Επικίνδυνη – και εξαιρετικά «πονηρή» – αποστολή κόντρα στον Κόροιβο (17:00)

Με υψηλή αυτοπεποίθηση από την επιτυχία της Τετάρτης, αλλά λαβωμένος (χωρίς Σοκ) και κουρασμένος ο Ηρακλής, απέναντι σε έναν άκρως επικίνδυνο αντίπαλο, στο Ιβανώφειο…

Ηρακλής, Μπάσκετ

Με το ηθικό και τη ψυχολογία του στα ύψη, αλλά τη σωματική κατάσταση και την αγωνιστική αρτιότητά του να μην βρίσκονται σε ακέραιο επίπεδο, ο Ηρακλής υποδέχεται τον – άκρως επικίνδυνο – Κόροιβο στο Ιβανώφειο, σήμερα το απόγευμα.

Η ομάδα του Κώστα Μέξα θα χρειαστεί τη σημαντική συμπαράσταση του κόσμου της, διότι μπαίνει σε έναν αγώνα με πολλές παγίδες και πρέπει να ανταπεξέλθει, βγαίνοντας από αυτόν με το νικηφόρο αποτέλεσμα.

Οι δυσκολίες της συγκεκριμένης αναμέτρησης δεν αφορούν μόνο στο κλασικό «αξίωμα», που υποστηρίζει ότι κάθε αγώνας μετά από μία μεγάλη νίκη είναι «πονηρός» και επικίνδυνος, αλλά επεκτείνονται και σε πιο ρεαλιστικά επίπεδα, καθώς το «κυανόλευκο» αγωνιστικό σύνολο είναι εξουθενωμένο σωματικά, λόγω της μεγάλης μάχης του εμβόλιμου αγώνα με τον Ιωνικό, η οποία έφτασε μέχρι και την παράταση, ενώ θα στερηθεί και των καθοριστικών υπηρεσιών του Στεν Σοκ.

Η τεχνική ηγεσία θα επιχειρήσει να καλύψει το τεράστιο κενό του Εσθονού «εγκεφάλου» της ομάδας με την παρουσία σε ρόλο βασικού του – εξαιρετικού κόντρα στον Ιωνικό – Δημήτρη Καλαϊτζίδη, αλλά και με εναλλακτική επιλογή αυτήν της χρησιμοποίησης του Μιχάλη Πολυτάρχου σε θέση «1», θέση την οποία «έχει» ο ικανότατος σουτέρ της ομάδας. Βεβαίως, πάντοτε υπάρχει και η λύση του νεαρού πλέι μέικρε Γιώργου Φίλλιου, ο οποίος σε λιγότερο από δύο μήνες κλείνει τα 17 του.

Απέναντι στον Ημίθεο, μία από τις καλές ομάδες του πρωταθλήματος, η οποία διαθέτει στις τάξεις της τον κορυφαίο “killer” της φετινής Α2, τον Λετονό Τομς Λεϊμάνις, ο οποίος μπορεί να «σκοτώσει» με την απίστευτη ικανότητά, που διαθέτει στο περιφερειακό σκοράρισμα.

Κοντά στον Λεϊμάνις, ο – πολύ γνωστός στον Ηρακλή – Δημήτρης Χείλαρης, ο οποίος βρίσκεται σε εξαιρετική φόρμα και είναι δεδομένο ότι, στο καλό απόγευμά του, λόγω των πληθωρικών προσόντων του και της ικανότητάς του να σκοράρει με την ίδια ευχέρεια, τόσο από μακριά, όσο και από κοντά, αποτελεί εξαιρετικό όπλο για την ομάδα της Αμαλιάδας.

Το σύνολο του Κώστα Μέξα θα χρειαστεί να επιστρατεύσει το μέγιστο των δυνατοτήτων του, προκειμένου να βγει αλώβητο από ένα εξαιρετικά «πονηρό» παιχνίδι, όπως το απογευματινό του Ιβανωφείου, με σύμμαχο την έδρα και το πάθος του κόσμου του.

Η αναμέτρηση Ηρακλής – Κόροιβος στο Ιβανώφειο, θα αρχίσει στις 17:00 και θα καλυφθεί με απευθείας διαδικτυακή – τηλεοπτική μετάδοση από το επίσημο κανάλι της ΚΑΕ Ηρακλής στο YouTube, ενώ η BlueArena θα καλύψει μέσω “live” ενημέρωσης την εξέλιξή της.

 

 

Σχετικά Άρθρα

Back to Top