- Bluearena - https://bluearena.gr -

Σ. Αναστασιάδης: “Δεν αρμόζουν στον Ηρακλή τέτοιες συμπεριφορές”

Οι τοποθετήσεις του Σάκη Αναστασιάδη στο Metropolis 95,5:

Για το συναίσθημα πικρίας που νιώθει: «Έτσι γίνεται συνήθως. Δείτε και τα γεγονότα που έγιναν με τον Αμπάρη. Είναι ένας παίκτης που πρόσφερε πολλά στον Ηρακλή και έφυγε κυνηγημένος. Τώρα τελευταία, έγινε μια επίθεση και στον Βοσνιάδη. Είναι δυνατόν να υπάρχουν τέτοιες συμπεριφορές; Αυτές είναι οι αξίες του Ηρακλή; Επειδή, δηλαδή, βρέθηκε ο Αμπάρης σε μια κάκιστη μέρα, έπρεπε να έχει μια τέτοια συμπεριφορά; Ο Αμπάρης ήρθε πέρσι, όταν ήμουν εγώ. Τότε ήταν ήρωας, όπως κι εγώ και ο Βοσνιάδης και ξαφνικά τους συμπεριφέρονται με αυτόν τον τρόπο; Δεν τιμά την ιστορία του Ηρακλή όλο αυτό. Αν οι παίκτες αυτοί, οι οποίοι πρόσφεραν στην ομάδα, έκαναν λάθη θα τα πληρώσουν αγωνιστικά, δεν τους πετάς στην πυρά. Το ίδιο έγινε και με μένα. Πέρσι δεν υπήρχε τίποτα στον Ηρακλή, ήταν το απόλυτο τίποτα. Ξαφνικά τέσσερις μέρες πριν ξεκινήσει το Πρωτάθλημα δεν υπήρχε ούτε ένα δελτίο. Και με τη λήξη του πρώτου γύρου ήμασταν πρωταθλητές χειμώνα και το πρώτο φαβορί για την άνοδο. Και υπήρχαν κάποιοι τύποι που κυκλοφορούν ακόμη εκεί και επωμίζονταν τις επιτυχίες. Τώρα, στα δύσκολα, γιατί δεν βγαίνουν να στηρίξουν τους ποδοσφαιριστές;»

 

Για την ταυτότητα των συγκεκριμένων προσώπων: «Δεν είναι στις προθέσεις μου να δημιουργήσω πρόβλημα, απλά επισημαίνω κάποια πράγματα, για να μην τα ξεχνάμε. Να μην επικαλούμαστε το ένδοξο παρελθόν του Ηρακλή και στην πρώτη δύσκολη στιγμή δεν τιμούμε αναλόγως αυτοί που είναι το ένδοξο παρελθόν. Ο Ηρακλής έχει αυτούς που του αξίζουν. Με προβληματίζει, όμως, γιατί να μην είναι ο Χατζηπαναγής στον Ηρακλή; Όταν τον ανέφερα πέρσι σε μια συνέντευξη κάποιοι έπεσαν να με φάνε. Γιατί; Τους χαλούσε το πάρτι; Από αυτά που είδαν τα μάτια μου πέρσι κατάλαβα πολλά. Τα κρατώ για μένα, τα γνωρίζουν και οι φίλοι μου, αυτοί που αγαπούν τον Ηρακλή. Ξέρουν πρόσωπα και πράγματα, δεν θέλω να επεκταθώ, να μην δημιουργώ πρόβλημα».

 

Για την αχαριστία που νιώθει ότι εισέπραξε: «Ο Ηρακλής έκανε μεταγραφές και δεν μπορεί να βρει τον ρυθμό του. Αναλογικά οι καταστάσεις πέρσι ήταν πολύ χειρότερες. Η συμπεριφορά απέναντί μου έπρεπε να ήταν αυτή; Και, μάλιστα, από ανθρώπους που έπαιξαν και ποδόσφαιρο; Ποιος είναι αυτός που αποδέχεται να μην πατάει ο Χατζηπαναγής στο γήπεδο; Ποιοι το ανέχονται αυτό; Παραχάραξαν την ιστορία του Ηρακλή. Ηρακλής και Χατζηπαναγής είναι ένα και το αυτό».

 

Για το τι είναι αυτό που φταίει σήμερα στον Ηρακλή: «Δεν γνωρίζω. Υπάρχουν άνθρωποι που πρέπει να βγουν και να μιλήσουν. Να πουν τι δεν πάει καλά. Πέρσι πώς έβγαιναν μπροστά στις επιτυχίες; Τα φόρτωσαν όλα στον Μυροφορίδη, τους βόλεψε και τελειώσαμε. Ας βγουν να οικειοποιηθούν και την αποτυχία. Αυτή θα είναι η μαγκιά τους, όχι κρύψιμο. Πέρσι πρώτη μούρη όλοι και φέτος κρύψιμο. Βρίζουν τους παίκτες και δεν βγαίνει κανείς να πει “τι κάνετε;”. Δεν ταιριάζει στον Ηρακλή μια τέτοια συμπεριφορά. Τη μία στην πυρά και την άλλη Θεός.

 

Για την επόμενη μέρα του Ηρακλή: «Δεν είμαι αισιόδοξος. Αν ο πρωταθλητισμός ήταν ο στόχος, δείχνει ότι δεν μπορεί φέτος. Τα σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή του αυτό δείχνουν. Με τον ερχομό του Ρόκα είδαμε μια ανασύνταξη, ήρθε 2-3 καλά αποτελέσματα, όμως, η αναπάντεχη ισοπαλία προχθές δείχνει πως υπάρχει μια αστάθεια. Μια ασταθής ομάδα δεν μπορεί να πρωταγωνιστήσει. Δεν είναι ακατόρθωτο, είναι όμως πολύ δύσκολο. Καλύτερα να δημιουργήσουν έναν σκελετό φέτος, κρατώντας ό,τι καλύτερο υπάρχει από φέτος και με κάποιες προσθήκες να εμφανιστεί πιο οργανωμένος του χρόνου».