- Bluearena - https://bluearena.gr -

Ο Νιαμπούγιου «αναζητά» παρτενέρ…

Ο δεύτερος ποδοσφαιριστής, ο οποίος έχει τα σωματοδομικά  χαρακτηριστικά του Εμανουέλ Περόνε και κατά συνέπεια μπορεί να αγωνιστεί ως σέντερ φορ, είναι ο Γκι Νιαμπούγιου.

Ελλείψει, λοιπόν του Αργεντινού, ο Γάλλος αναμένεται να μετατοπιστεί από την περιφέρεια της επιθετικής γραμμής στο κέντρο της, για στον αγώνα κόντρα στον Ηρόδοτο, όμως αυτό δημιουργεί ένα ακόμη κενό, το οποίο θα πρέπει να καλυφθεί. Αφορά στο ποιος θα είναι εκείνος, ο οποίος θα αναλάβει το ρόλο του παρτενέρ του και θα κληθεί να κινείται πιο περιφερειακά στη γραμμή κρούσης.

Ας αναφερθούμε, λοιπόν, στις διαθέσιμες επιλογές, με δεδομένο ότι δύο νεοαποκτηθέντες επιθετικοί, ο Βασίλης Παπαδόπουλος και ο Γιώργος Παυλίδης (για διαφορετικούς λόγους ο καθένας), δεν βρίσκονται – σε αυτή τη φάση – σε προωθημένη θέση στα πλάνα της τεχνικής ηγεσίας.

Χρήστος Ρόβας. Λόγω… ιδιότητας , συνιστά την πιο προφανή επιλογή, Είναι ο τρίτος κλασικός κυνηγός του ρόστερ τη δεδομένη χρονική στιγμή και σωματοδομικά μπορεί να ανταποκριθεί στο ρόλο του περιφερειακού φορ.

Μάρκος Ντούνης. Είναι διαθέσιμος, μετά την έκτιση της ποινής του, αποτελεί άλλη μία επιλογή για τον συγκεκριμένο ρόλο, αν και η κλασική θέση του είναι εξτρέμ. Άλλωστε και πίσω από τους επιθετικούς, όπου χρησιμοποιούνταν μέχρι τώρα από τον Ρόκα, δεν ήταν συνηθισμένος ρόλος για τον 27χρονο παίκτη.

Τζέιμς Μπορίκο. Το ίδιο ακριβώς ισχύει και για τον Ισπανοαφρικανό, ο οποίος συγκεντρώνει σημαντικές πιθανότητες παρουσίας στην αποστολή του αγώνα. Επίσης εξτρέμ, αλλά υποψήφιος να παίξει στο πλάι του Νιαμπούγιου, ως ταχύς και διεισδυτικός.

Κλέιτον. Ο Μανουέλ Ρόκα έχει συνηθίσει να χρησιμοποιεί τον Βραζιλιάνο σε διαφορετικούς ρόλους από αυτόν, στον οποίο τον έχουμε συνηθίσει. Μέχρι πρότινος τον χρησιμοποιούσε ως «οκτάρι», ενώ στο δεύτερο ημίχρονο του Βόλου τον πέρασε στην επίθεση. Λόγω της εμπιστοσύνης, που του επιδεικνύει ο Ισπανός προπονητής (παρά το γεγονός ότι ο 35χρονος μεσοεπιθετικός εξακολουθεί… επίμονα να είναι εκτός φόρμας), θέτει και ο Βραζιλιάνος υποψηφιότητα για τον συγκεκριμένο ρόλο.