- Bluearena - https://bluearena.gr -

Απουσίες και διαιτητικά… όργια του στέρησαν τη νίκη

Ο ΗΡΑΚΛΗΣ προσπάθησε αλλά δεν κατάφερε να φύγει με το διπλό από τη Θεσσαλική πόλη, γνωρίζοντας τη δεύτερή του ήττα στο πρωτάθλημα (91-86, παράταση), έχοντας ωστόσο πολλά παράπονα από το διαιτητικό τρίο (Μπήτης, Ξενικάκης, Ντούρας), ενώ οι απουσίες τον Σοκ, Πολυτάρχου, αλλά και του Κακαρούδη που αποβλήθηκε έπαιξαν τον ρόλο τους.

Το ότι η σημερινή αποστολή του ΗΡΑΚΛΗ στην Λάρισα απέναντι στον Ερμή θα ήταν δύσκολη, ήταν δεδομένο για τους “κυανόλευκους”.

Η ομάδα του Κώστα Μέξα δεν είχε καλή αμυντική παρουσία στο πρώτο δεκάλεπτο, ωστόσο η διαφορά έκλεισε κοντά για τους παίκτες του Ημίθεου (24-21).

Στο ίδιο μήκος κύματος εξελίχθηκε και η δεύτερη περίοδος, με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν μαζί στο σκορ, αλλά δύο αμυντικές αδράνειες από πλευράς ΗΡΑΚΛΗ, λίγο πριν το φινάλε του ημιχρόνου, έστειλαν τη διαφορά στο +8 για τον Ερμή (41-33).

Οι παίκτες του Κώστα Μέξα επέστρεψαν γρήγορα στο ματς (47-47) και σε εκείνο το σημείο έρχεται ακόμη ένα πλήγμα τραυματισμού για τον ΗΡΑΚΛΗ, που ακούει στο όνομα Μιχάλης Πολυτάρχου. Ο γκαρντ του Ημίθεου αποχώρησε υποβασταζόμενος από το “κυανόλευκο” ιατρικό επιτελείο και από εκεί και πέρα τα πράγματα δυσκόλεψαν περισσότερο για τον Ημίθεο, παρ’ ότι έκλεισε το τρίτο δεκάλεπτο μπροστά (57-61).

Στην τέταρτη περίοδο ο ΗΡΑΚΛΗΣ, έφερε όσο μπορούσε το παιχνίδι στα μέτρα του. Είχε το προβάδισμα σχεδόν σε όλο το δεκάλεπτο, με τους γηπεδούχους να παίρνουν κεφάλι στο σκορ (72-71), περίπου ένα λεπτό πριν το φινάλε. Η τρίποντη… βόμβα του Γιαννακίδη έβαλε ξανά μπροστά (72-74) τον Ημίθεο, αλλά κάπου εκεί ήρθε το -ανύπαρκτο- φάουλ που δόθηκε εις βάρος του Κακαρούδη για να δυσκολέψει ακόμη περισσότερο την κατάσταση. Ο Αθανασούλας έβαλε και πάλι μπροστά τον ΗΡΑΚΛΗ (74-76) 9” πριν το φινάλε, αλλά ο Κούκσιτς έστειλε το παιχνίδι στην παράταση (76-76), με τους “κυανόλευκους” να διαμαρτύρονται για εκπρόθεσμη προσπάθεια του παίκτη.

Στο εξτρά πεντάλεπτο τα πράγματα ήταν πολύ δύσκολα για την ομάδα του Κώστα Μέξα, καθώς παρά τις απουσίες και την τραγική… διαιτησία, υπήρχε και αναμενόμενη κούραση από πλευράς ΗΡΑΚΛΗ. Το διαιτητικό τρίο στο πιο κρίσιμο σημείο της παράτασης έκλεισε δις (!) τα μάτια του σε φάουλ του Λόλα σε Ρουτκάουσκας και Καλαϊτζίδη αντίστοιχα, σε προσπάθεια για ριμπάουντ. Έτσι ο Ημίθεος γνώρισε τη δεύτερη του ήττα (91-86) στο πρωτάθλημα της Α2, ωστόσο παραμένει στην πρώτη θέση της βαθμολογίας.

Η παρουσία του διαιτητικού τρίου ήταν τραγική. Ανύπαρκτη αποβολή με πέντε φάουλ στον Κακαρούδη, αγκωνιές στον Ρουτκάουσκας δε σφυριζόντουσαν, έντονες διαμαρτυρίες για εκπρόθεσμο καλάθι του Κούκσιτς στο φινάλε, κλειστά… μάτια στα δύο φάουλ του Λόλα σε Ρουτκάουσκας και Καλαϊτζίδη, είναι μερικά απ’ αυτά που έκριναν τον αγώνα.

Πλέον η ομάδα θα γεμίσει τις μπαταρίες της, ώστε να επανέλθει σε φουλ ρυθμούς το νέο έτος και το παιχνίδι στην Κω απέναντι στον Ιπποκράτη.

ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Διαιτητές: Μπήτης-Ξενικάκης-Ντούρας (Βαρνάς)

Δεκάλεπτα: 24-21, 41-33, 57-61, 76-76, πρτ. 91-86

Ερμής Αγ. (Σκαραφίγκας): Τσιαμπαλής, Τσιλούλης 6 (1), Σπυρόπουλος 4, Τζόλος 4, Κόμματος 14 (1), Νταλός, Τριανταφύλλου 12 (1), Κούκσικς 37 (8), Λάππας 2, Λόλας 12.

Ηρακλής (Μέξας): Αγγελακόπουλος 4, Αθανασούλας 20 (3), Σοκ, Ρουτκάουσκας 13, Πολυτάρχου 9 (1), Κακαρούδης 17 (1), Αποστολίδης, Καλαϊτζίδης 4, Γιαννακίδης 8 (2), Τζουγκαράκης 11.