Τελικά, «όλα τα λεφτά» ο Περόνε…

Αναποτελεσματικός επιθετικά, χωρίς τον Αργεντινό, ο Ηρακλής, όπως αποδεικνύει η πραγματικότητα…

Το… ειρωνικό της υπόθεσης είναι ότι η περίπτωση του Εμανουέλ Περόνε συζητήθηκε στη Μίκρα, ως μία από εκείνες των ποδοσφαιριστών του ρόστερ, που άρχισαν τη σεζόν, οι οποίοι ίσως θα ήταν ωφέλιμο να αποχωρήσουν.

Χρειάστηκε η… γνωμοδοτική παρέμβαση του Πέτρου Κανακούδη, προκειμένου να πάψει κάθε συζήτηση περί αποχώρησης του Αργεντινού φορ από τον Ηρακλή. Ο έμπειρος Θεσσαλονικιός αριστερός μπακ, ο οποίος λειτουργεί – ουσιαστικά – ως τεχνικός σύμβουλος της διοίκησης, εξήγησε στους ανθρώπους της ομάδας τα απολύτως αυτονόητα για την περίπτωση του 35χρονου κυνηγού.

Ότι δηλαδή αποτελεί τεράστια υπεραξία για την ομάδα, στην κατάσταση, στην οποία βρίσκεται και στην κατηγορία στην οποία αγωνίζεται. Με την εξαιρετική ποδοσφαιρική ποιότητα, την ανυπέρβλητη αίσθηση του γκολ και την ικανότητά του να δημιουργεί φάσεις γύρω από την περιοχή προς όφελος και των συμπαικτών του, αξιοποιώντας τους.

Όλα αυτά, τα οποία όντως διαθέτει ο Περόνε, πέρα από κάθε λογική αναφοράς στη… ληξιαρχική πράξη γεννήσεως. Αυτή, όντως, αναφέρει ότι τον Ιούνιο θα συμπηρώσει – με το καλό – τα 36 χρόνια του. Όπως επίσης είναι κοινά παραδεκτό ότι οι φυσικές δυνάμεις του δεν είναι απεριόριστες. Ίσως δεν του αρκούν ούτε καν για ολόκληρο 90λεπτο.

Όμως μέσα στα 70–75 ποιοτικά λεπτά μιας αγωνιστικής παρουσίας του, μπορεί να προσφέρει τόσα στον Ηρακλή, ώστε να είναι ικανός (και το έχει πολλάκις αποδείξει) να «πάρει» ένα παιχνίδι. Τόσο ικανός και χρήσιμος, που αναγκάζει την τεχνική ηγεσία να το σκέφτεται και να το ξανασκέφτεται, ακόμη κι αν πρέπει να τον αντικαθιστά στο τελευταίο 20λεπτο, όταν τον έχει εγκαταλείψει η φυσική αντοχή του, καθώς, ακόμη και χωρίς ακέραιες τις δυνάμεις του, απασχολεί όλη την αντίπαλη αμυντική γραμμή και με μία ενέργειά του μπορεί, είτε να φτάσει στο γκολ, είτε να το δημιουργήσει.

Και αποδεικνύεται στην πράξη πόσο πολύ χάνει σε επιθετική αποτελεσματικότητα το «κυανόλευκο» συγκρότημα, χωρίς τη χάρη και τη φινέτσα του Αργεντινού στη γραμμή κρούσης του, χωρίς την ευκολία με την οποία κατορθώνει να εμφανίζεται συνεπής στις συναντήσεις του με τα αντίπαλα δίχτυα.

Το αντιλήφθηκαν και όσοι δεν το είχαν αντιληφθεί, με τα όσα συνέβησαν χθες το απόγευμα στη Νέα Αλικαρνασσό…

Σχετικά Άρθρα

Σαν σήμερα: Το ιστορικό φιλικό με την Μπάγερν για τα 70χρονα του Ημίθεου (pics+doc)

Ποδόσφαιρο

Back to Top