Τα τέσσερα κεντρικά μηνύματα του Τομ Παπαδόπουλο και του Στάθη Καραντώνη

Ξεκάθαρα, απόλυτα, κατανοητά και καθορίζουν την προοπτική της παρουσίας του διοικητικού καθεστώτος της ΠΑΕ Ηρακλής…

Είναι αλήθεια ότι από την πολυαναμενόμενη συνέντευξη Τύπου της «κυανόλευκης» διοίκησης, ο επίσημος ποδοσφαιρικός Ηρακλής, αλλά και ο Σύλλογος ευρύτερα, όπως και το περιβάλλον του, μόνο όφελος απεκόμισαν.

Οι δυο κορυφαίοι της διοικητικής προσπάθειας, που «τρέχει» στη Μίκρα, ήταν σαφείς, κατηγορηματικοί και τοποθετήθηκαν επί παντός χωρίς περιστροφές. Το αν θα βαδίσουν με ασφάλεια στον σωστό δρόμο και το αν θα δικαιωθούν οι επιλογές τους, είναι ένα άλλο ζήτημα και διαφορετικό ζητούμενο, το οποίο θα κριθεί στην πορεία των πραγμάτων.

Από τη συνέντευξη Τύπου του μεγαλομετόχου και του αντιπροέδρου της ΠΑΕ εστάλησαν τέσσερα θεμελιώδη μηνύματα – τοποθετήσεις, με καθοριστικό ενδιαφέρον για τα θέματα και την προοπτική του ποδοσφαιρικού Ημίθεου, τα οποία συνοψίζονται ως εξής:

Δεσμεύσεις και ευθύνες της πολιτείας

Και μέσω δημόσιας τοποθέτησης των πλέον αρμοδίων  εκπροσώπων της ΠΑΕ, η βιωσιμότητα της «κυανόλευκης» ποδοσφαιρικής εταιρείας και συνεπώς το πλάνο Τομ Παπαδόπουλου εξαρτάται από την υλοποίηση των δεσμεύσεων της πολιτείας προς την «κυανόλευκη» πλευρά.

Εκφράζεται η αισιοδοξία για θετική έκβαση, αλλά – όπως επεσήμανε εμφατικά ο ίδιος ο πρόεδρος – ακόμη περιμένουν τη χορηγία των 300.000 ευρώ, το θέμα της ρύθμισης των χρεών και της προστασίας της σε ειδικής εκκαθάρισης ευρισκομένης ΠΑΕ από τους επιθετικούς πιστωτές, ενώ η δέσμευση για υψηλό τηλεοπτικό συμβόλαιο λόγω εμπορικότητας, έγινε… «χαρτζιλίκι» των 40.000 ευρώ…

«Αν δεν υλοποιηθούν οι δεσμεύσεις της κυβέρνησης, θα δείτε έναν άλλο Τομ», υπογράμμισε με νόημα ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Ηρακλής…

Πλάνο και παρουσία μακράς πνοής

Ο μεγαλομέτοχος ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να τον απελπίσει και να τον διώξει η τυχόν αγωνιστική αποτυχία της ομάδας, παρά μόνον η μη προστασία από την πολιτεία της προσπάθειάς του, όπως και η απουσία  στήριξης από τον κόσμο.

Εξήγησε ότι το πλάνο του για τον Ηρακλή είναι μακράς πνοής (έκανε λόγο ακόμη και για βάθος δεκαετίας) και υπογράμμισε ότι δεν ανέλαβε την ΠΑΕ με την προοπτική μιας σύντομης παρουσίας.

Υψηλοί αγωνιστικοί στόχοι με βαρύτητα στην Υποδομή

Καθορίζοντας τους στόχους του σχεδιασμού του, ο Τομ Παπαδόπουλος ξεκαθάρισε ότι αποσκοπεί στο να φτάσει την ομάδα σε πρωταγωνιστικά επίπεδα στο ελληνικό πρωτάθλημα και σε ευρωπαϊκές συμμετοχές, ενώ παράλληλα, η διοίκησή του θα δώσει τεράστια βαρύτητα στην παραγωγική διαδικασία.

Θα θέσει ως προτεραιότητα την ανάπτυξη της Ακαδημίας, ώστε – σταδιακά – η πρώτη ομάδα να αρχίσει να στελεχώνεται από νέο και ικανό αγωνιστικό υλικό, το οποίο θα προέρχεται από την Υποδομή της.

Άπαντες απολύτως τακτοποιημένοι οικονομικά

«Έχω απαιτήσεις από τους ποδοσφαιριστές μου, γιατί τους έχω πληρωμένους μέχρι και για το τελευταίο ευρώ, που προβλέπει η συμφωνία τους», τόνισε ο πρόεδρος, ενώ ο Στάθης Καραντώνης ξεκαθάρισε ότι η αδυναμία σύναψης συμβάσεων με τους ποδοσφαιριστές, λόγω του μπλοκαρισμένου τραπεζικού λογαριασμού της ΠΑΕ, δεν εμπόδισε τη διοίκηση να τους έχει απολύτως τακτοποιημένους τόσο σε επίπεδο μισθοδοσίας, όσο και σε επίπεδο δόσεων, που προβλέπει η συμφωνία τους, μέχρι και τις 31/12.

Επισήμως και δημοσίως καταρρίφθηκε το «ράδιο αρβύλα», που έτεινε να καταστεί «αστικός μύθος» στην «κυανόλευκη» κοινωνία το τελευταίο χρονικό διάστημα…

 

 

 

Σχετικά Άρθρα

Bελέντζας: “Με Μονεμβασιώτη και τον κόσμο του, ο Ηρακλής θα είναι υπερδύναμη!”

Ποδόσφαιρο

Θέλει – οπωσδήποτε – τη νίκη… “ξορκίζοντας” την Κοζάνη…

Ποδόσφαιρο

Back to Top