Μάρκος Μέσκος: Διακεκριμένος ποιητής, συνεπής Ηρακλειδέας…

Ελάχιστοι, ίσως, γνωρίζουν ότι ο διακεκριμένος ποιητής, που έφυγε από κοντά μας, ήταν «κυανόλευκων» αισθημάτων και στήριξε την προσπάθεια της Γ΄ Εθνικής…

Το 2019 εισήλθε με μία δυσάρεστη είδηση για την «κυανόλευκη» κοινωνία. Και εξίσου δυσάρεστο είναι το γεγονός ότι η συντριπτική πλειοψηφία των μελών αυτή της κοινωνίας αγνοεί ότι αυτή η είδηση την αφορά.

Την Πρωτοχρονιά, λοιπόν, έφυγε από τη ζωή ο Μάρκος Μέσκος. Ένας από τους σημαντικότερους ποιητές της δεύτερης μεταπολεμικής γενιάς, ο οποίος διακρίθηκε και στην πεζογραφία.

Ο Εδεσσαίος ποιητής, απόφοιτος του Αθηναϊκού Τεχνολογικού Ινστιτούτου της Σχολής Δοξιάδη, έφυγε στα 84 του, αφήνοντας πίσω του πλούσιο έργο στον τομέα του και ήδη αναπαύεται στη γη του χωριού του, στο Γραμματικό Πέλλας.

Ο Μάρκος Μέσκος υπήρξε συνειδητοποιημένος και συνεπής Ηρακλειδέας και μάλιστα, ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθεια της Γ΄ Εθνικής, όντας μέλος του καταλόγου των «Αριστίνδην Μελών» και, διατηρώντας έντονο ενδιαφέρον, ενημερωνόταν προσωπικά για την πορεία του Ηρακλή από τον προσωπικό φίλο του και γνωστό Ηρακλειδέα, Χρήστο Νίκου.

Οφείλαμε αυτό το ιδιότυπο… «κυανόλευκο» μνημόσυνο, μέσα από λίγες αράδες για έναν μεγάλο της λογοτεχνίας και της ποίησης, ο οποίος ήταν μεταξύ μας, μοιραζόταν την ίδια έγνοια και αγάπη για τον Σύλλογο και έπρεπε να φύγει από τούτον εδώ τον κόσμο, για να πληροφορηθούμε και αυτήν την ιδιότητά του…

Ο Θεός ας αναπαύει τη ψυχή του…

Σχετικά Άρθρα

Asvestochori Club: “Μάθημα κερκίδας στο Ιβανώφειο, κλειδώνουμε παραμονή στη Χαλάστρα!”

Ποδόσφαιρο

Back to Top