- Bluearena - https://bluearena.gr -

Πέρασμα με νίκη και από την Καρδίτσα

Χωρίς να είναι εξαιρετικός στον επιθετικό τομέα και έχοντας σε κακή μέρα τους δύο καλύτερους σουτέρ του, Κώστα Κακαρούδη και Μιχάλη Πολυτάρχου, ο Ηρακλής επικράτησε της Καρδίτσας με 66-78.

Με όπλο κυρίως την αποτελεσματική άμυνά του, ο Ημίθεος πιέστηκε μόνο στο πρώτο δεκάλεπτο από τους γηπεδούχους. Στη συνέχεια πήρε την πρωτοπορία στο σκορ, τη διεύρυνε και τη διατήρησε μέχρι τέλους, πετυχαίνοντας μία εξαιρετικά χρήσιμη εκτός έδρας νίκη, στην προσπάθεια να διατηρήσει το αήττητό του μέχρι και την αναμέτρηση με τον Ιωνικό.

Εντυπωσιακά άστοχος στο πρώτο δεκάλεπτο

Εξειαρετικά άστοχος εμφανίστηκε ο Ηρακλής στην εκκίνηση της αναμέτρησης. Το 0/4 στα τρίποντα μετά το τζάμπολ τα λέει όλα, σε μία περίοδο, η οποία κυμάνθηκε με τους Καρδιτσιώτες να προηγούνται, αλλά να μην μπορούν να εκμεταλλευτούν τη νευρικότητα του Ημίθεου, που είχε τελικά 1/12 τρίποντα. Ευτύχημα για τους φιλοξενούμενους ότι έμειναν κοντά στο σκορ, με το 18-15.

Το «γύρισε» στη δεύτερη περίοδο

Εκμεταλλευόμενος τα επιθετικά ριμπάουντ και την καλή άμυνά του ο Ηρακλής, μπορεί να μην βελτίωσε την ευστοχία του στα μακρινά σουτ, ωστόσο βελτίωσε την επιθετική συγκομιδή του συνολικά, με τη σημαντική συμβολή του Μιχάλη Λιάπη, που πέτυχε 9 πόντους, ανέτρεψε την κατάσταση και πήρε σταθερό προβάδισμα. Αυτό το διεύρυνε προς το τέλος της περιόδου, κλείνοντας το ημίχρονο προηγούμενος με 25-36.

Διατήρησε τη διαφορά

Παρά την επίμονη αστοχία των Κακαρούδη και Πολυτάρχου, ο Ημίθεος βρήκε λύσεις και κράτησε τη διαφορά, βασιζόμενος – κυρίως – στην αποτελεσματική αμυντική συμπεριφορά του. Το σκορ μετά την Τρίτη περίοδο του αγώνα έφτασε στο 38-50.

Έκλεισε με άνεση

Παρά το γεγονός ότι πριν μπούμε στο τελευταίο πεντάλεπτο η Καρδίτσα μείωσε στους 9 πόντους, μετά από συνεχόμενα λάθη του Ηρακλή, η ομάδα του Κώστα Μέξα κράτησε με σχετική άνεση. Το τελικό 66-78 καταγράφει την απόλυτη αλήθεια της αναμέτρησης.

Διαιτητές: Παναγιώτου-Βαρδάλος-Καρπάνος (Τέγα)

Δεκάλεπτα: 18-15, 25-36, 38-50, 66-78

Καρδίτσα (Τζήμας): Μόκφορντ 11 (2), Γράβας 16, Παπαχρήστος 2, Μαυρογιάννης 6, Παππάς, Κακλαμάνος 2, Καρράς 4, Παπαδόπουλος, Ερμείδης 4, Καλλές 4, Σαριμπαλίδης 3 (1), Μαγκουνής 14 (1).

Ηρακλής (Μέξας): Αγγελακόπουλος 4, Αθανασούλας 8 (1), Σοκ 7 (2), Ρουτκάουσκας 23, Πολυτάρχου 5 (1), Λιάπης 15 (4), Φίλλιος, Κακαρούδης 6, Καλαϊτζίδης 8 (2), Γιαννακίδης, Τζουγκαράκης 2.