Το… 9-23 του πρώτου 10λέπτου και η εξαιρετική εμφάνιση στο Αλεξάνδρειο…

Ο Ηρακλής, που πιστοποίησε και σε φιλική αναμέτρηση με ομάδα της Basket League την αλλαγή αγωνιστικού επιπέδου, που τον χαρακτηρίζει μετά την έλευση Μέξα και το παρασκήνιο ενός παιχνιδιού… χωρίς σκορ…

Ηρακλής, Μπάσκετ

Η έλευση του Κώστα Μέξα στο Ιβανώφειο σχολιάζεται ευμενέστατα από όλους όσοι βρίσκονται κοντά στον καλαθοσφαιρικό Ηρακλή και ιδίως από τους εντός της ομάδας.

Άπαντες έχουν αντιληφθεί ότι με την εντατική δουλειά του σε επίπεδο τακτικής, αλλά και ψυχολογίας, ο 42χρονος κόουτς έχει αλλάξει προς το θετικό τα δεδομένα και έχει βγάλει τον καλύτερο εαυτό από όλους τους παίκτες ξεχωριστά, αλλά και από την ομάδα ως αγωνιστικό συγκρότημα.

Αυτήν την ανοδική πορεία και την αλλαγή επιπέδου αγωνιστικής αναφοράς πιστοποίησε ο Ηρακλής ακόμη και στο πρόσφατο φιλικό με τον Άρη στο Αλεξάνδρειο, όπου εκλήθη να αντιμετωπίσει εκτός έδρας μία ομάδα της Basket League. Και το έκανε, χωρίς τον «ιθύνοντα νου» του, τον Στεν Σοκ, ο οποίος απουσίαζε για τις υποχρεώσεις του με την Εθνική ομάδα της Εσθονίας.

Το… παρασκήνιο της συγκεκριμένης φιλικής αναμέτρησης, η οποία διεξήχθη στο Αλεξάνδρειο, αναφέρει ότι – αντιθέτως με αυτό, που αποφασίστηκε στη συνέχεια – υπήρχε πρόβλεψη για τήρηση σκορ μεταξύ των δύο ομάδων.

Μάλιστα, οι «κυανόλευκοι» ήταν τόσο καλοί, ώστε το πρώτο δεκάλεπτο τους βρήκε σαρωτικά προηγούμενους με 9-23. Και κάπου εκεί προέκυψε η… διάθεση να μην… κρατηθεί σκορ, για – όπως αντιλαμβάνεστε – «ευνόητους λόγους»..

Πάντως, οι γηπεδούχοι, στη διάρκεια του αγώνα, κατόρθωσαν να τον μετατρέψουν σε… ντέρμπι και, μάλιστα, στο τέλος επικράτησαν και με έναν πόντο… Όμως η απόφαση να μην κρατηθεί σκορ είχε παρθεί νωρίτερα, όταν η ομάδα του Κώστα Μέξα εμφανίστηκε στο παρκέ του «Μελάθρου», πολύ ανώτερη των προσδοκιών του αντιπάλου…

Αυτό, που μένει, πάντως και αυτό, το οποίο κρατούν όλοι στην ομάδα , είναι ότι ο Ημίθεος βρίσκεται σε έναν θετικό δρόμο συνάντησης με τον πραγματικό αγωνιστικό εαυτό και τις δυνατότητές του και επάνω σε αυτό το δεδομένο θα πρέπει να οικοδομηθεί η προσπάθεια για την επίτευξη του στόχου στη συνέχεια του πρωταθλήματος.

 

Σχετικά Άρθρα

Back to Top