- Bluearena - https://bluearena.gr -

Η «άκυρη ανακοίνωση», η συνιδιοκτησία και η συνέντευξη Τύπου…

Στις 13 Νοεμβρίου 2018 [1], πριν από ένα τρίμηνο δηλαδή, η ΠΑΕ Ηρακλής «καλωσόρισε» τον Ηλία Θεοδωρίδη ως νέο μέλος του διοικητικού συμβουλίου της. Μία ανακοίνωση, πάντως, η οποία αυτοακυρώθηκε με την εξέλιξη των πραγμάτων, καθώς ακόμη δεν έχουν διενεργηθεί οι απαιτούμενες καταστατικές ενέργειες, ώστε – όντως – να αποτελέσει μέλος της διοίκησης, κάτι, που ίσως να συμβεί στο αμέσως προσεχές μέλλον.

Ωστόσο, το ότι ο Ηλίας Θεοδωρίδης δεν εντάχθηκε στο συμβούλιο, δεν τον απέτρεψε από το να έχει καταστεί σε αυτό το διάστημα ουσιαστικός πρωταγωνιστής σε διοικητικό επίπεδο, έχοντας το σχετικό ελεύθερο από τον μεγαλομέτοχο, καθώς έχει την ευθύνη του αγωνιστικού τμήματος, αλλά αναλαμβάνει και πρωτοβουλίες σε θέματα λειτουργίας της ΠΑΕ, όπως αυτά, που έχουν να κάνουν με τη στελέχωση των γραφείων της.

Παράλληλα, είναι ο δεύτερος χρηματοδότης της «κυανόλευκης» ποδοσφαιρικής εταιρείας, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι έχει συνδράμει στην προσπάθεια ήδη με ένα ποσό περί τα 200.000 ευρώ.

Η πρόταση, που «έριξε στο τραπέζι», μιλώντας στο Metropolis, ο διοικητικός σύμβουλος της ΠΑΕ, Σάκης Χατζόγλου (επιβεβαιώνοντας δημοσίως ότι Ηλίας Θεοδωρίδης δεν έχει εισέλθει στο Δ.Σ.), για συνεργασία Τομ Παπαδόπουλου και Ηλία Θεοδωρίδη και σε ιδιοκτησιακό επίπεδο, πέραν του διοικητικού, προκειμένου να ισχυροποιηθεί οικονομικά ο ποδοσφαιρικός Ημίθεος, όχι μόνο δεν είναι άτοπη, αλλά είναι και πολύ εφικτή.

Από την άποψη ότι ο Ηλίας Θεοδωρίδης μπορεί κάλλιστα να μπει στη διαδικασία μετοχοποίησης των χρημάτων, τα οποία «έβαλε» και να προχωρήσει από αυτή τη βάση η ιδιοκτησιακή συνεργασία του με τον Ελληνοαμερικανό επιχειρηματία.

Πρόκειται, ουσιαστικά, για μια απόφαση, η οποία αφορά στους δυο τους και η οποία, εφόσον προκύψει, δεν θα υπάρξει εμπόδιο να παύσει μια τέτοια θετικότατη για τον Σύλλογο εξέλιξη.

Για όλα αυτά – και ίσως για πολλά περισσότερα – ο Ηλίας Θεοδωρίδης φέρεται διατεθειμένος να τοποθετηθεί δημοσίως έναντι του κόσμου του Ηρακλή, μέσω συνέντευξης Τύπου. Κάτι, το οποίο απέφυγε εδώ και τρεις μήνες, αναμένεται να συμβεί (έστω και σημαντικά καθυστερημένα) τις αμέσως επόμενες μέρες…