Τώρα θα φανεί, αν παραμένει στον στόχο του…

Ο Ηρακλής αδικήθηκε από τις περιστάσεις σε Λάρισα και Κω, αλλά απέναντι στον Διαγόρα, θα πρέπει να υπερβεί τα πάντα…

Ηρακλής, Μπάσκετ

Δεν ήταν λίγοι εκείνοι, οι οποίοι έσπευσαν να δηλώσουν την απογοήτευσή τους για την έκβαση των δύο δυνατών εκτός έδρας αναμετρήσεων του Ηρακλή, στο τελείωμα της προηγούμενης χρονιάς και με την έναρξη της νέας.

«Επιχειρηματολόγησαν» πάνω στην απογοήτευσή τους, σημειώνοντας ότι, αν η ομάδα είχε όντως αποκτήσει ένα σταθερό και αξιόπιστο αγωνιστικό πρόσωπο, αυτές τις αναμετρήσεις θα έπρεπε να τις είχε «καθαρίσει». Τόσο εύκολα και τόσο πρόχειρα σκεπτόμενοι.

Κανείς δεν ισχυρίστηκε ότι ο Ημίθεος έγινε ξαφνικά η ομάδα, η οποία «δεν βλέπει» καμία άλλη στο διάβα της στο φετινό πρωτάθλημα της Α2. Πολλώ δε μάλλον όταν βρίσκεται τετ α τετ με απίστευτες ατυχίες απουσίας βασικών στελεχών της, ακριβώς όταν καλείται να αντιμετωπίσει δυνατούς και απολύτως ανταγωνιστικούς αντιπάλους, οι οποίοι φιλοδοξούν να καταλάβουν μια θέση στην πεντάδα του φετινού μαραθωνίου.

Στη Λάρισα, κόντρα στον Ερμή Αγιάς, δεν είχε διαθέσιμο τον Σοκ, έχασε τον Πολυτάρχου και βγήκε από το παιχνίδι με φάουλ ο Κακαρούδης. Μια τριάδα παικτών, που προσφέρει λειτουργικά πολλά περισσότερα ακόμη και από τους 50 – 60 πόντους, τους οποίους μπορεί να συνεισφέρει ανά παιχνίδι.

Στην Κω πήγε χωρίς τον Πολυτάρχου, αλλά φαίνεται ότι, επειδή βρήκε λύσεις από το ντεμπούτο του Λιάπη, η κακοδαιμονία κτύπησε στο… μάτι τον Κακαρούδη, που έχασε ουσιαστικά όλο το παιχνίδι, ενώ στο καθοριστικό τελευταίο δεκάλεπτο δεν μπόρεσε να έχει στη διάθεσή του και τον ίδιο τον νεοφερμένο στην ομάδα γκαρντ, λόγω τραυματισμού…

Η διαπίστωση της… απογοήτευσης μπορεί κάλλιστα να αντιστραφεί και να μετατραπεί στη  λογική του «αν ο Ηρακλής δεν είχε πραγματικά μετασχηματιστεί αγωνιστικά, αυτά τα δύο παιχνίδια, με αυτές τις ελλείψεις, θα έπρεπε να μην μπορέσει να τα διεκδικήσει καν…». Κι όμως, και στα δύο είχε τη δική του ευκαιρία νίκης και φάνηκε να φτάνει σε αυτήν, του έλειψε όμως η καταλυτική ώθηση, που θα του έδιναν τα βασικά στελέχη, τα οποία του έλειψαν στις κρίσιμες στιγμές.

Με Διαγόρα δεν συγχωρείται τίποτε

Αυτά, όσον αφορά στο «χθες» των δύο προηγούμενων αγωνιστικών. Τώρα, οι «κυανόλευκοι» τίθενται μπροστά σε μία μάχη με μονοδρομική κατεύθυνση προς τη νίκη. Αν ο «Γηραιός» δεν θέλει να μην υποστεί μια οδυνηρή ήττα, την οποία θα πληρώσει στη διαδικασία των play offs  – όπως συνέβη πέρσι με τους Πατρινούς – θα πρέπει να υπερβεί κάθε αντιξοότητα και κάθε «περίσταση», κατακτώντας το ροζ φύλλο αγώνα.

Διότι, αν για τον Ερμή και τον Ιπποκράτη μπορεί να ισχυρίζεται ότι θα κάνει το 1-1 μέσα στο Ιβανώφειο, στον δεύτερο γύρο, στην περίπτωση της αθηναϊκής ομάδας έχουμε να κάνουμε με εντός έδρας αναμέτρηση κόντρα σε αντίπαλο με σημαντικότατες πιθανότητες τερματισμού στην πρώτη πεντάδα.

Υπέρβαση από τους ίδιους τους παίκτες

Αν έχει κάτι να παραπονείται ο Κώστας Μέξας, μέσα από την εμπειρία των δύο προηγούμενων αγώνων, είναι ότι στα κρίσιμα σημεία τους οι αθλητές του δεν έδειξαν το απαιτούμενο αγωνιστικό πάθος, το επιβεβλημένο αγωνιστικό επιβάλλον, το «θέλω», για να κατακτήσουν τη νίκη, πέρα και πάνω από τις αντιξοότητες, που κλήθηκαν να διαχειριστούν.

«Πιέστε με την ψυχή σας, βάλτε σκληράδα στο παιχνίδι σας, επιβληθείτε, βγάλτε νεύρο, μην αφήνεστε μοιρολατρικά, επιτρέποντας στον αντίπαλο να πάρει τη νίκη», ήταν οι παραινέσεις τους κόουτς προς τους παίκτες του.

Κόντρα στον Διαγόρα, οι «κυανόλευκοι» πρωταγωνιστές οφείλουν να βγάλουν εγωισμό και να εμφανιστούν αποφασισμένοι για την επιτυχία. Ανεξαρτήτως με το ποιοι θα είναι έτοιμοι να αγωνιστούν και τι προβλήματα θα αντιμετωπίσουν και πάλι…

Αγώνας δρόμου για τον Μιχάλη Πολυτάρχου!

Είναι τόσο μεγάλη η σημασία της αναμέτρησης με τον Διαγόρα Δρυοπιδέων, ώστε η ιατρική ομάδα του Κώστα Μανώλογλου αποπειράται την υπέρβαση στην περίπτωση αποθεραπείας του πολύπειρου γκαρντ.

Η βαριά θλάση, την οποία υπέστη στη Νεάπολη, υπό φυσιολογικές συνθήκες θα έθετε εκτός μάχης και για τον συγκεκριμένο αγώνα τον Ναξιώτη σουτέρ. Όμως, λόγω ακριβώς της κρισιμότητας του παιχνιδιού του Σαββάτου, καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε ο ικανότατος σκόρερ να είναι σε θέση να βοηθήσει…

Σχετικά Άρθρα

Back to Top