Πράγματι, η ανασταλτική σοβαρότητα «χτίζει» νίκες

Το «θεώρημα» Ρόκα, που επαληθεύεται στην ποδοσφαιρική πρακτική, ιδίως της Football League…

Όσοι παρακολούθησαν τον αγώνα των Περιβολίων – και αναφερόμαστε σε κάποιους Ηρακλειδείς, οι οποίοι «νοιώθουν» από Ηρακλή και ποδόσφαιρο – μαρτυρούν ότι η ομάδα του Μανουέλ Ρόκα έκανε τα απολύτως απαραίτητα στο κάκιστο αγωνιστικό τερέν του Χανιώτικου γηπέδου και για αυτό κατάφερε να πετύχει τον στόχο της.

Από τον Ημίθεο της αναμέτρησης στα Χανιά έλειπε, αυτό, που τον χαρακτήριζε σε ολόκληρη τη διαδρομή της αγωνιστικής κατρακύλας του μέχρι τώρα: το «αστείο» και απαράδεκτο της ανασταλτικής συμπεριφοράς του.

Ακόμη και στην τραγωδία της τοπικής αναμέτρησης με τον Απόλλωνα Πόντου στην Πολίχνη, οι ευκαιρίες για γκολ υπήρχαν και ήταν απολύτως υπέρ της «κυανόλευκης» πλευράς, έως την ώρα, που ήρθαν τα δύο «αστεία» γκολ του αντιπάλου, επιπέδου παιδικών πρωταθλημάτων.

«Είναι σημαντικό ότι κρατήσαμε κλειστούς τους διαδρόμους και δεν προσφέραμε την ευκαιρία για γκολ στον αντίπαλο. Κρατήσαμε για πρώτη φορά το «μηδέν» φέτος και, σε αυτήν την κατηγορία, το «μηδέν» παθητικό φέρνει νίκες», σημείωσε εμφατικά ο Ισπανός κόουτς.

«Θεώρημα», που επαληθεύεται, αποδεικνυόμενο στη σκληρή ποδοσφαιρική πρακτική της Football League και του οποίου τη μη εφαρμογή πλήρωσε επανειλημμένως ο φετινός «Γηραιός» με τις ανασταλτικές επιπολαιότητές του.

Αρκεί αυτή η εικόνα να συνεχιστεί και να «φιξαριστεί», ώστε η ομάδα να «χτίσει» νίκες στη συνέχεια, επάνω σε μία σοβαρή και οργανωμένη ανασταλτική συμπεριφορά.

Διότι, αν όχι, τότε θα αποδειχθεί ότι η εμφάνιση και το «διπλό» των Περιβολίων δεν χαρακτηρίστηκε από σοβαρότητα, αλλά από… «σοβαροφάνεια»…

Σχετικά Άρθρα

Asvestochori Club: “Μάθημα κερκίδας στο Ιβανώφειο, κλειδώνουμε παραμονή στη Χαλάστρα!”

Ποδόσφαιρο

Back to Top