- Bluearena - https://bluearena.gr -

Νέα χαμένη ευκαιρία…

Άλλη μία αποτυχία στην προσπάθειά του για ουσιαστική βαθμολογική αντεπίθεση κατέγραψε στην Αλικαρνασσό ο Ηρακλής, καθώς έμεινε στο 1-1 με τον Ηρόδοτο και αποχώρησε από το Ηράκλειο με μόνο έναν από τους τρεις βαθμούς στις αποσκευές του.

Ο Ημίθεος έχασε σημαντική ευκαιρία για επίτευξη του «διπλού, το οποίο τόσο πολύ επιθυμούσε, όχι μόνο επειδή προηγήθηκε με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Κλέιτον στο 59΄ (ανατροπή Μπορίκο από Γιαλούση), αλλά επειδή, τόσο πριν ανοίξει το σκορ, όσο και μετά την ισοφάριση των Κρητικών, έχασε σημαντικές ευκαιρίες για να στείλει και άλλες φορές τη μπάλα στα αντίπαλα δίχτυα.

Όσο για την ισοφάριση των γηπεδούχων, αυτή ήλθε στο 71΄, σε στιγμιαία αδράνεια του «Γηραιού» και με ασύλληπτο γυριστό σουτ του Σιαλμά.

Ο Μανουέλ Ρόκα προσπάθησε να ισορροπήσει την απουσία του Κωστούλα, που δεν μπόρεσε να αγωνιστεί, λόγω της ίωσης, με διάφορες «αλχημείες» στη μεσαία γραμμή, χρησιμοποιώντας στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα σχήμα χωρίς κλασικό «εξάρι», καθώς ο Καζναφέρης έπρεπε να καλύψει το κενό του Κουτρομάνου στη δεξιά πτέρυγα, όπου ξεκίνησε ο Ντούνης, αλλά δεν μπορούσε να ανταπεξέλθει αμυντικά…

Ας θυμηθούμε την εξέλιξη της αναμέτρησης, όπως καταγράφηκε μέσα από τη “live” ενημέρωση της BlueArena:

ΛΗΞΗ ΑΓΩΝΑ 1-1. Έχασε ευκαιρία νίκης ο Ηρακλής, καθώς προηγήθηκε με την εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Κλέιτον, αλλά ισοφαρίστηκε από το εντυπωσιακό γκολ του Σιαλμά, χωρίς να αξιοποιήσει τις υπόλοιπες ευκαιρίες για γκολ που του δόθηκαν.

α90΄+1΄ Ατομική προσπάθεια του Ρόβα και σουτ, λίγο έξω από την αντίπαλη εστία.

88΄ Πτηνόπουλος αντί Μπορίκο.

80΄ Ρόβας αντί Καζναφέρη.

79΄ Ατομική προσπάθεια Σιαλμά και σουτ, που μπλοκάρει ο Καχριμάν.

73΄ Μεγάλη φάση για τον Ηρακλή, με τον Μπορίκο να βγάζει τετ α τετ τον Ορφανίδη με τον Ξενοδόχοφ, και τον τερματοφύλακα των γηπεδούχων να εξουδετερώνει το πλασέ του παίκτη του Ηρακλή.

71΄ Γκολ για τον Ηρόδοτο: Μετά από κόρνερ ο Σιαλμάς πιάνει ασύλληπτο γυριστό σουτ και κάνει το 1-1.

67΄ Σουτ Μπορίκο από κοντά, εξουδετερώνεται, καθώς η μπάλα κοντράρει στους αμυνόμενους και επεμβαίνει ο Ξενοδόχοφ.

63΄ Αποχωρεί ο Καθάριος, στη θέση του ο Ορφανίδης.

59΄ ΓΚΟΛ ΓΙΑ ΤΟΝ ΗΡΑΚΛΗ! Εύστοχη εκτέλεση από Κλέιτον και 0-1.

58΄ Πέναλτι για τον Ηρακλή. Ο Μπορίκο ανατρέπεται από τον Γιαλούση εντός περιοχής.

53΄ Τρομερή ευκαιρία για Νιάμπουγιου, που αποτυγχάνει να σκοράρει με κοντινή προβολή.

48΄ Γύρισμα Μπορίκο, δεν προλαβαίνει ο Βιτλής.

46΄ Έναρξη δευτέρου ημιχρόνου.

ΛΗΞΗ ΗΜΙΧΡΟΝΟΥ: 0-0. Ανούσιο πρώτο μέρος με τον Ηρακλή να έχει κάποιες ευκαιρίες, αλλά και να δέχεται ευκαιρίες από την πλευρά του αντιπάλου.

43΄ Κοντινή προσπάθεια από τον Νιάμπουγιου, μπλοκάρει ο Ξενοδόχοφ.

37΄ Σουτ του Μπορίκο, λίγο έξω.

26΄ Σουτ του Ηλιάδη από καλή θέση, επεμβαίνουν πρώτα ο Καχριμάν και έπειτα ο Γιαννίτσης, που απομακρύνει.

25΄ Σέντρα Γκούφα, κεφαλιά Μπαρέττα, κόβει ο Μουνιόθ σε κόρνερ.

19΄ Πλασέ Ηλιάδη, μπλοκάρει ο Καχριμάν.

15΄ Ο Κλέιτον βγάζει για Μπορίκο, τον οποίο προλαβαίνει και αντιμετωπίζει την τελευταία στιγμή η άμυνα του Ηροδότου, ενώ στην επαναφορά, σε προσπάθεια του Ντούνη επεμβαίνει ο Ξενοδόχοφ. Πολύ καλή ευκαιρία για Ηρακλή.

10΄ Χωρίς φάση το παιχνίδι μέχρι στιγμής.

1΄ Έναρξη του αγώνα.

Οι συνθέσεις:

ΗΡΟΔΟΤΟΣ: Ξενοδόχοφ, Γραικός, Ανδρέου, Παπαγγελής, Νύκταρης, Μουκίδης, Μπαρέττας (70΄ Ζαμπορόφσκι), Ηλιάδης (64΄ Αγγελούδης), Γιαλούσης, Σιαλμάς (86΄ Πίντο), Γκούφας.

ΗΡΑΚΛΗΣ: Καχριμάν, Βιτλής, Καζναφέρης (80΄ Ρόβας), Νιάμπουγιου, Γιαννίτσης, Ζιαμπάρης, Μουνιόθ, Ντούνης, Καθάριος (63΄ Ορφανίδης), Κλέιτον, Μπορίκο.