Ανασύνταξη και δεύτερο αγωνιστικό ρεπό, μετά την ευρωπαϊκή περιπέτεια

Στον βολεϊκό Ηρακλή αφήνουν πίσω την ιστορία του Challenge Cup και επικεντρώνονται στη δύσκολη συνέχεια της Volley League.

Βόλει, Ηρακλής

Είναι γεγονός ότι το μόνο θετικό από την προσπάθεια του Ηρακλή κατά την ευρωπαϊκή επιστροφή του, ήταν αυτή καθ’ αυτή η ευρωπαϊκή επάνοδος, μέσω της συμμετοχής στον θεσμό του Challenge Cup, αλλά και η πανθομολογούμενη αναγνώριση για τη συγκλονιστική παρουσία και συμπεριφορά του «κυανόλευκου» κόσμου στον επαναληπτικό της Μίκρας.

Από εκεί και πέρα, η Μπενφίκα αποδείχθηκε πολύ ισχυρότερος αντίπαλος από ό,τι είχε δείξει στην πρώτη αναμέτρηση της Λισαβόνας, αποδεικνύοντας ότι ήταν επίπεδα πάνω από το σημερινό των «κυανολεύκων».

Οι οποίοι, βεβαίως, στη ρεβάνς είχαν την ατυχία να έχουν απορρυθμισμένο αγωνιστικά τον ασθενή Απόστολο Αρμενάκη, χάνοντας και τη στοιχειώδη δυνατότητα αντίστασης, μέσω επιθετικής παραγωγικότητας.

Η ομάδα έχει περάσει πια σε περίοδο ανασύνταξης, γεγονός, το οποίο της προσφέρει και το δεύτερο συνεχόμενο ρεπό από τις υποχρεώσεις της στη Volley League, καθώς ούτε αυτό το Σάββατο θα αγωνιστεί.

Ο Γιάννης Ορφανός θέλει να προετοιμάσει το αγωνιστικό σύνολό του για τους δύο εναπομείναντες αγώνες πρωταθλήματος, πριν τη διακοπή για την εορταστική περίοδο, οι οποίοι είναι και δύσκολοι και κρίσιμοι σε βαθμολογικό επίπεδο, για έναν «Γηραιό», ο οποίος δεν έχει εξασφαλίσει και την καλύτερη δυνατή βαθμολογική συγκομιδή στη μέχρι τώρα πορεία του.

Τα δύο επόμενα Σάββατα οι «κυανόλευκοι» καλούνται να αντιμετωπίσουν Παμβοχαϊκό (εκτός) και Φοίνικα Σύρου (εντός), αντιπάλους ισχυρούς, απέναντι στους οποίους θα ζητηθεί η νίκη για την ουσιαστική βελτίωση της βαθμολογικής εξέλιξης της ομάδας.

Είναι σαφές, ότι το πρόβλημα του Ημίθεου δεν έχει να κάνει μόνο με το γεγονός ότι βρήκε σε ευρωπαϊκό επίπεδο έναν αντίπαλο άλλης κλάσης, αλλά αφορά και στο προφανές γεγονός ότι εμφανίζεται κατώτερος του αναμενομένου και σε επίπεδο ελληνικού πρωταθλήματος.

Στόχος από εδώ και πέρα είναι να επιτευχθεί το καλύτερο δυνατό στα δύο επόμενα παιχνίδια μέχρι τη διακοπή, ώστε (όπως δήλωσε και ο ίδιος ο κόουτς), από εκεί και πέρα, να πραγματοποιηθούν οι απαραίτητες κινήσεις για την κάλυψη των αδυναμιών, που έχουν εντοπιστεί…

 

Σχετικά Άρθρα

Back to Top