- Bluearena - https://bluearena.gr -

“Καθάρισε” και τον Κόροιβο

Ο ΗΡΑΚΛΗΣ ήρθε με φόρα από το παιχνίδι της Τετάρτης και την επικράτηση επί του Ιωνικού, “καθαρίζοντας” αυτή τη φορά τον Κόροιβο (78-68) και πλέον στρέφει την προσοχή του στο κρίσιμο ματς του ερχόμενου Σαββάτου απέναντι στον Ερμή Αγιάς.

Οι “κυανόλευκοι” έδειξαν για ακόμη μια φορά το καλό τους πρόσωπο. Λίγο το ότι απουσίαζε ο Σοκ, λίγο το ότι υπήρχε κούραση λόγω του αγώνα με τον Ιωνικό, η ομάδα του Κώστα Μέξα έβγαλε για ακόμη μια φορά σοβαρότητα κι αν ήταν λίγο περισσότερο προσεκτική θα είχε τελειώσει ακόμη πιο εύκολα το ματς.

Ας τα πάρουμε από την αρχή. Ο ΗΡΑΚΛΗΣ μπήκε δυνατά στην αναμέτρηση χτίζοντας μια διαφορά, η οποία δεν κράτησε για πολύ καθώς ο Κόροιβος φρόντισε να την γκρεμίσει. Έτσι το τέλος της πρώτης περιόδου βρήκε μπροστά τον Ημίθεο στην κόψη του… ξυραφιού (23-22).

Κάπου εκεί οι “κυανόλευκοι” πάτησαν γκάζι στην επίθεση, έσφιξαν την άμυνά τους και το ημίχρονο βρήκε μπροστά την ομάδα του Κώστα Μέξα με διψήφια διαφορά (43-33).

Το δεύτερο μέρος είχε την ίδια εικόνα. Ο Κόροιβος να κυνηγάει και τον ΗΡΑΚΛΗ να κάνει απλά διαχείριση του σκορ, αλλά με σαφές πλάνο να μην απειληθεί. Η διαφορά έπεσε μέχρι και τους έξι (72-66), λίγο μετά τα μισά της τέταρτης περιόδου, όμως εκεί οι παίκτες του Ημίθεου βρήκαν επιθετικές λύσεις για να ανεβάσουν και πάλι τη διαφορά σε διψήφιο νούμερο.

Κάπου εκεί τελείωσε και το παιχνίδι (78-68), με τον ΗΡΑΚΛΗ να παίρνει το ένατο ροζ φύλλο αγώνα και να παραμένει στην κορυφή της Α2 ανδρών.

Εξαιρετικό παιχνίδι από τους Μιχάλη Πολυτάρχου (23π) και Κώστα Κακαρούδη (19π), οι οποίοι ξεχώρισαν από πλευράς ΗΡΑΚΛΗ.

Επόμενος σταθμός για την ομάδα του Κώστα Μέξα είναι η Λάρισα (Σάββατο 22/12 – 17:00), εκεί όπου οι “κυανόλευκοι” θα δώσουν την τελευταία τους παράσταση για το 2018, σε ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι απέναντι στον Ερμή Αγιάς.

Θυμηθείτε την εξέλιξη του αγώνα όπως σας την παρουσίασε η BlueArena… [1]

ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Γήπεδο: Ιβανώφειο

Διαιτητές (Κομισάριος): Παγώνης-Ευφραιμίδης-Ξέρας (Δροσόπουλος)

Δεκάλεπτα: 23-22, 43-33, 61-51, 78-68

ΗΡΑΚΛΗΣ (Κ. Μέξας): Αγγελακόπουλος 2, Αθανασούλας 9 (1), Ρουτκάουσκας 9, Πολυτάρχου 23 (1), Φίλλιος, Κακαρούδης 19 (1), Αποστολίδης 2, Μπένας 2, Καλαϊτζίδης 2, Γιαννακίδης 6 (2), Τζουγκαράκης 4

ΚΟΡΟΙΒΟΣ (Κ. Σορώτος): Χείλαρης 10 (1), Καπώνης 8 (1), Λαμπρόπουλος 6 (2), Μαραγκάκης, Γκιουζέλης 12 (3), Κάτζος, Λεϊμάνις 14, Γραβάνης, Θεοδωράκος 13 (1), Τσιάκος 5