- Bluearena - https://bluearena.gr -

Ας μην είναι, απλώς, μια αναλαμπή…

Ευτυχώς στη ζωή υπάρχουν και οι ευχάριστες εκπλήξεις, πέρα από τις δυσάρεστες. Διότι από δυσάρεστες τέτοιες μπουχτίσαμε εδώ και εννέα αγωνιστικές, μέσα από την πορεία του Ηρακλή στο πρωτάθλημα της Football League.

Εκεί, που περιμέναμε ότι το θεωρητικά έμπειρο και ποιοτικό ρόστερ, το οποίο είχε δημιουργηθεί από τον Αύγουστο και έπειτα, θα «κάλπαζε» ανά τα γήπεδα της ελληνικής ποδοσφαιρικής επικράτειας, εκπλαγήκαμε όταν, αντί αυτού, παρακολουθούσαμε τις άκρως αποτυχημένες παραστάσεις ενός ατάλαντου περιοδεύοντος θιάσου, ο οποίος ντρόπιαζε τη φανέλα του Συλλόγου.

Αυτά, ως προς το δυσάρεστο της έκπληξης. Ως προς το ευχάριστο, όλα όσα παρακολουθήσαμε χθες βράδυ στο Καυτανζόγλειο. Με τον Ηρακλή να επανέρχεται στη ποδοσφαιρική «κανονικότητα» απέναντι σε έναν αντίπαλο από τη Super League και να βγάζει μέσα στο γήπεδο τέτοια στοιχεία, ώστε να φτάνει ακόμη και στην ουτοπία (όπως όλοι πιστεύαμε πριν τον αγώνα, με βάση τα ρεαλιστικά δεδομένα, που είχαμε να διαχειριστούμε) της πρόκρισης, η οποία απαιτούσε το ευρύ 3-0.

Το πέτυχε αυτό υπό την καθοδήγηση του Τάσου Κατσαμπή ο Ηρακλής, επειδή προσέγγισε την πολυπόθητη «κανονικότητα», μέσα από τη σιγουριά του «αυτονόητου». Έκανε, δηλαδή, πάνω στο βαρύ αγωνιστικό τερέν του Καυτανζογλείου, όλα αυτά, τα οποία δεν έκανε στη μέχρι τώρα διαδρομή του στο πρωτάθλημα. Κοινώς ειπείν, «έπαιξε μπάλα»…

Είχε διάθεση, πάθος, θέληση, ήταν μαχητικός, κυνήγησε όλες τις μπάλες, έκλεισε διαδρόμους, είχε αλληλοκάλυψη, είχε ταχύτητα στο παιχνίδι του και στις εναλλαγές της μπάλας, φαντασία και δημιουργικότητα και ήταν αποτελεσματικός. Πώς ήταν η ομάδα μέχρι το περασμένο Σάββατο στη Δράμα; Καμία σχέση! Καμία, όμως…

Ο Τάσος Κατσαμπής έκανε λόγο για την πίστη του ότι όλο αυτό θα αποτελέσει μία αφετηρία, μία επανεκκίνηση του Ημίθεου, ενόψει της συνέχειας στο πρωτάθλημα και ότι, με αυτό το αγωνιστικό προφίλ θα αρχίσει την προσπάθεια της επαναφοράς στην πορεία προς τον στόχο του. Μακάρι…

Μακάρι να μην αναπολούμε την εμφάνιση αυτής της βραδιάς με το χιονόνερο στο Καυτανζόγλειο σε λίγο καιρό, συμπεραίνοντας με θλίψη ότι – τελικά – επρόκειτο για μία αναλαμπή.

Και είναι στο χέρι των παικτών να συμβεί αυτό. Στο χέρι της νέας τεχνικής ηγεσίας, αλλά και όσων θα έρθουν στην ομάδα τις προσεχείς μέρες, μέσα από τη μεταγραφική διαδικασία.

Ίδωμεν…