Καραντώνης: “Ο Τομ είναι αποφασισμένος – Θα ενισχύσει την ομάδα”

Ο πλέον στενός συνεργάτης του μεγαλομετόχου και αντιπρόεδρος της ΠΑΕ, μιλά για την κατάσταση σε αγωνιστικό και διοικητικό επίπεδο.

Ηρακλής, Ποδόσφαιρο

Η συνέντευξη, που παραχώρησε ο Στάθης Καραντώνης στον συνάδελφο, Θωμά Μίχο, για το sdna.gr:

Ο Στάθης Καραντώνης, αποτελεί τον πιο άμεσο συνεργάτη του Τομ Παπαδόπουλο. Οι δυο τους γνωρίζονται άλλωστε αρκετά χρόνια, λόγω και του ότι ζουν μόνιμα στη Φιλαδέλφεια της Αμερικής. Από την πρώτη στιγμή της εμπλοκής του ομογενή επιχειρηματία στα διοικητικά του Ηρακλή, ο Στάθης Καραντώνης, ήταν στο πλευρό του και σήμερα κατέχει τον τίτλο του αντιπροέδρου στο νέο ΔΣ της Κυανόλευκης ΠΑΕ.

Ο κ. Καραντώνης, αν και αποφεύγει τις πολλές δημόσιες τοποθετήσεις του, μίλησε από την Αμερική στο SDNA και έδωσε απαντήσεις σε όλα τα «καυτά» ζητήματα που ταλανίζουν τον Ηρακλή. Εκτός των άλλων μίλησε για τις αντοχές του Τομ Παπαδόπουλο, την αγωνιστική κρίση, τις μεταγραφές και τον Δημήτρη Ελευθερόπουλο.

– Αν και δεν έχετε κλείσει ούτε τέσσερις μήνες στη διοίκηση του Ηρακλή, ποια κατάσταση παραλάβατε και σε τι στάδιο βρίσκεται σήμερα η ΠΑΕ;

«Ο κ. Παπαδόπουλος, επισκέφθηκε την Ελλάδα, είδε από κοντά τις εγκαταστάσεις του συλλόγου, ενημερώθηκε εκτενώς για όλα τα οικονομικά θέματα της ΠΑΕ, τα χρέη που υπήρχαν και μετά από ώριμη σκέψη προχώρησε στην απόκτηση των μετοχών. Τα χρέη που μας είχαν παρουσιαστεί και αναλάβαμε, έχουν να κάνουν με το Κράτος (ΙΚΑ, εφορία), με τελεσίδικες αποφάσεις προσφυγών πρώην προπονητών και ποδοσφαιριστών και ένα ακόμα κομμάτι που ήταν και το πιο «ομιχλώδες» είχε να κάνει με τους πιστωτές. Από εκεί προέκυψε και το μεγάλο πρόβλημα του μπλοκαρισμένου λογαριασμού. Για να καταλάβετε τι πρόβλημα βρήκαμε, πριν συμπληρώσουμε μία εβδομάδα διοίκησης στην ΠΑΕ ήρθαν περίπου 40 διαταγές πληρωμής οι οποίες οδήγησαν στο μπλοκάρισμα του λογαριασμού».

– Σήμερα που μιλάμε παραμένει ακόμα μπλοκαρισμένος ο λογαριασμός της ΠΑΕ;

«Ναι, δυστυχώς και αυτό μας βάζει πολλά εμπόδια, καθώς δεν μπορούμε να προχωρήσουμε σε καμία κίνηση. Προσπαθούμε να βρούμε λύση, πιστεύω και αισιοδοξώ πως θα τα καταφέρουμε.  Δεν είναι απλό, όμως πρέπει να ξεκαθαρίσει για να καταφέρει να λειτουργήσει εύρυθμα η ΠΑΕ. Ο κ. Παπαδόπουλος ήρθε να βοηθήσει και να ενώσει».

– Αλήθεια, με όλα αυτά τα εμπόδια, με την παρατεταμένη αγωνιστική κρίση, ο κ. Παπαδόπουλος, αντέχει, γιατί φανταζόμαστε πως αλλιώς θα περίμενε να εξελιχθούν τα πράγματα…

«Ο κ. Παπαδόπουλος από την πρώτη ημέρα που ανέλαβε ζήτησε ενότητα και έθεσε στόχο την άνοδο στη Super League. Σίγουρα τον προβληματίζει η εικόνα της ομάδας, αλλά ποτέ δεν σκέφτηκε να τα παρατήσει. Έχει πλάνο, όραμα και θα είναι στον Ηρακλή ακόμα και αν στο τέλος δεν επιτύχουμε τον στόχο μας. Η επόμενη ημέρα του Ηρακλή θα είναι με τον Παπαδόπουλο στην ηγεσία του».

– Ακούγονται πως θα γίνουν πολλές αποδεσμεύσεις ποδοσφαιριστών που προφανώς και δεν πρόσφεραν όσα θα περίμεναν πολλοί, αυτό σημαίνει πως θα αλλάξει ριζικά το ρόστερ;

«Υπάρχουν προβλήματα στο αγωνιστικό, τα βλέπουνε όλοι. Για αγωνιστικά θέματα υπεύθυνος να μιλήσει είναι ο προπονητής μας ο κ. Ελευθερόπουλος. Έχει την απόλυτη στήριξή μας και του αναθέσαμε εν λευκώ τον σχεδιασμό και τις αλλαγές που επιθυμεί να κάνει. Σίγουρα θα γίνουν αρκετές προσθαφαιρέσεις. Θα προσπαθήσουμε να αποκτήσουμε ότι καλύτερο μπορούμε, ανεξαρτήτου κόστους».

– Κ. Καραντώνη ποιο είναι το μήνυμα που θέλετε να στείλετε εσείς στον κόσμο της ομάδας;

«Στο τέλος της επόμενης εβδομάδας ο κ. Παπαδόπουλος, θα δώσει την πρώτη του συνέντευξη τύπου. Εκεί θα τα πει όλα και θα αναλύσει με στοιχεία και αριθμούς το πλάνο και το όραμα που έχει. Εγώ ζητώ στήριξη από τον κόσμο, αναγνωρίζουμε πως υπάρχει πίκρα για τα αποτελέσματα, αλλά ας έρθουν κοντά μας και πολύ σύντομα θα έρθουν καλύτερες ημέρες».

Πηγή: sdna.gr

Σχετικά Άρθρα

“Ευλογημένη η θητεία μου στον Ηρακλή-Με αλλαγές θα θέσει υψηλούς στόχους”

Ποδόσφαιρο

Back to Top