- Bluearena - https://bluearena.gr -

Ορφανός: “Αν φτάσουμε στο “χρυσό” σετ, θα προκριθούμε”

Ο Γιάννης Ορφανός μίλησε στον “Arena 89,4”:

Για το αν είναι έτοιμη η ομάδα του για την ανατροπή: «Είναι ένα δύσκολο έργο, απέναντι σε έμπειρη ομάδα με καλούς αθλητές, αλλά δεν είναι ακατόρθωτο. Ξέρουμε ότι στην έδρα μας θα έχουμε πολύ κόσμο και θα έχουμε έξτρα δύναμη. Αν φτάσουμε στα όρια μας, όλοι οι παίκτες, μπορούμε να οδηγήσουμε το ματς στην ανατροπή. Το χρυσό σετ είναι… ρουλέτα.

Για τα πλεονεκτήματα των Πορτογάλων και τα προβλήματα τραυματισμών του Ηρακλή: «Ηττηθήκαμε στο τελευταίο ματς 3-0 αλλά η ομάδα έδειξε ότι μπορεί. Πρέπει να προσέξουμε την υποδοχή μας, γιατί έχουν καλό σερβίς οι Πορτογάλοι. Αντίστοιχα, πρέπει να ασκήσουμε πίεση στην δική τους υποδοχή, ώστε να μεταφέρουμε στους περιφερειακούς παίκτες το ματς. Έχουμε ξεπεράσει τους τραυματισμούς μερικών αθλητών μας, νομίζω είμαστε σε φάση αποκατάστασης. Οι αθλητές είναι σε καλή κατάσταση και είμαστε έτοιμοι να δώσουμε την μεγάλη αυτή ευρωπαϊκή μάχη».

Για το ενδεχόμενο του χρυσού σετ: «Πιο παλιά ο Ηρακλής όταν έπαιζε στην Ευρώπη, δεν υπήρχε αυτός ο θεσμός. Γι’ αυτό έχει προκριθεί μόλις μια φορά εκεί. Δεν επιτρέπονται λάθη σήμερα, ο σκοπός είναι να στείλουμε το ματς σε χρυσό σετ. Αν φτάσουμε εκεί πιστεύω θα περάσουμε. Το κομβικό σημείο είναι να μπορέσουμε να πάμε τον αγώνα εκεί όμως».

Για τον κόσμο του Ηρακλή που αναμένεται να γεμίσει το κλειστό της Μίκρας, και την ευρωπαϊκή επιστροφή των «κυανολεύκων»: «Περιμένουμε γεμάτο το γήπεδο. Ο κόσμος του Ηρακλή διψάει για τέτοια ματς. Χαίρεται που ξαναζεί αυτό στην Ευρώπη. Είναι καθήκον μας να αγωνιζόμαστε σε τέτοιες διοργανώσεις. Αυτήν είναι η αρχή. Θα μπορούμε να προχωράμε ολοένα και περισσότερο κάθε χρόνο στην Ευρώπη. Με τη δουλειά που γίνεται κάθε χρόνο, γιατί όχι σε μερικά χρόνια να είναι και πάλι πρωταγωνιστής ο Ηρακλής σε μια τέτοια διοργάνωση όπως το Τσάλεντζ Καπ».