Μέξας: “Έδρα υψηλού επιπέδου το Ιβανώφειο”

Η επόμενη μέρα της σπουδαίας νίκης, μέσα από τις τοποθετήσεις του κόουτς.

Ηρακλής, Μπάσκετ

Ο Κώστας Μέξας φιλοξενήθηκε στον FAIR PLAY 96,1:

Για το παιχνίδι με τον Ιωνικό:

«Ήταν ένα παιχνίδι το οποίο ελπίζαμε να πάει έτσι, παίζαμε με μία ποιοτική ομάδα. Στο τέλος ήταν μία απόφαση της στιγμής, οι επιλογές ήταν πολύ συγκεκριμένες και πήραμε την απόφαση να σουτάρει ο Αποστόλης (σ.σ Αποστολίδης) τις βολές, μας δικαίωσε ως έναν βαθμό αλλά ήταν πολύ σημαντικό ότι έβαλε την δεύτερη βολή μετά από την χαμένη πρώτη. Στην παράταση η ομάδα βρήκε τα ψυχικά αποθέματα και κέρδισε το παιχνίδι».

Για την σημασία της νίκης:

«Πρώτα από όλα σημαίνει αυτοπεποίθηση, βαθμολογικά θα δούμε στο τέλος τι σημαίνει. Εγώ είπα στα παιδιά ότι πρέπει να ξεχάσουμε αύριο το παιχνίδι γιατί έχουμε μπροστά μας το εξίσου σημαντικό ματς με τον Κόροιβο, γιατί με την ενέργεια που δώσαμε εχθές και τον τραυματισμό θα πρέπει να κάνουμε υπέρβαση το Σάββατο για να πάρουμε ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι».

Για την απουσία του Σοκ:

«Πάντα σε μία ομάδα οπού λείπει ένας σημαντικός παίκτης, πρέπει να βρούμε λύση οι υπόλοιποι. Θα προσπαθήσουμε, κάποια παιδιά θα πάρουν παραπάνω ευθύνες και ελπίζουμε μέσα από την ομαδική προσπάθεια να καλύψουμε την απουσία του Σοκ».

Για την ανατροπή της μεγάλης διαφοράς στα τελευταία λεπτά του αγώνα με τον Ιωνικό:

«Είναι μία πολύ ποιοτική ομάδα, εκεί είχαμε αντίδραση. Αλλάξαμε την άμυνα μας, και μέσω αυτής πήραν αυτοπεποίθηση στην επίθεση, μπήκαν κάποια μεγάλα σουτ και… χάλασαν την άμυνα του Ιωνικού και νομίζω ότι καταφέραμε να γυρίσουμε το παιχνίδι γρήγορα μέσα σε τρεις φάσεις, οπότε το παιχνίδι θα πήγαινε σε Ρώσσικη ρουλέτα, μία φάση εμείς μία ο Ιωνικός και όποιος θα ήταν πιο τυχερός να πάρει το παιχνίδι. Νομίζω ήταν ο χαρακτήρας των παιδιών».

Για το πριμ από τον πρόεδρο:

«Πριν τον αγώνα με την Καστοριά είχαμε βάλει έναν στόχο στην ομάδα, να κάνουμε πέντε νίκες και η ομάδα να πάρει κάποιο πριμ. Τα παιδιά ανταποκρίθηκαν και είμαστε χαρούμενοι και για αυτό, αλλά έχουμε πολύ δρόμο ακόμα, το Σάββατο ολοκληρώνουμε το 1/3 του πρωταθλήματος».

Για τους αντιπάλους του Ηρακλή για την άνοδο:

«Είναι κοντά αρκετές ομάδες, νομίζω θα δείξει στην πορεία ποιοι θα αντέξουν σε βάθος χρόνου. Είναι πολύ ενδιαφέρον το πρωτάθλημα, θα βλέπουμε βδομάδα με βδομάδα και θα κάνουμε τις κρίσεις».

Για τον Κόροιβο Αμαλιάδας:

«Είναι παιδιά με μεγάλο κίνητρο, μία πολύ καλή ομάδα. Έχουν ίσως το καλύτερο γκαρντ στην κατηγορία, έχουν καλό προπονητή και καλή χημεία. Θα πρέπει να είμαστε πολύ καλοί το Σάββατο για να ανταποκριθούμε».

Για τον κόσμο στο Ιβανώφειο:

«Ήταν μεγάλη η βοήθεια από τον κόσμο του Ηρακλή εχθές. Ήταν σχεδόν γεμάτο το γήπεδο, βοήθησε την ομάδα στις δύσκολες στιγμές. Μόλις είδαν ότι πάει να γίνει το comeback τα τελευταία δύο λεπτά έγινε έδρα πολύ υψηλού επιπέδου. Τους περιμένουμε και στο παιχνίδι του Σαββάτου γιατί κατά την γνώμη μου είναι πιο κομβικό από του Ιωνικού».

Πηγή: FAIR PLAY 96,1

Σχετικά Άρθρα

Back to Top