Η ώρα του Καχριμάν και των… άλλων

Ο Ρόκα θα επιχειρήσει – σταδιακά – να ενεργοποιήσει τον Σέρβο τερματοφύλακα και τα υπόλοιπα, πρώτης γραμμής, μεταγραφικά αποκτήματα.

Προφανές ότι ο Μανουέλ Ρόκα θέλησε και προγραμμάτισε τη φιλική – εσωτερική αναμέτρηση με την ομάδα Νέων της ΠΑΕ, προκειμένου να προχωρήσει σε δοκιμή ετοιμότητας των νεομεταγραφέντων, οι οποίοι δεν είχαν ακόμη την ευκαιρία να περάσουν σε επίπεδο αγωνιστικής δράσης.

Προτεραιότητα δίνει σε περιπτώσεις προσθηκών, τις οποίες υπολογίζει ως πρώτης γραμμής στον σχεδιασμό του, όμως είναι σημαντικό να διαπιστώσει και το τι μπορεί να εισπράξει τη δεδομένη χρονική στιγμή από όλους όσοι ήρθαν τον Ιανουάριο στην ομάδα, με αρχική προοπτική το να προσφέρουν «φρεσκάρισμα» στο βάθος του «κυανόλευκου» ρόστερ.

Ο Νταμίρ Καχριμάν αποτελεί ίσως την πιο χαρακτηριστική περίπτωση νεοαποκτηθέντος, που ο Ισπανός τεχνικός επιθυμεί να ενεργοποιήσει το συντομότερο δυνατό και για αυτό, άλλωστε, εισηγήθηκε την απόκτησή του.

Περιμένει από τον Σέρβο διεθνή τερματοφύλακα να «φορτώσει» προπονήσεις με την ομάδα και να του δείξει ότι έχει καλύψει σε αγωνιστικό επίπεδο την αποχή του, η οποία κρατά από το καλοκαίρι.

Αντίστοιχη περίπτωση είναι αυτή του Νίκου Καθάριου, ο οποίος, αν δεν ταλαιπωρούνταν από ένα μικροτραυματισμό κατά την έλευσή του στη Μίκρα, ίσως, να είχε ενταχθεί ήδη στα πλάνα του κόουτς.

Ο Γιώργος Παυλίδης, ιδίως από τη στιγμή, κατά την οποία επιλεγεί να μην αποκτηθεί άλλος επιθετικός, θα πρέπει να πείσει την τεχνική ηγεσία ότι αξίζει χώρο και ρόλο στην ομάδα, καθώς η επιλογή σχηματισμού με δύο επιθετικούς στην ενδεκάδα, δημιουργεί ανάγκη ετοιμότητας και για έναν ακόμη κυνηγό, πέραν του Χρήστου Ρόβα.

Σημαντικό για τον 43χρονο προπονητή είναι να ελέγξει και την κατάσταση του πιο νεοφερμένου από τα αποκτήματα, του Τζέιμς Μπορίκο, αν και πρόκειται για περίπτωση… Μουνιόθ, δηλαδή για παίκτη, τον οποίο γνωρίζει άριστα από το ισπανικό πρωτάθλημα ο ίδιος ο Ρόκα και ο οποίος προέρχεται από πλήρη αγωνιστική δραστηριότητα.

Στη… «δεύτερη γραμμή» (τουλάχιστον προς το παρόν) περνούν οι Γιώργος Γιαγκιόζης και Γιώργος Παπαθανασίου, καθώς έχουν μπροστά τους άλλες επιλογές, οι οποίες διατηρούν προτεραιότητα, ενώ οι ίδιοι έχουν τη δυνατότητα της υπομονής, λόγω του ηλικιακού υποβάθρου του.

Όσο για τους Μουνιόθ, Βιτλή, Νιαμπουγιού και Ορφανίδη, δεν γεννάται ζήτημα, καθώς ήδη έχουν ενταχθεί πλήρως στα πλάνα του «κυανόλευκου» τεχνικού.

 

Σχετικά Άρθρα

Asvestochori Club: “Μάθημα κερκίδας στο Ιβανώφειο, κλειδώνουμε παραμονή στη Χαλάστρα!”

Ποδόσφαιρο

Back to Top