- Bluearena - https://bluearena.gr -

Νίκη, με λυτρωτή – και πάλι – τον Περόνε!

Βγάζοντας πολύ πάθος και δύναμη στον αγωνιστικό χώρο και με πολύτιμο σκόρερ της νίκης τον Εμανουέλ Περόνε, για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι, ο Ηρακλής έφτασε στη νίκη, επικρατώντας του Εργοτέλη με 2-1 στο Καυτανζόγλειο.

Ήταν μία αναμέτρηση, στην οποία η «κυανόλευκη» τεχνική ηγεσία θέλησε να κάνει αισθητή την παρουσία της, αλλάζοντας καταλυτικά δεδομένα σε επίπεδο τακτικής και επιχειρώντας για πρώτη φορά έναν σχηματισμό «3-5-2», με Γιαννίτση δεξιό στόπερ, Καζναφέρη αριστερό στόπερ και Ζιαμπάρη κεντρικό στόπερ, στη δεξιά πτέρυγα τον Κουτρομάνο, στην αριστερή τον Πασά, «εξάρι» τον Κωστούλα, «οκτάρι» τον Κλέιτον, ελεύθερο κεντρικό μέσο τον Ντούνη και επιθετικό δίδυμο τους Χασομέρη και Περόνε.

Η πρόθεση του Μανουέλ Ρόκα ήταν προφανής και αφορούσε στο να φέρει όσο το δυνατόν πιο πολλούς παίκτες διαθέσιμους να πιέσουν ψηλά τον αντίπαλο, τακτική, η οποία έφερε ένα γκολ (23΄ Ντούνης) και λίγο έλειψε, αμέσως μετά, να επαναλάβει την επιτυχία ο Χασομέρης, όταν τη μπάλα σταμάτησε το δοκάρι.

Πριν λήξει το ημίχρονο οι «κυανόλευκοι» (για μια ακόμη φορά στη φετινή περίοδο) προδόθηκαν από την αδυναμία αντιμετώπισης των στατικών φάσεων και μετά από εκτέλεση κόρνερ, νικήθηκαν από την κεφαλιά του Μαζουλουξή (43΄), για να έρθει επτά λεπτά πριν το τέλος ο πολύτιμος Περόνε και με αριστοτεχνικό πλασέ να κάνει το τελικό 2-1 της εξαιρετικά χρήσιμης για τη συνέχεια νίκης του Ημίθεου.

Το «φιλμ» της αναμέτρησης

16΄ Εκτέλεση κόρνερ για τον Εργοτέλη, ο Μαζουλουξής επιχειρεί το γύρισμα από κοντά, αλλά ο Βοσνιάδης σώζει αποκρούοντας σε κόρνερ.

18΄ Σουτ εκτός περιοχής από τον Χασομέρη, η μπάλα φεύγει άουτ.

23΄ ΓΚΟΛ ΓΙΑ ΤΟΝ ΗΡΑΚΛΗ! Λάθος της άμυνας του Εργοτέλη εντός της περιοχής από τον Μπάτζιο, ο Ντούνης υποδέχεται τη μπάλα και «εκτελεί» από κοντά τον Κατσιμήτρο για το 1-0.

32΄ Εκπληκτική ευκαιρία για τον Ηρακλή, καθώς η πίεση στην αντίπαλη περιοχή φέρνει νέο λάθος από πλευράς Κρητικών, με τον Περόνε να γυρίζει, τον Χασομέρη να κάνει την προβολή, η μπάλα στο αριστερό δοκάρι και οι φιλοξενούμενοι απομακρύνουν.

42΄ Εκτέλεση κόρνερ από τον Εργοτέλη, η μπάλα περνά επικίνδυνα προς το δεύτερο δοκάρι και την τελευταία στιγμή απομακρύνει ο Καζναφέρης.

43΄ ΓΚΟΛ: Νέα εκτέλεση κόρνερ για τους Κρητικούς, ο Μαζουλουξής με κεφαλιά νικά τους πάντες και κάνει το 1-1.

59΄ Κόρνερ για τον Ηρακλή, πρώτη κεφαλιά από τον Πασά, αλλά ο Κατσιμήτρος απομακρύνει προ του Χασομέρη.

62΄ Σέντρα Κουτρομάνου, από κοντά ο Χασομέρης, εντυπωσιακή απόκρουση του Κατσιμήτρου.

72΄ Ο Ιατρούδης δέχεται μπάλα μόνος προ του Βοσνιάδη, αλλά προλαβαίνει ο τερματοφύλακας των «κυανολεύκων».

75΄ Ο Περόνε κατεβάζει τη μπάλα από τη γωνία της περιοχής, εκτελεί, αλλά αστοχεί.

83΄ ΓΚΟΛ ΓΙΑ ΤΟΝ ΗΡΑΚΛΗ! Φάση διαρκείας για τον Ηρακλή, με τον Κωστούλα να γυρίζει τη μπαλα μέσα στην περιοχή, ο Περόνε πετάχτηκε μόνος και πλάσαρε τεχνικά για το 2-1.

88΄ Βαθιά μπαλιά, ο Κουάτεγκ βγαίνει προ του Βοσνιάδη και προλαβαίνει με προβολή ο τερματοφύλακας του Ηρακλή.

90΄+2΄ Ο Καζναφέρης προλαβαίνει τον Ιατρούδη και κόβει τελευταία στιγμή σε κόρνερ.

Οι συνθέσεις:

ΗΡΑΚΛΗΣ: Βοσνιάδης, Πασάς, Ζιαμπάρης, Γιαννίτσης, Κουτρομάνος, Καζναφέρης, Κωστούλας, Κλέιτον (63΄ Παναγιωτούδης), Χασομέρης (76΄ Ρόβας), Ντούνης, Περόνε (85΄ Πτηνόπουλος).

ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ: Κατσιμήτρος, Βουτσάς (65΄ Οικονόμου), Μπουρσέλης (58΄ Γροντής), Μαζουλουξής, Μπάτζιος, Μπρους, Μπουτσάκης (36΄ Λαμπάκης), Τσέλιος, Κουάτενγκ, Ιατρούδης, Έφορντ.