαβορί ακολουθεί το «GreenBook», -το βασισμένο σε αληθινή ιστορία- δράμα του Πίτερ Φαρέλι. Η ταινία αποτελεί ουσιαστικά ένα «roadmovie» και ασχολείται με την ρατσιστική συμπεριφορά των λευκών Αμερικανών προς τος τον αφροαμερικάνο πιανίστα Ντον Σίρλεϊ κατά την περιοδεία του στον Νότο. Το «GreenBook» έχει κερδίσει ήδη το βραβείο του κοινό στο φεστιβάλ του Τορόντο και αυτόματα συμπεριλήφθηκε στα φαβορί για τα Όσκαρ. Ας μην λησμονούμε πως οι ταινίες που στο παρελθόν έχουν κερδίσει ανάλογες διακρίσεις («Ο Λόγος του Βασιλιά», «12 Χρόνια Σκλάβος», «Το Παιχνίδι της Μίμησης», «LaLa Land») τα πήγαν εξαιρετικά στα βραβεία της Αμερικάνικης Ακαδημίας. Στο 3.50 βρίσκουμε την απόδοση για να πάρει το βραβείο καλύτερης ταινίας, τιμή που έχει συνεχώς πτωτική τάση το τελευταία χρονικό διάστημα.

Ως τρίτο κατά σειρά φαβορί ακολουθεί το «Favourite», του δικού μας Γιώργου Λάνθιμου στο 20.00, ενώ επόμενο είναι το «BohemianRhapsody» στο 25.00, τα «BlacKkKlansman» και «BlackPanther» στο 30.00. Τέλος, μεγάλα αουτσάιντερ είναι το «A StarisBorn» (70.00) και το «Vice» (100.00).

Σκηνοθεσίας

Όλα φαίνεται πως θεωρητικά έχουν κριθεί στην συγκεκριμένη κατηγορία, αφού ακλόνητο φαβορί για να κατακτήσει το φετινό Όσκαρ Σκηνοθεσίας δεν είναι άλλος από τον δημιουργό του “Roma”, AlfonsoCuaron στο «τοκογλυφικό» 1.02. Ο Μεξικανός αξίζει να τονιστεί ότι πέρα από σκηνοθέτης είναι και ο σεναριογράφος της ταινίας.

Ο SpikeLee με το δημιούργημά του «BlacKkKlansman» δίνεται από τις εταιρίες ως δεύτερο φαβορί σε απόδοση 10.00, ενώ τρίτο ακολουθεί ο Πολωνός PawelPawlikowski με το «ColdWar» και απόδοση 35.00. Τέταρτος κατά σειρά είναι ο Γιώργος Λάνθιμος με το «Favourite» στο 40.00, ενώ τις υποψηφιότητες συμπληρώνει ο AdamMcKay με την ταινία «Vice».

Α’ Ανδρικού Ρόλου

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει –όπως πάντα- το βραβείο νικητής του Α΄ Ανδρικού Ρόλου, με τον γνωστό από τη σειρά «Mr Robot» Ραμί Μαλέκ να φαντάζει ο πιθανότερος βάσει αποδόσεων νικητής. Ο Αμερικανός ηθοποιός είναι πραγματικά συγκλονιστικός στην μεταφορά στη μεγάλη οθόνη του ΦρέντιΜέρκουρι με το «BohemianRhapsody» και δίκαια η τιμή στον Μαλέκ είναι μόλις στο 1.14.

Ακολουθεί ο πολυτάλαντος ΚρίστανΜπέιλ στο 5.00. Ο αγνώριστος εμφανισιακά Μπέιλ, είναι υπέροχος στην ταινία «Vice» και για ακόμα μία φορά αποδεικνύει το τρομερό ταλέντο του. Ως τρίτο φαβορί έρχεται ο Μπράντλεϊ Κούπερ (25.00) που έδειξε τις φωνητικές του ικανότητες στο «A StarisBorn», ενώ επόμενος είναι ο ΒίγκοΜόρντεσεν για την ερμηνεία του στο «GreenBook» (40.00). Τέλος, την πεντάδα υποψηφιοτήτων ολοκληρώνει ο Γουίλιαμ Ντα Φόε από την ταινία «A Eternity’sGate» σε απόδοση 100.00.

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο Foxbet

Σχετικά Άρθρα

Back to Top