Πρωταγωνιστεί στο Snow Volley στα 47 του ο Λόι Μπόλ! (pic)

Ο εμβληματικός πρώην πασαδόρος του Ηρακλή σε νέα καριέρα, παρά την εξαιρετικά προχωρημένη ηλικία του…

Βόλει, Διάφορα
Ο Αμερικανός πασαδόρος Λόι Μπολ είναι ένας από τους κορυφαίους ξένους που πέρασε που πέρασε από τα ελληνικά γήπεδα και πλέον στα 47 του χρόνια έβαλε στόχο ζωής να διακριθεί στο σνόου βόλεϊ.
Στο τουρνουά του ευρωπαϊκού σιρκουί που έγινε τα Χριστούγεννα στη Μόσχα ο Μπολ με συμπαίκτες τους Γκολσμίθ και Οουενς έφτασαν μέχρι τα προημιτελικά του τουρνουά αλλά γνώρισαν την ήττα από τους Ρώσους Φιρσόφ, Κραμαρένκο, Νταϊάνοφ με 2-0 (15-07, 15-10) μόλις σε 22 λεπτά και αποκλείστηκαν.

Ο Λόι Μπολ είναι γεννημένος 17 Φεβρουαρίου 1972. Είναι χρυσός Ολυμπιονίκης το 2008 στο Πεκίνο. Αγωνίστηκε δύο χρόνια στον Ηρακλή, από το 2004 έως το 2006 με τον οποίο κατέκτησε το πρωτάθλημα του 2005 και δύο κύπελλα, ενώ αναδείχτηκε και MVP στη Volley League το 2005. Μετά τον Ηρακλή πήγε για 5 χρόνια στην Ζενίτ Καζάν με την οποία στέφθηκε πρωταθλητής Ευρώπης.

Οπως είπε ο Μπολ το σνόου βόλεϊ του ταιριάζει στην ιδιοσυγκρασία του καθώς δεν τον ενοχλούν οι χαμηλές θερμοκρασίες ενώ απώτερος στόχος του είναι να αγωνιστεί σε χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες εφόσον το σνόου βόλεϊ συμπεριληφθεί στο επίσημο πρόγραμμα της διοργάνωσης του 2022.

Ο Λόι Μπολ σε… “χιονισμένη” δράση:

Ο Λόι Μπολ κυνηγάει το νέο όνειρο του στο χιόνι

Πηγή: volleynews.gr

 

Σχετικά Άρθρα

Τραγικό! “Έφυγε” στα 52 του ο σπουδαίος Βαντίμ Καμούτσκιν!

Βόλει

Back to Top