- Bluearena - https://bluearena.gr -

Φέρνει ξένο διαγώνιο, ενώ γίνονται σκέψεις και για περαιτέρω ενίσχυση

Όπως αποδείχθηκε περίτρανα (μπορούμε, πια, να το εκφράσουμε απερίφραστα, λόγω της διακοπής του πρωταθλήματος) ο προγραμματισμός και ο σχεδιασμός του ρόστερ του βολεϊκού Ηρακλή ήταν απολύτως… εύστοχος. Εύστοχος, όμως, για τα δεδομένα της περασμένης αγωνιστικής περιόδου.

Αυτή η ομάδα, με αυτό το υλικό, θα κατέληγε με ασφάλεια στην τετράδα της Volley League πέρσι, μιας και είναι κατά τι πιο ισχυρή από εκείνη της περασμένης σεζόν. Για φέτος όμως; Εδώ είναι το κομβικό σημείο…

Όπως παραδέχονται στο Κατσάνειο, συγκροτήθηκε ένα σύνολο, με κριτήριο τη δυναμική και τις ισορροπίες του χθες και όχι του σήμερα. Δεν μετρήθηκε σωστά το γεγονός ότι οι υπόλοιπες ομάδες ανέβηκαν κατά τάξεις μεγέθους σε επίπεδο, αφήνοντας σε δυσχερή θέση τους «κυανόλευκους».

Για αυτό, λοιπόν, η διοίκηση του Μάκη Καλαϊτζίδη είναι αποφασισμένη να γυρίσει την κατάσταση και να προχωρήσει σε δομικές αλλαγές, όσο στενά κι αν είναι τα περιθώρια, που έχει να διαχειριστεί.

Ο Γιάννης Ορφανός έχει πραγματοποιήσει τις εισηγήσεις του για θεμελιώδεις προσθήκες στο ρόστερ και ήδη θεωρείται βέβαιο ότι η ομάδα στον δεύτερο γύρο θα κινηθεί βασιζόμενη σε ξένο διαγώνιο, με αποτελεσματικά επιθετικά προσόντα, κίνηση, η οποία έχει δρομολογηθεί, καθώς είναι εξόφθαλμα αναγκαία.

Από εκεί και πέρα, εξετάζεται η προοπτική και περαιτέρω προσθηκών στην ομάδα, ώστε στο υπόλοιπο της περιόδου ο Ηρακλής να διεκδικήσει στην πράξη – και όχι στη θεωρία – την ένταξή του στα υψηλά βαθμολογικά κλιμάκια της Volley League.