- Bluearena - https://bluearena.gr -

Ποντίκης: “Υπομονή και στήριξη, μέχρι να βρει η ομάδα τον δρόμο της”

Ο Νίκος Ποντίκης μίλησε στον Γιάννη Σαλεπάκη και το sdna.gr:

Για το κακό ξεκίνημα του Ηρακλή στο πρωτάθλημα της Football League: «Θα πρέπει να το πιάσουμε από την αρχή, η ομάδα ξεκίνησε λίγο αργά καθώς υπήρχαν γραφειοκρατικές διαδικασίες για την σύσταση της ΠΑΕ και ο κύριος Τομ Παπαδόπουλος ήρθε σχετικά αργά. Αυτό σε συνδυασμό με το ότι δεν έγινε καλή προετοιμασία και ότι κάποιοι παίκτες ήρθαν αργά είχε ως αποτέλεσμα να μην γίνει καλός σχεδιασμός. Έτσι παρουσιάσαμε αυτό το κακό πρόσωπο στις πρώτες αγωνιστικές του πρωταθλήματος».

Για το εάν πιστεύει πως ο Ηρακλής μπορεί να ανατρέψει την εις βάρος του κατάσταση: «Είναι πάρα πολύ δύσκολο, γιατί χάθηκαν αρκετοί βαθμοί. Αλλά με κάποιες διορθωτικές κινήσεις που θα γίνουν τον Ιανουάριο, ενδεχομένως να μπορέσουμε. Αλλά η διαφορά είναι αρκετά μεγάλη. Όμως ποτέ δεν πρέπει να τα παρατάς, είσαι ο Ηρακλής θα πρέπει να το παλέψεις μέχρι τέλους. Νομίζω ότι το φετινό πρωτάθλημα είναι ένα πρωτάθλημα ανατροπών, κάθε Κυριακή γίνονται αρκετές ανατροπές και επομένως, αν ο Ηρακλής είναι αυτός που πρέπει μπορεί να ανατρέψει την κατάσταση».

Σε ποία σημεία δείχνει να «πονάει» περισσότερο ο Ηρακλής: «Σε όλα, όλες οι θέσεις έχουν προβλήματα. Χρειάζεται ενίσχυση σε όλες τις γραμμές».

Για το πως βλέπει ο Τομ Παπαδόπουλος την πορεία του Ηρακλή: «Είμαστε συχνά σε επαφή με τον πρόεδρο, λόγω της θεσμικής μου θέσης πρέπει να μιλάμε, γιατί ο άνθρωπος είναι καινούριος στην ομάδα και δεν ξέρει καλά πρόσωπα και πράγματα οπότε οτιδήποτε χρειάζεται εγώ του είπα ότι θα είμαι στην διάθεση του. Είναι δύσκολο για τον ίδιο, γιατί δημιουργήθηκαν μεγάλες προσδοκίες. Οπότε η απογοήτευση του είναι εμφανής, εμείς προσπαθούμε να του πούμε κάποια πράγματα για να μπορέσει η ομάδα να μπει σε έναν σωστό δρόμο.

Για εμένα σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να τα παρατήσουμε, παράλληλα όμως θα πρέπει να γίνουν και κάποια πράγματα πάνω στον οργανωτικό τομέα, τόσο στο αγωνιστικό κομμάτι όσο και στο διοικητικό. Πρέπει να γίνουν κινήσεις ούτως ώστε η ομάδα να κερδίσει σε θέματα οργάνωσης και να μην πάει η χρονιά χαμένη. Παράλληλα όμως πρέπει να παλέψουμε για την άνοδο, είσαι ο Ηρακλής και δεν πρέπει να τα παρατάς, είναι αδιανόητο να τα παρατήσουμε».

Για το εάν έχει ξεκινήσει ο μεταγραφικός σχεδιασμός ενόψει Ιανουαρίου: «Προφανώς, ο προπονητής έχει επισημάνει κάποια πράγματα και όταν έρθει η ώρα θα γίνουν οι σχετικές εισηγήσεις. Πιστεύω ότι θα υπάρξει μια ενίσχυση που θα βοηθήσει ουσιαστικά την ομάδα».

Για την πίεση του κόσμου: «Οι απαιτήσεις του κόσμου είναι υψηλές, φαίνεται ότι οι παίκτες δεν μπορούν να αντέξουν όλο αυτό το βάρος και επηρεάζονται. Όμως ποδοσφαιριστές που είναι καλοί θα έπρεπε να μπορούν να αντέξουν το βάρος της φανέλας. Αν δεν μπορείς να το αντέξεις τότε δεν κάνεις για τον Ηρακλή».

Για το αγωνιστικό πρόγραμμα των «κυανόλευκων» μέχρι την έναρξη της μεταγραφικής περιόδου: «Ειδικά στην Δράμα είναι ένα ντέρμπι και η Δόξα έχει υψηλούς στόχους, αλλά καμιά φορά στα δύσκολα παιχνίδια μπορεί να φέρεις και καλύτερα αποτελέσματα. Βέβαια αυτό δεν έχει γίνει μέχρι στιγμής.

Όμως ο Ηρακλής έχει την δυνατότητα να κάνει την ανατροπή. Τουλάχιστον αυτές τις δύο αγωνιστικές πρέπει να μην υπάρξουν αγωνιστικές απώλειες για να παραμείνει σε μια καλή απόσταση από τις πρώτες ομάδες, ώστε μετά τις γιορτές να κάνει την ανατροπή και να μειώσει την βαθμολογική διαφορά».

Αν έχει φέρει αλλαγές η έλευση του Δημήτρη Ελευθερόπουλου: «Είναι δύσκολο για έναν προπονητή όταν έρχεται μέσα στη σεζόν, δεν γνωρίζει καλά τους παίκτες. Σαφέστατα όμως γίνανε κάποιες βελτιωτικές κινήσεις. Η ομάδα παρουσίασε στις δύο τελευταίες αγωνιστικές ένα καλύτερο αγωνιστικό πρόσωπο. Όμως ακόμα η απόδοση των ποδοσφαιριστών είναι ασταθής και αυτό είναι ένα πρόβλημα που ξεκάθαρα θα πρέπει να το δει ο προπονητής».

Τι μήνυμα θα έστελνε στον κόσμο του Ηρακλή: «Ο κόσμος του Ηρακλή, είναι στις επάλξεις δεν μπορεί να κάνει κάτι άλλο από το να έρχεται στο γήπεδο, ανεξάρτητα από την πορεία της ομάδας ώστε να ενισχύει την προσπάθεια.

Χρειάζονται όλοι την στήριξη του κόσμου. Χρειαζόμαστε υπομονή και εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου, μέχρι η ομάδα να μπορέσει να βρει τον εαυτό της και να γίνει αυτό που προσδοκούμε όλοι. Αυτό νομίζω ότι θα γίνει, αλλά δεν ξέρω σε πόσο χρόνο. Είναι δύσκολο μερικές φορές να τα βάλεις με τον χρόνο, πρέπει όλοι μας να κάνουμε υπομονή».

Πηγή: sdna.gr