Καραντώνης: “Αναμένουμε υλοποίηση των υποσχέσεων για φανέλα και TV”

Ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ αναφέρθηκε στις εξελίξεις στο “κυανόλευκο” ποδόσφαιρο.

Ηρακλής, Ποδόσφαιρο

Ο Στάθης Καραντώνης μίλησε στο Metropolis 95,5, σημειώνοντας:

Για την ασφαλιστική ενημερότητα: «Δεν έχει εκδοθεί ασφαλιστική ενημερότητα από το ΙΚΑ Κατερίνης και ούτε ασχοληθήκαμε με το κομμάτι αυτό γιατί μας διαβεβαίωσε η Πολιτεία πως για το συγκεκριμένο χρέος θα υπαχθούμε στο νόμο αποπληρωμής σε 120 δόσεις. Το χρέος είναι 645.000 ευρώ και είναι συσσωρευτικό από τις προηγούμενες διοικήσεις της ΠΑΕ Ηρακλής. Με την διαβεβαίωση της Πολιτείας είχαμε πάρει ασφαλιστική ενημερότητα από τις 15/10/2018 και έχει ισχύ για έξι μήνες. Η ΕΠΟ είχε κάνει μια παράλληλη ερμηνεία ενός άρθρου του ΚΑΠ σχετικά με την ασφαλιστική ενημερότητα. Για κάποιους ειδικούς λόγους, η ΕΠΟ θέλοντας να προφυλάξει τα νώτα της έβγαλε μια ερμηνευτική διάταξη ότι έπρεπε να βγει η ασφαλιστική ενημερότητα μετά τις 15 Δεκεμβρίου. Κάναμε ένσταση στην αρμόδια επιτροπή, κατανοήσανε το δίκαιο του αιτήματός μας και για αυτό μας επιτρέψανε να εκδώσουμε τα δελτία».

 

Για τον Καθάριο: «Η περίπτωση του ποδοσφαιριστή Καθάριου προέκυψε την τελευταία εβδομάδα, καταλήξαμε σε συμφωνία μετά από συζητήσεις που είχαμε και βγήκε και το δικό του δελτίο».

 

Για το αν θα υπάρξει πρόβλημα με δελτία νέων παικτών μέχρι το τέλος της μεταγραφικής περιόδου: «Δεν θα υπάρξει πρόβλημα, σε όποια μεταγραφή γίνει, που θα γίνουν νέες μεταγραφές».

 

Για τα γενικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Ηρακλής και το τι κάνει η Πολιτεία: «Ο Υφυπουργός προσπαθεί να περάσει μια νομική κατοχύρωση για τον Ηρακλή, υπάρχουν εμπόδια που προβάλλουν ενδιαφερόμενες ομάδες. Περιμένουμε την υλοποίηση των υποσχέσεων όπως τη χορηγία για τη φανέλα, έχουν περάσει 12 αγωνιστικές και το μπροστινό μέρος της φανέλας είναι κενό. Περιμέναμε κάτι καλό να γίνει με το τηλεοπτικό συμβόλαιο της ΕΡΤ, έχουμε και το μείζον θέμα με το μπλοκάρισμα των λογαριασμών και να υπάρξει μια νομοθετική κατοχύρωση της ΠΑΕ Ηρακλής έναντι των πιστωτών. Μέχρι και σήμερα το πρωί, έχουμε μέσο όρο 6 απαιτήσει πιστωτών την μέρα, περίπου 200 απαιτήσεις το μήνα, έχει φτάσει στα όρια του εξωφρενικού. Υπάρχει μεγάλη διαφορά στα χρήματα που απαιτούν οι πιστωτές και στα χρήματα που πραγματικά χρωστάει η ΠΑΕ. Είναι περίπου στο 1,5 εκατομμύριο ευρώ. Αυτό που ζητούμε είναι η νομοθετική κατοχύρωση έναντι κάποιων παράλογων απαιτήσεων. Ο κ.Παπαδόπουλος είναι στη Θεσσαλονίκη εδώ και δέκα μέρες, είναι κοντά στην ομάδα, τα εγκεφαλικά του κύτταρα τείνουν να φτάσουν στο σημείο τήξεως και απορώ με την υπομονή του. Λόγω του χαρακτήρα του, αντί να του κοπεί το μεράκι, αυτός πεισμώνει και θέλει να κάνει τον Ηρακλή καλύτερο και αγωνιστικά και διοικητικά».

 

Για τις νέες δηλώσεις του Βασιλειάδη για τον Ηρακλή: «Οι διεργασίες συνεχίζονται με τον υφυπουργό, αυτό που προσπαθεί να κάνει η πολιτεία είναι ένα νομοσχέδιο, μια τροπολογία, να κατοχυρώσει όσες ΠΑΕ μπορούν να μπουν σε αυτήν έναντι των πιστωτών. Προσπαθούν εδώ και δύο μήνες, θα δείξει ο χρόνος τι θα γίνει».

 

Για το αν ο Ηρακλής μπορεί να στοχεύσει στη 2η θέση: «Ο στόχος είναι η 1η ή 2η θέση, ο Βόλος έχει ξεφύγει και εμείς ρεαλιστικά κοιτάμε την 2η θέση. Προχωρούμε στον μεταγραφικό επανασχεδιασμό της ομάδας, θέλουμε προσθήκες σε καίριες θέσεις, αυτό εξαρτάται από τον κ.Ρόκα, θέλω να του δώσω συγχαρητήρια και δημόσια για τις δύο νίκες. Έχουμε δύο δύσκολα παιχνίδια, αν τα κερδίσουμε θα είμαστε πολύ καλά και θα ατενίζουμε το μέλλον με αισιοδοξία. Ολοι στρέφονται γύρω από την κατάκτηση της 2ης θέσης».

 

Για το αν ο ίδιος ή ο κ.Παπαδόπουλος θα βρίσκεται συνεχώς στην Ελλάδα: «Είναι στις σκέψεις μας, το επεξεργαζόμαστε, υπάρχουν κάποια τεχνικά εμπόδια που πρέπει να υπερπηδήσουμε. Επ’ ευκαιρία αύριο έρχομαι στη Θεσσαλονίκη για δύο εβδομάδες οπότε είναι υπό σοβαρή σκέψη αυτό που ρωτάτε».

Σχετικά Άρθρα

Σαν σήμερα: Ο πρώτος ποδοσφαιρικός αγώνας, με τoν Όμιλο Φιλομούσων!

Ποδόσφαιρο

Back to Top