Ο γιαλός δεν είναι στραβός και αυτό είναι το μόνο βέβαιο…

Ένα σύντομο ξεκαθάρισμα θέσεων για αυτό, το πολύ… ιδιαίτερο καθεστώς διοίκησης της ΠΑΕ Ηρακλής…

Λοιπόν. Για να εξηγούμαστε και να μην παρεξηγούμαστε. Επειδή είναι σαφές και απολύτως εύλογο ότι από πολύ νωρίς η συγκεκριμένη διοικητική κατάσταση, η οποία διαχειρίζεται τον ποδοσφαιρικό Ηρακλή «κατόρθωσε» να απολέσει το πλεονέκτημα της φρεσκάδας και του οράματος, της ελπίδας και του καινούριου, θα πρέπει να ξεκαθαρίσω την δική μου (ας επιτραπεί το πρώτο ενικό) οπτική για το όλο θέμα.

Εισπράττοντας αυτήν την εικόνα και πνιγμένοι μέσα στη στρεβλότητα των πραγμάτων, τα οποία τεκταίνονται περί την ομάδα, ζητάτε από τους πάντες γύρω από αυτήν να αρχίσουν μία «φουλ επίθεση» απέναντι στους πάντες εντός Μίκρας.

Πάμε να τα βάλουμε σε μία σειρά και να συμφωνήσουμε; Θα το κάνουμε, διότι όλοι μας τα ίδια πράγματα αντιλαμβανόμαστε:

Έναν μεγαλομέτοχο, ο οποίος – ανεξαρτήτως προθέσεων και διαθέσεων – «πολιτεύεται» με πολύ «ιδιαίτερο» τρόπο, όσον αφορά στη διακυβέρνηση της ΠΑΕ και του αγωνιστικού τμήματος.

Είναι βέβαιο ότι δυσκολεύεται να κρατήσει δίπλα του κόσμο, ο οποίος έχει σχέδιο και θέλει να βοηθήσει, κόσμο, που «νοιώθει» από Ηρακλή και γρήγορα απογοητεύεται όταν αντιλαμβάνεται αυτόν ακριβώς τον ιδιότυπο τρόπο του «πολιτεύεσθαι».

Κι αν το αγωνιστικό είναι εύκολο και πρόχειρο (και εν πολλοίς λογικό) να το χρεώσουμε στον Παύλο Μυροφορίδη, όλα τα άλλα έχουν σφραγίδα Τομ.

Η πολιτική του «ακριβός στα πίτουρα και φτηνός στο αλεύρι» κυριαρχεί. Από τη μία βάζουμε πολλά χρήματα για να στηρίξουμε μία κατάσταση, αλλά δυσκολευόμαστε να ανταποκριθούμε στις οικονομικές απαιτήσεις της καθημερινότητας.

Και όχι μόνο αυτό, αλλά επιλέγουμε και την επικοινωνιακή τακτική του λάθους, δηλαδή της απόκρυψης της αλήθειας, με συνέπεια, δυο δρόμους παρακάτω, να εκτιθέμεθα, όταν η αλήθεια κάνει την εμφάνισή της.

Αναθέτουμε το κουμάντο του αγωνιστικού τμήματος (και όχι μόνο) σε ένα «διευθυντήριο», το οποίο εφαρμόζει τη δική του αντίληψη για το πώς πρέπει να πορευθεί το «κυανόλευκο» ποδόσφαιρο. Το ότι στο συγκεκριμένο γκρουπ ανθρώπων συγκαταλέγονται και παράγοντες χωρίς επίσημο θεσμικό ρόλο στην ΠΑΕ, ίσως – τελικά – να είναι και αδιάφορο, εφόσον όλοι αντιλαμβάνονται ποιοι είναι οι εκείνοι οι οποίοι αποφασίζουν, οπότε και οι ευθύνες αναλαμβάνονται αυτομάτως…

Επίσης, όλοι εισπράττουμε την πραγματικότητα, η οποία επιμένει να μας διευκρινίζει ότι – για να το θέσουμε απλά – λεφτά για υψηλό μεταγραφικό προϋπολογισμό δεν υπάρχουν. Το διαπιστώνουμε ξεκάθαρα, τώρα, που υλοποιείται ο μεταγραφικός σχεδιασμός.

Όπως διαπιστώνουμε και πολλά τραγικά πράγματα και… «αρχοντοχωριάτικης» νοοτροπίας στρεβλότητες, που συμβαίνουν στο επικοινωνιακό πεδίο και στον τομέα της πληροφόρησης των εκπροσώπων των ΜΜΕ, με προκλητικά επιλεκτικές «συγγένειες» και δημοσιογραφικά «παραδιευθυντήρια», καταστάσεις, τις οποίες όλοι όσοι παροικούμε την «κυανόλευκη» δημοσιογραφική Ιερουσαλήμ ήμασταν βέβαιοι ότι θα ζήσουμε, όταν αποφασίστηκε από τον μεγαλομέτοχο να δοθεί το «κουμάντο» στο συγκεκριμένο διοικητικό «παραεπιτελείο»… Και, για να πούμε την αλήθεια, αυτό δεν θα πρέπει να σας απασχολεί. Είναι το τελευταίο. Άλλωστε, μια χαρά γίνεται και η δική μας η δουλειά και με αυτήν την – απολύτως αθέμιτη και απρεπή, βεβαίως – διαδικασία…

Μολαταύτα, η ευχή παραμένει η ίδια και υπερκαλύπτει τη δυστοπία, που βιώνουμε: Να πάνε όλα καλά και να δικαιωθούν ο μεγαλομέτοχος και οι συνεργάτες του. Να παραχθεί αγωνιστικό αποτέλεσμα και να «ισώσει» το πράγμα στον οικονομικό τομέα.

Και προς αυτήν την κατεύθυνση θα εξακολουθήσω να στηρίζω, παρά το γεγονός ότι αρχίζω να αποκτώ την αίσθηση ότι – ΔΥΣΤΥΧΩΣ – φαίνεται ότι έχουμε να κάνουμε με μια προσπάθεια, η οποία θα δυσκολευτεί να βρει τον δρόμο της…

Όφειλα να ξεκαθαρίσω κάποια πράγματα, τουλάχιστον υπό το πρίσμα της δικής μου αντίληψης και με την ευθύνη της δικής μου υπογραφής.

Ώστε, όταν σπεύδετε να σχολιάσετε ότι δεν πρέπει να… «τους αβαντάρω», να το σκέφτεστε και δεύτερη και τρίτη φορά…

Όμως, είπαμε. Προέχει ο Ηρακλής. Και η ευχή ότι όλο αυτό, που φαντάζει λάθος, να οδηγήσει τελικά σε κάτι καλό. Και κάθε καλό, που θα προκύπτει, θα είμαστε εκεί (Θεού θέλοντος) να το καταγράφουμε. Βήμα – βήμα…

Τα είπαμε, τα συμφωνήσαμε παίδες…

 

Για σχόλια, παρατηρήσεις, ενστάσεις, μην διστάσετε να επικοινωνήσετε με το [email protected]

Σχετικά Άρθρα

Ο ορθολογισμός του Δ. Γυφτάκη και το «σύστημα Ε.Π.Ο.» του Δημητρίου

Απόψεις

Back to Top