Club of Heroes: Παγώνης Βακαλόπουλος

Ο πανύψηλος στόπερ, το πρόσωπο του αφιερώματος της συγκεκριμένης στήλης των media της ΠΑΕ.

Ηρακλής, Ποδόσφαιρο

Η στήλη Club of Heroes στα media της ΠΑΕ Ηρακλής είναι – αυτήν τη φορά – αφιερωμένη στον Παγώνη Βακαλόπουλο.

Η σχετική αναφορά:

Τον ξεχώριζες από το ύψος του και την ευκολία με την οποία «καθάριζε» τις ψηλές μπαλιές στην περιοχή. Δέσποζε στη θέση του στόπερ και επί σειρά ετών αποτέλεσε έναν απο τους ακρογωνιαίους λίθους της αμυντικής γραμμής του Ηρακλή.

Γεννημένος στις 24 Ιανουαρίου του 1965 στο Πολύκαστρο του Κιλκίς, έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα στην ομώνυμη ομάδα της περιοχής του, όταν τον Δεκέμβρη του 1984, τον ανακάλυψαν οι άνθρωποι του Ηρακλή και δεν άφησαν την ευκαιρία να πάει χαμένη. Με γρήγορες κινήσεις τον ενέταξαν στο ρόστερ και τέσσερις ημέρες πριν από τα γενέθλιά του (20/1) το 1985 πραγματοποίησε το ντεμπούτο του στο πρωτάθλημα της τότε Α’ Εθνικής.

Στις 23 Ιουνίου του ίδιους έτους, λίγους μήνες δηλαδή μετά το ντεμπούτο του, ως μέλος της ομάδας του Ημίθεου θα κατακτήσει το Βαλκανικό Κύπελλο, καθώς οι «κυανόλευκοι» επικράτησαν με 4-1 της ρουμάνικης Αργκές Πιτέστι και πήρε το τρόπαιο.

Στο διάστημα που παρέμεινε στον Ηρακλή είχε γεμάτες χρονιές με κορυφαίες τις περιόδους 1987-88, 1989-90 και 1992 – 93 οπότε και συμπλήρωσε 29 συμμετοχές. Παρά το γεγονός ότι αγωνίζονταν στη θέση του κεντρικού αμυντικού, στην ποδοσφαιρική του καριέρα είχε και αρκετά γκολ λόγω των συχνών προωθήσεών του. Συγκεκριμένα, με τη «κυανόλευκη» φανέλα πέτυχε 10 τέρματα σε 192 συμμετοχές, εκ των οποίων τρεις στο κύπελλο ΟΥΕΦΑ και πέντε στο Ιντερτότο.

Κατά την θητεία του στον Ηρακλή, είχε και αρκετές εμφανίσεις με τη φανέλα της Εθνικής Ομάδας (10 στο σύνολο), ενώ κατάφερε να πετύχει και ένα γκολ στον φιλικό αγώνα της Ελλάδας με τη Νορβηγία στη νίκη με 4-2 στις 22 Φεβρουαρίου του 1989. Η τελευταία του εμφάνιση με τα χρώματα της Εθνικής Ομάδας, καταγράφηκε στις 17 Απριλίου του 1991 στον εντός έδρας αγώνα με τη Σουηδία, ο οποίος έληξε ισόπαλος 2-2.

Στον Ημίθεο παρέμεινε μέχρι τον Δεκέμβριο του 1995 οπότε και μεταγράφηκε στον Πανιώνιο όπου αγωνίστηκε μέχρι το τέλος της αγωνιστικής περιόδου. Στους «κυανέρυθρους» συμπλήρωσε 14 συμμετοχές και πέτυχε ένα γκολ πριν κρεμάσει οριστικά τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια.

Μετά το αγωνιστικό του τέλος από τα γήπεδα, ξεκίνησε την προπονητική. Ανέλαβε πρώτος προπονητής στην ομάδα Νέων του Ηρακλή, ενώ την αγωνιστική περίοδο 2010-11 ήταν βοηθός προπονητή του Μαρίνου Ουζουνίδη στον «κυανόλευκο» πάγκο. Κατά την περσινή περίοδο στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής ξεκίνησε τη σεζόν ως βοηθός του Σάκη Αναστασιάδη, όμως λόγω των ανειλημμένων επαγγελματικών υποχρεώσεων που είχε αναγκάστηκε να αποχωρήσει πριν ολοκληρωθεί η χρονιά.

Παραμένει ωστόσο, πολύ κοντά στον Ηρακλή τον οποίο υπηρέτησε ποδοσφαιρικά και στηρίζει τις όποιες προσπάθειες γίνονται προς την επιστροφή του εκεί απ’ όπου δεν έπεσε ποτέ!

Σχετικά Άρθρα

Asvestochori Club: “Μάθημα κερκίδας στο Ιβανώφειο, κλειδώνουμε παραμονή στη Χαλάστρα!”

Ποδόσφαιρο

Back to Top